Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ferrero pite (sütés nélkül) recept

Ferrero pite (sütés nélkül) recept

A Ferrero pite (sütés nélkül) hozzávalói:
Tészta
150 g keksz
4 db Ferrero Rocher
50 g vaj, olvasztva (ha szükséges +20 g)

Töltelék
225 g krémsajt
50 g cukor
1 cs vaníliás cukor
250 ml tejszín
12 db Ferrero Rocher

Díszítés
100 g étcsokoládé (56%)
250 ml tejszín


A Ferrero pite (sütés nélkül) elkészítési módja:
A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a Ferrero Rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze. Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez. A töltelék kb. ¾ részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat (lásd kép!) és fedjük be a maradék krémmel. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe. 100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne. Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt (150 ml), és verjük habosra. Töltsük habzsákba (1 cm-es, sima csőr) és díszítsük fel vele a tortát. Nyomjunk krémpöttyöket, majd egy kis kanál segítségével formázzuk meg (lásd kép!). Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ferrero pite (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook