Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom habos sütemény recept

Finom habos sütemény recept

A Finom habos sütemény hozzávalói:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
fél csomag sütőpor,
baracklekvár,
kevés tej.

krém:

4 tojássárgája,
4 evőkanál vaníliás cukor,
4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt,
4 tojásfehérje,


A Finom habos sütemény elkészítési módja:
30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport annyi tejjel gyúrunk össze, hogy összeálljon a tészta. Kisebb tepsibe tesszük. Félig megsütjük, majd barack-lekvárral megkenjük, és a következő krémet simítjuk rá: 4 tojássárgát 4 evőkanál vaníliás cukorral, 4 evőkanál tejföllel jól kikeverünk. Hozzávegyítünk 4 evőkanál lisztet és 4 tojásfehérje kemény habját. A sütőbe visszatoljuk, és pirosra sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom habos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook