Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Férjem próbál motiválni a fogyásra... fórum

Férjem próbál motiválni a fogyásra... (beszélgetős fórum)


1 2
14. 1a7810dfaf (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 7. 12:35

Nem ugyanúgy. De 3 év elhízás után lehetséges csökkenteni a testsúlyt, sőt, kell is! Főleg, ha több ruhaméretről van szó, nem 3-4 kilóról. Egy ruhaméret átlagosan (!) 8 kg, persze lehetnek egyéni eltérések. Az azért sok és bőven belefér a test változása egy gyerek szülése után évekkel. Itt is éveket emlegetett a fórum kiírója.


Az elhízás a saját érdekében nem javallott: betegségek melegágya, akkor is, ha szült egy gyereket.


A francia nők is szülnek. Mégsem híznak el, hogy utána több ruhamérettel kisebb ruhákat nézegessenek a szekrényükben.


Lehet orvosi segítséget is kérni, ha másképp nem megy, de az elhízás mindig káros: az egészség legyen a fő célja.


És a normális, őszinte kommunikáció a saját férjével.

13. 1a7810dfaf (válaszként erre: 9. - Pasionella)
máj. 7. 12:31

Ő írta, hogy elbukik: ezt a szót használta.


Szezont a fazonnal: "miért sportolsz, hát vékony vagy?". Pont azért vékony a legtöbb ember, mert nem eszik meg mindent, amit akar, sportol keményen és aktív életet él. A legtöbb francia is ilyen. Pedig szülnek, átesnek változó koron ők is. Csak tesznek az alakjukért. Az anyák is.

12. Kacsahercegno (válaszként erre: 10. - Pasionella)
máj. 7. 12:31
Ja ezt nem is akartam írni, hogy vsz a pali se úgy néz már ki, de azért egy férfinek sokkal könnyebb megtartani a súlyát, vagy akár lefogyni is. Meg sokszor az alapvetés hogy a pasas lejárogat a terembe, mert neki ugye van ideje, az asszony meg miért nem tornázgat otthon. Mert nyilván egy síró csecsemő mellett pont ugyanolyan, mint nyugiban a teremben.
11. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 7. 12:29
Abban különben egyetértek, hogy a rossz kommunikáció itt sokkal nagyobb probléma, tabutémák meg ilyen-olyan utalgatások... Aztán ha még ezután a kiváló motivációs megmozdulása után sem lesz olyan teste FI-nak, mint 20 évesen, akkor majd feljogosítva érzi magát a férje hogy megcsalja. Mindezt úgy hogy semmit nem beszéltek meg, mert minek...
10. Pasionella (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 7. 12:29
Arról se feledkezzünk meg, hogy a csávónak időközben valószínűleg lett egy kis apateste de az nem gond, a férfiaknál az tekintély tudod :-D
9. Pasionella (válaszként erre: 7. - 1a7810dfaf)
máj. 7. 12:28
Senki sem írta, hogy elbukik...hogy időnként elbukik az mindenkinél természetes...de nyilván te is úgy osztod az észt, hogy világéletedben vékony voltál és úgy elég könnyű másnak magyarázni.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - 1a7810dfaf)
máj. 7. 12:26
Az "a test amit megkívánt" közben kihordott egy gyereket, megszülte, szoptatta, stb. Azért nehogy már ugyanúgy kelljen kinéznie, mint előtte, különben a férje jogosan szekálhatja ilyenekkel...? Miközben írta, hogy egyébként fogyókúrázik.......
7. 1a7810dfaf (válaszként erre: 6. - Pasionella)
máj. 7. 12:24
Igaz, a végén még nem bukna el.
6. Pasionella (válaszként erre: 5. - 1a7810dfaf)
máj. 7. 12:17
Írta, hogy tesz érte....nem hiszem, hogy pontos edzési tervre lett volna kíváncsi...
5. 1a7810dfaf (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 12:11

A férjed 3 év után szeretné visszakapni azt a testet, amit eredetileg megkívánt. Hibáztatni nem lehet érte.


Több mozgás (napi egy-fél óra tempós séta vagy futkosás a gyerekkel is számít!), nem kell edzőterem. És az is, hogyha a hízásod okát csökkented, azaz kevesebbet eszel. Ugyanazt, mint eddig, de mindenből kétharmadnyit, mint eddig. Inni csak víz és ne nassolj. Ennyi a titok. EZ tartható egy életen át is. Nem kell edzőterem.


Neki pedig mondd el az érzéseidet, mert minden házasság halála a titkolózás, a lenyelt frusztráció és a rossz kommunikáció. Valamint kérd meg, hogy napi 30 percet pluszban legyen a gyerekkel, amíg te futsz. Isteni futástervek vannak a neten, ingyen, amikkel 3 hónap alatt 5m-t tudsz már futni. Heti négy alkalom pedig szépen le fog fogyasztani.

Sok sikert!

4. Pasionella (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 12:01
Ha valóban azt gondolod nem akart megbántani attól még az érzelmi intelligenciája a férjednek 0...
máj. 7. 11:59
Mondjuk én ezt amit leírtál, simán megmondanám a páromnak, ha nem egy vadbarom, akkor meg kell, hogy értse. Főleg ha amúgy is fogyókúrázol, akkor kicsit nem annyira tapintatosnak vagy helyénvalónak érzem ezt a megmozdulását. Ha annyira motiválni akar (bár ez alapján motivációból nincs hiányod) akkor hasznosabb és kedvesebb, ha valami közös testmozgásos sportolós programokat szervez, vagy felajánlja, hogy otthon marad a gyerekkel amíg te elmész edzeni.
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 11:44
Te pedig akaszd be a szekrénybe, és akkor nem fogod minden nap látni. Ha szóvá teszi, mond neki h szép, és nem akarod h porosodjon.
máj. 7. 11:38

A férjem vett nekem egy rám kicsi ruhát, hogy motiváljon a fogyásban. Azt mondta, hogy a facebookon látta az ötletet és gondolta, hogy nekem is jót tenne, ha ott lógna a szekrényen egy kisebb méretű ruha, hogy lásssam minden nap a célt, amit el akarok érni. Még nem tudom mit gondoljak erről, elsőre nagyon rosszul esett, mert csak fokozta azt, hogy rosszul érzem magam a saját testemben. Neki erről nem mondtam semmit, értékelem, hogy nem bántásból, hanem jó szándékkal tette, amit, csak mégis nekem fájdalmat okozott vele, amit tuti, hogy nem is akart volna. Egyébként jó a kapcsolatunk, szeretjük egymást, nem szokta a súlyomat emlegetni.

3 éve feljöttek rám a kilók, mikor abbahagytam a fogamzásgátlót és utána a terhesség közben is. Kissé tabu témává vált ez, de most már, hogy nem szoptatok, minden erőmmel azon vagyok, hogy fogyjak. Ezt ő is tudja, hiszen nap mint nap látja, hogy küzdök. Azt is, amikor néha elbukok, de másnap újra talpra állok és küzdök tovább.

Most nem tudom, mit csináljak. Ott lóg a ruha, de én nem akarom látni, mert minden nap csak a kudarcaimat juttatja eszembe, pont nem a motivációt és a célt.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook