Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fésűkagyló petrezselymes morzsával recept

Fésűkagyló petrezselymes morzsával recept

A Fésűkagyló petrezselymes morzsával hozzávalói:
20 friss tisztított fésűkagyló
20 dkg vaj
8 dkg fehér zsemlemorzsa
4 db fokhagymagerezd


A Fésűkagyló petrezselymes morzsával elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és ropogósra pirítjuk. Papírtörlőben melegen tartjuk. A serpenyőt töröljük ki. Két serpenyőre van szükségünk ahhoz, hogy egyszerre készüljenek el a kagylók. A maradék vajból 4-4 dkg-ot forrósítunk fel mindkét serpenyőben. A kagylókat közepes lángon 2 percig pirítjuk benne. Megfordítjuk és még 2 percig pirítjuk, míg puhák nem lesznek. A tányérra tesszük a kagylókat, megszórjuk a petrezselyemmel elkevert morzsával és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fésűkagyló petrezselymes morzsával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook