Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Felvilágosítás fórum

Felvilágosítás (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Felvilágosítás

24. ében11 (válaszként erre: 22. - Montayeszter)
2011. jún. 22. 10:27
:)Hú akkor nálatok már idő van.Sajnos több olyan lányról is tudok, akik 12-13 évesen már szexeltek.És pont most gondolkodtam én is, hogyan lehet ezt elmondani.Én annak idején a nagy kamasz unokanővéremtől kaptam infókat-és volt több felvilágosító könyvem-ezt is tőle kaptam meg.Ma már egyszerűbb-a neten tv-ben mozizhatnak is a fiatalok-látják hogy történik a dolog.Régen én még egy fotót sem láttam, csak rajzot.Meg nem volt téma, nem muttattak tv-be semmit max. csókot.És kezd megdőlni az a nézetem, hogy a fiúk miatt szexelnek a lányok is korán-azok a 12-13 éves lányok, akiket ismerek nem azért feküdtek le, mert a fiú kérte, vagy ez lett volna a feltétel hogy járjanak-egyszerűen ők szexelni akartak-a fiúkkal meg nem akartak semmi komolyat-csak alkalmi volt.Elsőre nagyot döbbentem-de muszáj valamelyest megpróbálni megérteni őket.Van más fiatal ismerősöm, ő is korán és csak szexeni akart a fiúval nem járni(16éves lány), sajnos hiába tudta védekezni kell-abban a helyzetben erre nem gondolt, nem törődött vele-és mehetet esemény utáni tabiért.Anyukája ezt nem tudta-de azt igen hogy szexel.Azt láttam, hogy csak ennyi kell-hogy legyen a családban legalább egy felnőtt akivel meg meri ezt beszélni-anyukájának csak azért nem mondta a tabit-mert tudta, hibázott hogy nem védekezett-pedig nem buta lány, és nem is első alkalom volt.A másik-fiú ismerőseim fiatalok-huszonéves-de van harminc körüli is, nem akkor szexelnek mikor párkapcsolatban vannak-ha nincs kapcsolatuk-ezt az igényüket megoldják-mégpedig neten.Úgy is összejön a szex-hogy nem ismerik egymást, talán nem is egy városban laknak-csak csetelnek-megbeszélik az időpontot és kész.Mintha csak vásárolnának-minden érzelem nélkül-maximum szimpátia-és nem is várják hogy ebből legyen valami.Egyik fiú ismerősöm 100 lánynál tart.Ezeket azért írom, mert nekem is új volt-de ez általános manapság-a fiatalok ezen nem lepődnek meg.Úgyhogy ha itt lesz az ideje, a fiammal valószínű erről is beszélni fogok-illetve látni fogom netet mennyire használja-és főleg hogy mikor kezdi el használni.Gondoltam megosztom veleteket ezeket.
23. montayeszter (válaszként erre: 19. - 2f3e90f6fd)
2011. jún. 22. 08:58
Egyetértek!:))
2011. jún. 22. 08:55
Az én nagyobbik lányom 11 éves lesz mi nunit mondunk kiskora óta a ciklust megbeszéltük a szexet még nem nem is tudom azt hogy fogom megbeszélni vele nem mindegy hogy mondja el az ember milyen szavakkal mert az iskolában is nyilván elmondja hogy hogy beszéltük meg és mit tud!:)
21. andi6020 (válaszként erre: 20. - 2f3e90f6fd)
2011. jún. 21. 07:38
? :)
2011. jún. 21. 07:30
Harhajtó teát vegyél.Lejobb a mályvatea.
2011. jún. 21. 07:28
Meg kellett volna mondani ,az első kérdésre,hiszen nem titok ,amikor zuhanyozunk,és ellenörizzük hogy mindent rendben megcsinált-e,azt kérdezzük "hogy a puncit is megmostad"?Sőt felhivjuk a figyelmét,hogy az milyen fontos.
18. spinneli (válaszként erre: 15. - Pteri)
2011. jún. 15. 14:15
Ha meg igen, az elég gáz.
2011. jún. 15. 08:46

Én ezt a cikket nem felvilágosításnak nevezném.

A felvilágosítás az lesz,amikor majd 10 évesen elmagyarázod neki,hogy működünk mi nő,hogy a férfiak,hogy születik a baba..stb.Ez nem az,ezek alap dolgok,hogy a testét ismerje kiskorától fogva.Sőt,ennyi idősen már azzal is tisztában vannak,hogy a fiúké más.

16. anyucika3 (válaszként erre: 1. - Netbarátnő)
2011. jún. 15. 08:44
Nekem csak egy kérdésem lenne.Akkor mégis,hogy szoktátok az övét nevezni?Vagy ennyire tabu nálatok a nemiség?Csak mosakodtok,öltözködtök,csak be kell kenni néha..stb,amikor "arra" terelődik a figyelem.És csak meg kell nevezni valahogyan.
15. pteri
2011. jún. 15. 06:55
Ez nem is igaz történet, csak egy átvett cikk egy másik oldalról! Nem egészen valószerű, hogy egy 5 éves gyereknek ez kérdés legyen!
2011. jún. 14. 21:59
Egyébként a kis vakond nekem kimaradt anno, ezt a részt sem láttam (eddig) de nagyon jó!!! :D Nem semmi ahogy bemutatják a szülést... :D Lehet hogy megnézetem majd a gyerekekkel. :D
2011. jún. 14. 21:58

Hja, én kukinak hívom a kisfiam fütyiét (általában) és puncinak (ált.) a kislányom puncikáját mióta megszülettek... miért ti hogy nevezitek nevén, amikor pelenkáztok, fürdettek, kitörlitek stb. stb?!?!?!

Amúgy a cikken jót mosolyogtam, csak én sem értem ez miért akkora kardinális kérdés?!

Ezermillió megnevése van a nemi szervünknek, sztem ez nem akkor nagy téma... :) Vagy én vagyok túl szabados?! :))))

2011. jún. 14. 21:20
a fiam már másfél évesen ismerte a férfi és a női nemi szervek anatómiáját :))))
11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Netbarátnő)
2011. jún. 14. 17:05

Hát, ha a punci nevén nevezése ekkora problémát jelent, akkor neked még nagyon sok kellemetlen pillanatban lesz részed.

Ráadásul a gyerek is megérzi, hogy nem akarsz, nem tudsz beszélni róla, és ezt nagyon nem fogja érteni, vagy épp félre fogja érteni, és az egészet valami bűnös tabu témának fogja tekinteni.

Az őszinte beszélgetéseknek ezzel lőttek is, pedig az nagyon fontos lenne.

2011. jún. 14. 16:35
Nem nagyon értem, hogy egy testrész megnevezése mitől ekkora trauma egy szülőnek, mi lesz ha a szexről lesz szó?
2011. jún. 14. 16:34

Én nem értem, minek csinált ekkora ügyet a punci szóból a cikkíró, főleg egy kislány előtt?

Ha már ezt nehezére esett kimondani, mi lesz később??

Nekem vegyespáros ikreim vannak, együtt fürdenek, minket is látnak meztelenül, úgyhogy ez náluk nem is téma, természetes.

Egymásét is megvizsgálták kisebb korukban, (most 4 évesek)ez ma már eszükbe sem jut. Megértik, hogy a sajátjával foglalkozhat mindenki, de csak akkor, ha más nincs ott.

Tudják, hogy a kisbaba az anyuka hasából jön, a ciciből szopizik. Egyenlőre itt tartunk.

8. Szilvóca (válaszként erre: 1. - Netbarátnő)
2011. jún. 14. 14:20
Nem csodálom,hogy minden erődet be kellett vetni,hogy ne nevesd el magad,én olvasván a cikket szakadtam a röhögéstől 1-1 résznél.Mi még előtte járunk korban,még nem kérdezget.A sajátját persze már felfedezte,igaz ülve alig látja a pocijától.Nálam is végzett már köldök vizsgálatot,meg benézett a pólóm alá,mit rejt :D,de egyenlőre ennyi.Nem tudom,hogy fogok reagálni az első ilyen jellegű kérdéseire,de biztos én is hangyányit zavarba fogok jönni és keresem majd a megfelelő szavakat.
2011. jún. 14. 13:16

Szia!

A kisfiam öt éves.Nálunk ez lecsengett.Lazán kezeltük a dolgot.Látott minket öltözni, fürödni.Ha megkérdezte, hogy melyik rész micsoda-megmondtuk neki-ha kíváncsi volt-megnézhette-sőt megérintette-mondjuk a fenekem(bugyiban)semmi gond-bár azt mondtuk neki ezt nem illik-és a sajátját nézzegesse,mosakodásnál úgyis végigmegy a saját testén.Egyszer egyszer körbe ment rajtunk-nem csak az intim rész érdekelte-hanem minden(köldök,áll,térd stb.)Ennyi elég is volt neki, most már nem ez a téma nála.De oviban biztos beszélik, ott mindent megbeszélnek úgyis-gyerekszülés szoptatás szóval minden van-nem kell ebből nagy dolgot csinálni.Ha kérdez őszintén, de egyszerűen érthetően válaszolok-pl: Anya neked kukid van, és szőrös?Ezt muszáj megválaszolni-különben honnan tanulja-tudja meg? :D

2011. jún. 14. 11:14
Sziasztok! Nálunk sem gond erről beszélni! A fiaim nyugodtan mernek kérdezni, Én meg az Ő szintjükön válaszolok a kérdéseikre! Inkább Tőlem kérdezzen, mint máshonnan tudjon meg dolgokat, és esetleges frusztráció alakuljon ki benne! Igaz egy egy kérdésüknél, ledöbbenek, nagy levegőt veszek és szedem össze a gondolataimat, hogyan is válaszoljak!:) A meztelenkedésből sem csinálunk ügyet!
2011. jún. 14. 10:57
Hát,a rokonságban ez a rész 3 évesen már rég megvolt :) Oviba kerülés után nem sok idő kell...
4. 4c1a787e8f (válaszként erre: 2. - 53dfddad18)
2011. jún. 14. 10:51

Szeretem ezt a részt. Persze szerintem az egész Kisvakond olyan, ami utólagos szülői megbeszélést igényel. De azért jó, mert lehetőséget is ad erre, van tartalma...


A régieknek azért volt ez könnyebb, mert a születés, halál, és ennek lelki vonzata ott a közelükben, természetesen zajlott...

2011. jún. 14. 10:46

Sziasztok!


Én pici koruktó úgy neveltem őket, hogy ne legyen ez tabutéma...

A mai világban ezt tartottam jónak, amikor úgyis ömlik rájuk minden. (Pedig nekünk TV-nk sincs, de akkor is.) Szépen megbeszéltük, miért nem lehet az Ágostonnal csókolózni, és miért nem jó az, ha a wc-ben a Márk a Szonja cicijét puszilgatja... (Mert hát mit lát a gyerek...)(Egyébként örültem, hogy elmesélte, és igyekeztem nem mutatni a kiakadás jeleit...)


Megszereztük a "Sehányéves kislány" című régi könyvet, az "Ilyen vagyok kívül belült", meg az "Egyszervolt holnemvolt az életet DVD-n"...


Szerintem se feltétlenül nekik való ez a téma, de még mindig jobb, ha idejében, tőlünk, és korrekt információkhoz jutnak. Ma még 6 éves kislány, 9-10 évesen már az is lehet, hogy menstruáló "nagylány" lesz. Sok szülő valami álprűdségből nem veszi ezt tudomásul, hogy az idő itt hirtelen telik el...


Persze nyilván döntő a szülők példája, a szép beszéd, a viselkedés, és a gazdag lelki nevelés...


Nem könnyű, csak sok sikert tudok kívánni mindenkinek.

2011. jún. 14. 10:36

5 éves gyereknél ez még téma???


Tessék:

[link]

2011. jún. 14. 10:17
A kisgyerekek rendkívül tanulékonyak, merészek, szókimondók. Legyen szó tárgyak megnevezéséről, tabutémákról, szerelemről.

Ugrás a teljes cikkre: Felvilágosítás

Rejvényfejtés csökkenti a stresszt
Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook