Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Felvidéki rakott palacsinta recept

Felvidéki rakott palacsinta recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Felvidéki rakott palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
8 db palacsinta
60 dkg fejes káposzta
1 tk. só
2 ek. cukor
kevés őrölt bors
2 ek. étolaj
2 dl tejföl


A Felvidéki rakott palacsinta elkészítési módja:
A káposzta külső, fonnyadt leveleit eltávolítottam és káposztareszelőn lereszeltem. A sóval meghintettem és egy fél órát állni hagytam. Az olajat fölforrósítottam és a kinyomkodott káposztát megpirítottam rajta. Ha a levét elfőtte, megcukroztam, borssal ízesítettem. Egy tűzálló tálat kivajaztam. Belefektettem egy palacsintát, pirított káposztát terítettem rá, befedtem egy másik palacsintával és a rétegzést addig folytattam amíg tartott a hozzávalókból. A tetejére palacsintát helyeztem és a tejföllel meglocsolva forró sütőbe toltam. 220 C-­on 10-15 perc alatt készre sütöttem. Forrón kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A felvidéki rakott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook