Fényérzékeny napozás (beszélgetés)
Most semmilyen, de nem árt az óvatosság.
Ekcéma szerű kiütések voltak, kis vízhólyagok, viszkető vackok. Nagyon rossz volt. Minden kezelés hiábavaló volt. Injekció, bogyó, krém, gél, por, rázókeverék stb.
Semmi nem használt. Kijött, kitombolta magát pár hét alatt, elmúlt.
Abbahagytam a fogamzásgátlót, nem szedek be gyógyszert, így megoldódott (lekopogom).
Két éve a tengerparton kijött, véletlenül kint hagytam magam a napon, de sokkal hamarabb lefutott, mint mikor szedtem a bogyókat.
Nálam bevált az Ilcsi-féle paradicsomos napozó, igaz, én nem vagyok fényérzékeny. Azért választottam, mert vegyi anyagoktól mentes krémet szerettem volna.
Egyik barátnőm anyukájának viszont nem jön ki a napallergiája, ha ezzel keni magát, ez volt a referencia :) Ha neki jó, akkor nekem pláne jó lesz :D
Ezt ajánlják:
Karotint és kalciumot szedni (pezsgőtabletta, patikai), + Belladonna CH15 és Natrium Chloratum CH 15 nyaralás alatt napi 5 golyócska (homeopátiás szer).
Szerencsére a gyógyszerek elhagyásával a tünetek elmúltak/elmúlnak.
És szeretem, ha barna vagyok, nem tök fehér.
Honnan tudod, hogy fényérzékeny vagy? Vannak tüneteid?
Ha igen, akkor miért akarsz napozni?
Ha valóban az vagy, akkor semmi nem használ.
Én kiütéses leszek a naptól, igy nem napozok és hiába kenek bármit magamra, akkor is kijönnek. Én a strandon és az utcán is inget hordok, igy kevésbé ér a nap. És a napszemüveget még télen is hordom, mert a szemem sem szereti az erős fényt.
a jótanácsom, hogy 15-sel minimum 150 percenként kend magad. A nagyobb faktorszámok rendkívül leterhelik a bőrt, főleg érzékeny bőrre nem valók, de igaziból senkinek. A legjobb a házi készítésű csak fizikai fényvédőt tartalmazó krémek, meskán tudsz venni vagy kutyulni magadnak, itt egy jó cikk:
A fényérzékenység egyébként legtöbbször a testápolóktól és tusfürdőktől alakul ki!
legalább 50 faktorral kend magad
én utcára se megyek anélkül!
Ti mit használtok napozáshoz fényérzékeny bőrre?
Hányas faktor az ideális?