Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom túrós gombóc recept

Finom túrós gombóc recept

Elkészítési idő 15 perc

A Finom túrós gombóc hozzávalói:
7 dkg vaj
2 tojás
csipetnyi só
50 dkg túró
6 dkg finom zsemlemorzsa
6 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Ebben megforgatjuk miután megfőtt:
10 dkg olvasztott margarin
10 dkg finom zsemlemorzsa


A Finom túrós gombóc elkészítési módja:
A vajat, a tojást, és a sót jól elkeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, zsemlemorzsát, búzadarát, a sütőporral elkevert lisztet, összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. Két órán át állni hagyjuk!!! Gombócokat formázunk a masszából és vaníliacukros lobogó vízben megfőzzük. Meglocsoljuk az olvasztott margarinnal és rápirítjuk a morzsát.

A tetejére porcukros tejfölt öntök, de finom baracklekvárral is. Ha mindent betartasz ami a receptben le van írva, biztosan nem lesz kemény vagy túl lágy!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom túrós gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook