Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Felvételi stratégiák fórum

Felvételi stratégiák (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Felvételi stratégiák

5. 0d65ffd758 (válaszként erre: 4. - 6f773a273c)
2010. nov. 3. 15:04

Pontosan, egyáltalán nem egyszerű. Én annak idején mindig jó tanuló voltam (szó szerint, kb. 4-es átlaggal), de nem mentem rögtön érettségi után egyetemre... csináltam felsőfokú képzést, nem árt a szakma, és gondolkoztam, hogy mi szeretnék lenni. Így azt tanultam szorgalmasan, ami érdekelt, fel is vettek, el is végeztem.

Nem mindenki tudja biztosan 18 évesen, hogy mi szeretne lenni...

A másik meg, hogy manapság már nincsenek igazán jó tanárok, csak elvétve egy-egy... Persze sokszor a gyerek sem akar tanulni, és tojik az egészbe, de a tanárok is rengeteget hibáznak, elhitetik a gyerekekkel, hogy buták... :/

4. 6f773a273c (válaszként erre: 3. - Sunshine24)
2010. okt. 26. 07:52

ez nem igaz.nem mindegy hogy mit tanulsz szorgalmasan,ha azt sem tudod mit akarsz.én speciel nem tudtam tavalyig,hogy mit akarok,meg is lett az eredménye:újra érettségizem,és már nem járok gimnáziumba.pedig szorgalmas voltam,az érettségi tárgyakból szinte végig kitűnő.(kivéve matekból)

de a tanárok nem szerették az osztályunkat,így még egy utolsót rúgtak belénk.azért lett 63 százalékos a törim (úgy,hogy az írásbeli 80 volt),mert az iszlámot húztam,a lényegét,történetét,mindent elmondtam róla,de nem tudtam,(igaz benne volt az atlaszban,de nem számít),hogy Egyiptomot elfoglalták az arabok.pontosabban azt nem tudtam,hogy ez volt a legfontosabb,amit elfoglaltak.később a tanárunk érdekes módon mindenkire azt mondta,hogy nem azt mondják el,amit ő elvárt.akkor talán tanítani kellett volna.


hidd el,én lennék a legboldogabb,ha ilyen egyszerű lenne,ahogy mondod,de sajnos a diákot nem hagyják érvényesülni.szorgalmasan tanultam 12 évig,és nekem senki ne mondja,hogy azért nem vettek fel az orvosira,mert hülye vagyok.így most újra érettségizem töriből ,ahhoz,hogy felvegyenek a fogorvosira(!).meg persze kémiából is,az is a sulimban volt...


szóval ez ma már nem ilyen rohadt egyszerű

2010. okt. 24. 12:15
Nem kell ide semmi stratégia, tanulni kell szorgalmasan, és nem csak az utolsó évben észbe kapni.
2010. okt. 23. 23:25

Szió!

Jó cikk, én már túl vagyok a felvételin sikeresen, és tényleg szükség van nyelvvizsgákra, emelt szintű érettségire. Talán néha jó, hogy ha az ember "időt húz", mert úgy biztosan jó döntést fog hozni.

2010. okt. 23. 21:08
A középiskolások többségével naponta vívunk csatákat a tankönyvekkel, az elménkkel és önmagunkkal, miközben egyetlen cél lebeg a szemünk előtt. Mindannyian győztesen szeretnénk kikerülni az egyetemi és főiskolai helyekért folyó harcból.

Ugrás a teljes cikkre: Felvételi stratégiák

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook