Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ferdinánd- tekercs recept

Ferdinánd- tekercs recept

A Ferdinánd- tekercs hozzávalói:
kb. 12 db sütihez:
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 csapott evőkanál cukor
pici só
40 dkg finomliszt
3 tojássárgája
4 dkg sütőmargarin
A töltelékhez:
10 dkg sütőmargarin
14 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A nyújtáshoz:
finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin
cukor
A locsoláshoz:
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanás cukor
1,5 dl tejszín


A Ferdinánd- tekercs elkészítési módja:
A tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a cukrot meg a sót beleszórjuk, majd a tálba töltjük, és a liszttel, a tojások sárgájával meg az olvasztott margarinnal közepesen kemény tésztává gyúrjuk-dagasztjuk. Letakarva langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük. A töltelékhez a margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A megkelt tésztát enyhén belisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságú téglalapra nyújtjuk, a cukros margarinnal egyenletesen megkenjük. Ezután felcsavarjuk, majd belisztezett késsel kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. A tepsit jól kikenjük margarinnal, és cukorral vastagon behintjük, majd a tekercseket nem túl szorosan beletesszük. Langyos helyen még 30 percet kelesztjük, majd előmelegitett sütőben közepes lángon (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk, és további 15-18 percig sütjük, közben a locsolást még egyszer megismételjük. Még forrón tálra borítjuk, mert ha kihűlt, nem jön ki a cukormáz miatt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ferdinánd- tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook