Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fincsi répatorta recept

Fincsi répatorta recept

A Fincsi répatorta hozzávalói:
Tészta:
2 csésze tönkölybúza rétesliszt,(fele legyen teljes kiőrlésű)
2 csésze darált dió,
1 csésze barna cukor,
8 db sárgarépa,
1/2 csésze olaj,
4 tojás,
2 kk. szódabikarbóna,
2 kk. sütőpor,
2 ek.őrölt fahéj,

Tetejére:
vagy megkened lekvárral és megszórod egy kis durvára vágott dióval VAGY
mascarponés habot teszel rá: 1/2 kg mascarpone sajt, 2 db sárgarépa, 2 db citrom, kevés méz, pici só


A Fincsi répatorta elkészítési módja:
A lisztet a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a tojások sárgáját. Jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a lisztkeverékkel. Legvégén felvert tojáshabbal lazítjuk, aztán sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük. Kb 200 fokon kb 50 percig sütjük. Krém: répát felszeleteljük, kevés sós vízben puhára pároljuk. Még melegen összetörjük, kihűtjük. Közben a citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, mézzel ízesítjük, és hozzákeverjük a sajthoz. Beletesszük a répát is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fincsi répatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook