Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák! (beszélgetés)
Add nekem a hajad:) én éppen most festettem be az enyémet:)
Köszi,jól vagyunk reggelire már csokit ettem milka táblásat azóta nem is ettem rendes kaját csak barackot:) meg meggyes pitét....vigyázz magadra de lehet elkezdődtek a jóslóid...:)
Látod nem felejtettem el én sem! Bár bevallom azért vissza kerestem, hogy biztosan jól emlékszem-e, de jól emlékeztem ez a Te napod! :) :D
Hogy vagytok? Baba?
Képzeld / képzeljétek én kicsit görcsölgetek, semmi komoly, de már le kellett ülnöm, mert féltem, hogy jobban el kezd fájni a hasam. Ez most kezdődött kedden, de csak 1-2 görcs aztán elmúlik. Ezek mik? Jósló fájások, vagy csak azért van mert sokat vagyok talpon? Korábban keltem mint szoktam, aztán pakolásztam, hajat mostam, ez már nem könnyű feladat, hátközépig, majdnem derékig érő hajam van, aztán beraktam a mosást és éreztem a görcsöket.
Értem, köszönöm akkor azért mondanak ott mindent, ez azért jó. Fogadott orvosom van, szülésznőm nincs, remélem abból is valami jót fogok ki!!
Érdekes, nálunk csak akkor jöhet be apa a szülésre ha együtt részt veszünk egy szülésfelkészítő tanfolyamon. Beírták a kiskönyvembe, hogy ezzel igazolhassam, hogy apa is jöhet velünk szülni. :)
Majd én is felkészítem apát, hogy ő fog vizelt hordani. :)
Nézem majd hétvégén a naplódat! :)
Hm. Én nem voltam felkészítőn, abban vagyok nagyon biztos, hogy a tágulási szakaszban, fájás alatt nem szabad lihegni, ott mély levegőket kell venni, hogy "jó" legyen a fájás. Mondjuk, bevallom őszintén és bátran, hogy nekem nem ment. Fájt, ezért lihegtem, kapkodtam a levegőt, a szülésznő meg mindig rám szólt, hogy "mélyen lélegezzen!" Én meg visszanyűszítettem neki, hogy "Nem... tudok... mélyen... lélegezni!" :)
A kis levegőkről nem tudok sokat, az a kitolási szakasznál lehet, mert én ott is lihegtem, de akkor már nem szólt rám miatta a szülésznő. :)
A másik: ha jön az inger, hogy nyomni kell, akkor szólsz a szülésznőnek, orvosnak, aki ott van éppen, megnéznek és mondják, hogy lehet-e nyomni vagy várni kell még egy kicsit, hogy teljesen lefejtődjön a méhszáj.
Közben persze folyamatosan jönnek még a fájások, de itt már inkább a nyomós ingert érzed, ez másféle fájás, másféle fájdalom - és tudod, hogy azt jelenti, hogy mindjárt vége, mindjárt megszületik. Na, ezek alatt a fájások alatt lehet nyomni, érezni fogod. Nekem nehéz volt ez kicsit, két nyomásra meg volt Dani, de a két fájás között várni kellett, akkor a pöttöm feje már kint volt, nagyon feszítős volt és nagyon-nagyon szerettem volna egy fájást, hogy nyomhassak. Én az akkori várakozást azzal ütöttem el, hogy az uramat faggattam hisztérikusan, hogy "Ott van már? Látod már? Látod a fejét?"
Mi jól vagyunk, köszönjük, csak szalad a lakás, ha Dani alszik, anya takarít. De lesz azért hétvégén naplóbejegyzés mindenképpen. :)
Köszönjük a beszámolót, ebben igazad van ha kapunk beöntést akkor semmi nem jön ki onnan lentről a babán kívül. Viszont ha nem kapunk, mert mondjuk nincs rá idő, mert későn kerülünk a kórházba akkor sem fogjuk szerintem észrevenni mi jön onnan ki, mert annyira nem azzal leszünk elfoglalva. Én a suliban tanultam a szülésről, ott mesélt a tanárnő ilyenekről.
És ti hogy vagytok? Várom a naplód folytatását! Én is szeretem olvasni amiket írsz, de ezt tudod! ;)
Amúgy ebben is igazad adok neked, kímélni tudom magamat, de ha Imi baba jönni akar akkor valószínű, nem fogja meghatni, hogy én éppen kímélem magam, hogy még ne jöjjön! :) :)
Sziasztok!
Először is nagyon gratulálok a beforduláshoz. :)
Másrészt úgy látom, hogy elvesztek mellőletek kicsit a "tapasztalt" kismamák, szóval - bár látom, hogy túl vagytok a témán, azért megnyugtatlak titeket kicsit.
Wanduh, az a fájdalom valószínűleg nem jósló volt, inkább a gyomrod rendetlenkedése miatt lehetett, de nem mondok "szekvéleményt", mert ahány ház, annyi jóslófájás. :)
A szülés előtti beöntés pont azt a célt szolgálja, hogy se szelek, se egyéb ne maradjon, ami hirtelen távozhat a nagy erőlködésben. Egyébként annyi az egész, hogy felfekszel egy nőgyógyászati vizsgálóasztal-szerűségre, felteszed a lábaidat, be egy vékony cső és lassan folyik a víz. Kicsit feszít, de nem mondanám még kifejezetten kényelmetlennek se. A szülés egyik legkellemesebb momentuma. Én még a borotválást is nehezebben tűrtem, mert alkohollal fertőtlenítettek és eléggé csípett (apának pont nem volt ideje megcsinálni, másnapra terveztük).
Utána jön a "kellemetlen" rész, de az is olyan, mint egy durvább hasmenés, erős nagyon az inger és eltart egy darabig. De ha fájások vannak, akkor ez sem olyan drámai. :)
Szülés közben nem kell majd pisilned, kisebb gondod is nagyobb lesz annál, mint hogy egyáltalán eszedbe jusson ilyesmi. Én több liter vizet megittam a vajúdás alatt, apa mint valami vízhordó fiú, hozta nekem az újabb és újabb poharakat, mégis katéterrel kellett rásegíteni utána, mert még akkor sem ment. Ha esetleg kicsi elcsöpögne, azt meg észre sem fogod venni, mert ilyenkor van ott már nyák, vér, meg ami csak kell.
Ha valami mégis beütne, apa tuti nem fog röhögcsélni, mert el lesz hűlve, hogy milyen fájásaid vannak és mindössze azon fog agyalni, hogy hogyan tudna segíteni rajtad, mit tehetne érted, egyáltalán miért nem veheti át tőled legalább a fájdalom egy részét. :)
A nyitott méhszáj miatt sem kell aggódni ennyi idősen. Ha nyílik, az ilyenkor már jó is, nem biztosíték, de azért sanszos, hogy nagyjából időben megindulhat a szülés és talán a tágulással sem lesz baj majd ott. A nyákdugó ettől függetlenül elmehetett már, van aki észre sem veszi. Én is elhagytam valahol valamikor, de nem tűnt föl. Hetekkel a szülés előtt is lehetett, semmi konkrétat nem jelent.
A szülés miatt felesleges stresszelni, az ilyen korú babák (szülés előtt és után) igazi kis diktátorok, azt teszik, amit akarnak, nem lehet rájuk hatni semmivel. Teljesen mindegy, hogy anya könyörög, követelőzik vagy beletörődik-e a helyzetbe. :)
Na, nyugodjatok meg, befejeztem a kéretlen tanácsosztogatást. :)
micsoda bölcsesség új város új orvosok új remény :) ez tetszik:D
éppen most írt rám a csicsu e-mailt.szegénynek nem akar beindulni a szülés...biztos nagyon várja és ezáltal nagyon rá stresszel.azt tanácsoltam neki,próbáljon picit mással is foglalatoskodni,tudom nehéz de majd a legváratlanabb időben fog megindulni neki a szülés:)
Értem! Akkor az még tényleg odébb van. Én augusztus 2.-án megyek 11-re nst-re, 12:10-re meg UH-ra!
Az én Imi babám nagyon mozgékony egy baba, csak nem rugdosódós. :) Ma is egész nap mocorog!
Örülök, hogy jól vagy, de az nagyon nem jó, hogy nem vizsgált meg senki 8 hete, az alatt pont 2x kellett volna! Fontos lenne pedig tudnod. Szerintem mindenképpen szóljál, hogy 10 hete nem voltál megvizsgálva! Terhesgondozáson az orvos, miért nem tette meg? Oda mikor mész legközelebb?
látod látod,mondtuk,hogy csak idők kérdése és befordul...:)örülök,hogy örülsz...
nekem elmúlottak a tünetek igen...hál ég.csak Lilim nem nagyon aktív a mai nap folyamán,elég lusticsek egy gyerek lesz:)
húú legközelebbi vizsgálat még odébb van nagyon =(
aug.8 reggel 10 óra nst 11 meg uh.(36 hetes)
jól vagyunk köszike...:)csak már várom én is,hogy mehessek a dokimhoz...ezer éve nem nézett engem senki lentről...mármint a 26.hét óta senki meg nem vizsgálta a méhszájam állapotát remélem azért a 36 hetesen valaki megszeretne kuksizni lentről is...bár ki tudja most megyek életemben először abba a kórházba ahol szülni fogok,lehet ismeretlen doki nem vizsgálgat lentről de nem bánnám...tegnap nagy nehezen rávettem magam,hogy megborotválkozzak odalentről...(mostanában picit hanyagoltam mert nem kényelmes pozicióban sikerül) és annyira nehezen ment banyeg...párom meg nem meri bevállalni fél,hogy elvág :/
Na én még milyen boldog vagyok, hogy befordult! Ezért nyafogtam nektek 6 hete, és most végre meghallotta a babám! :D
De ezek szerint nem egy rugdosódós a kisbabánk, mert én nem érzem fent rugdosni, bár ma rugdosta az nst készüléket! :)
Te hogy vagy ma? Fura tünetek megszűntek? Mikor mész legközelebb vizsgálatra?
Na sziasztok!!!
Haza jöttem a kórházból és vannak ám híreim!
Első és legfontosabb: Befordult a babám, fejvégű!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) Ennek nagyon örülök! :)
Voltam vérvételen, majd két hét múlva rohangálnom kell az eredményért!
Az NST jó volt, rendben van minden a baba is mocorgott szépen, ott már mondta a szülésznő, hogy szerinte fejvégű a baba.
Utána levette az orvos a kenetet én meg kértem, hogy vizsgáljon meg, hogy fekszik a baba, megerősítette, hogy bizony fejvégű, és képzeljétek 1 ujjnyira ki van tágulva a méhszájam!!!
Azt mondta az orvos, hogy: Jól van alakulunk szépen. Vigyázzak magamra, ha bármit tapasztalok, magzatvíz elfolyik, vagy vérzés van rögtön jöjjek a kórházba!
Mit tudtok erről az 1 ujjnyi nyitott méhszájról? Akkor a nyákdugó már távozott? Meddig lehet így kihúzni? Jó lenne ha még maradna a baba legalább 2 hetet!!!
Örülök, hogy jobban vagy, vigyázz magadra! Mikor kell menned legközelebb orvoshoz?
Gondolom valami ilyesmi a beöntés, szerencsére még nem kaptam. Állítólag, nem fáj, meg semmi csak kellemetlen.
Szerintem kb nem is fogod érezni az ilyen irányú szükségleteket, mert annyira a szülésre fogsz koncentrálni. Meg az orvosok már megszokták az ilyet, ezt is vállalták a szüléssel együtt! E miatt ne aggódj, és szerintem apa is komolyabb lesz a szülőszobán!
További ajánlott fórumok:
- Milyen előnye van, ha egy nő fiatalon szül?
- Anyává válni fiatalon
- Tényleg elítélendő ha valaki fiatalon szül?
- A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként?
- Mi a véleményetek arról, ha valaki fiatalon (16-23 évesen) szül?
- Gyermekvállalás - fiatalon pénztelenül vagy 30 felett tehetősen