Filmjelenetek, amiktől féltél gyerekkorodban... (beszélgetés)
Igen, több részes volt, talán kedd esténként ment.
André mindig leskelődött a sötétben a fák között véres arccal és csörgette a láncot...
Az Ómen nagyon sok jelenetétől féltem, de legjobban, amikor a fotós előhívta a képeket, és ott volt rajta, ki hogy fog meghalni. Meg az a házvezetőnő....brrr...:)
A Psycho-ban, amikor megfordítják a vénasszonyt a székben.
Tényleg! Attól én is:D
Ahogy tolják azt a valamit a beöltözött emberek, az tényleg félelmetes.
Én erre nem emlékszem. Biztos kicsi voltam még nagyon.
De nem tudom, hogy emlékeztek e egy Orpheusz filmre?
Amikor Orpheusz elmegy a túlvilágra és elhozza Euridikét. Viszi a vállán és és közben azt mondja, hogy Euridike már az enyém! Az nagyon félelmetes volt nekem....
a Belphegor sem volt semmi...
pedig milyen helyes nő volt J. Greco,
Imádtam a Jurassic parkot, mai napig egyik kedvencem, viszont kiskoromban mindig attól féltem, hogy apum műhelyéből kiront egy velociraptor. :D
Aztán volt egy mese, amiben annyira emlékszem, hogy egy férfit megtámadnak a farkasok (ez is marhára gyerekmese volt...) én meg onnantól kezdve borzasztóan féltem a farkasoktól.
Elèg kicsi gyerek voltam, sajnos nem tudom beazonosítani a filmeket, csak részletekre emlékszem halványan.
Az egyik szerintem valami pszichotriller lehetett, és amúgy nem engedtèk nèzni, a takaró alól sunyiztam (kár volt): valami nő menekült az erdőben, mutatták a fákat, és egyre gyorsuló ritmusban kattogott egy metronóm. Annyira megijedtem, hogy majd kiugrott a szívem.
A másik részlet: egy fickó valami kiflifélét eszik, és félrenyeli. Hosszú percekig szenvedett és vergődött, küzdött, hogy valahogy kijöjjön a torkáról a falat, de vègül megfulladt. Ha jól emlékszem, valaki betette egy kádba a holttestét, és feloldotta valamivel.
Borzalmas volt, én magam is úgy éreztem, hogy megfulladok.
Húú...ezt nagyon szerettem!
André állandóan csörgette a láncot az erdőben...még most is kiráz a hideg:)
Ja, és kihagytam.
Végtelen történet. Az a rész a mai napig kikészít, amikor betéved a Bánat mocsarába, elveszíti a lovát, utána összetalálkozik, Morlával, a teknpssel. De ahogy az a teknős beszél...kiráz tőle a hideg. Nemrég megnéztem ezt a filmet, de még most is képes vagyok összecsinálni magam attól a teknőstől:D Szó szerint fel tudom idézni a szavait.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...