Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom és könnyű mézeskalács recept

Finom és könnyű mézeskalács recept

A Finom és könnyű mézeskalács hozzávalói:
90 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
2 dl méz
10 dkg margarin
3 dl tej
1 evőkanál szódabikarbóna
1-1 evőkanál őrölt gyömbér és őrölt fahéj


A Finom és könnyű mézeskalács elkészítési módja:
A margarint,mézet,cukrot,fűszereket felmelegítjük,jól összekeverjük,beleöntjük a tejet és hűlni hagyjuk.kihülés után belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet és tésztát gyúrunk belőle.A tészta így elkészítve nagyon ragadni fog,ezért egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.Másnap liszters deszkán 4-5 mm. vastagra nyújtjuk,szaggatóval formákat vágunk ki belőle.Tojással megkenve,előmelegített sütőben,közepes lángon kb. 10 perc megsütjük.Sütés előtt díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom és könnyű mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook