Finom meggyes recept

A Finom meggyes hozzávalói:
1 üveg magozott meggy,
20 dkg margarin,
20 dkg darált keksz,
20 dkg darált dió,
és 20 dkg kristálycukor keveréke,
6 tojásból piskóta tészta.


A Finom meggyes elkészítési módja:
Egy közepes tepsit teljesen kibélelünk alufóliával még az oldalát is. Belekenjük az összes margarint majd erre rászórjuk a kinyomkodott meggyet arányosan elosztva. Erre rászórjuk a darált kekszet majd a cukros diót és a végén meglocsolgatjuk a meggy levével. Addig hagyjuk állni amíg 6 tojásból piskótát készítünk és ráborítjuk a tetejére. Lassú tűzön sokáig sütjük, hogy jól át tudjuk sütni. Amikor kivettük a sütőből csak teljesen kihűlve szabad kiborítani, máskülönben szétesik. Ha kihűlt és kiborítottuk tegyünk csoki mázat a tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom meggyes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook