Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Felszámolhat pluszpénzt a kőműves? fórum

Felszámolhat pluszpénzt a kőműves? (tudásbázis kérdés)


19. bahurupa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 24. 07:47
Mindenesetre kérdezz rá mennyivel akar többet,egykis falazás azért nem kerül százezrekbe. Hány napot dolgozott, az is kérdés, van amikor elhúzódik a munka, agyagszáradás, angyag beszerzés miatt.
18. szőkelédi (válaszként erre: 17. - Pampalini)
márc. 23. 09:20

Nem mondod 🤭

Tudod, mindenhol más árak vannak . Itt Baján egy kádajtó beépítése biztos nem 120 és 250 ezer között mozog, még ha a szaki viszi az anyagot akkor sem. Pesten pl biztos annyi . Nem tudom olvastad-e mit írtam ? Nekem egy műanyag bejárati ajtó beépítéssel együtt 120 ezer forint volt.

17. Pampalini (válaszként erre: 14. - Szőkelédi)
márc. 23. 08:56
Senki nem dolgozik ingyen. Anyagár, kiszállás, mert a kocsi is üzemanyagot igényel, a melósok munkabére, mert gondolom te sem szeretetből dolgozol, na és a vállalkozásnak is vannak kemény költségei. Sokszor az anyagár duplája lehet az egyéb költség. 40000 nem is sok egy ajtóért. A többi meg a szerelési és egyéb költség. De persze ezt meg lehet spórolni, ha magad megcsinálod.
márc. 22. 19:01

A kérdés nem az, hogy reális-e, hanem az, hogy felmérte, látta, megállapodtak egy összegben. Kérhet-e többet, mint amiben megegyeztek.


Nem kérhet, ha nem volt az eredetihez képest plusz munka kérése részetekről, illetve ha miattatok nem csúszott-e a munkakezdés. Ez utóbbi esetében változhattak az anyagárak.


Ha semmi ilyen nem volt, akkor nem kérhet többet!

márc. 22. 18:54

azért ha elhúzódik a munkavégzés, menet közben áremelkedésre hivatkozhat anyagár emelkedésre, amit ő szerez be, de ezt bizonyitania kell. A 400 e különben reálisnak tűnik, kb hány munkaóra, lesz-e segitége és mennyi az általa vásárolt anyag értéke -ezt nem ártana írásba foglalni.

óra- vagy teljesitménybérben vállalja-e

14. szőkelédi (válaszként erre: 8. - Kisj)
márc. 22. 18:41
Azta büdös! Egy kádajtó?🙄
13. szőkelédi (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 18:39
Tehát az összes anyagot ő vette ? Téglán kívül ? Ablak , ragasztó, aljzat kiegyenlítő,beton stb .? Nem a 400 a sok ,hanem hogy pluszba kér pénzt azért ,amit előre látott.
12. szőkelédi (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 18:35

Ne menjünk most bele ,mekkora ablak ,mekkora járólap. Más a munkadíj egy 10*10 és egy 50*50 lapnak.

Szóval a lényeg,ami nem méretre megy pl:bontás, javítás stb az órabéres munka . Legalábbis az én fiam így dolgozik. Vannak rejtett hibák biztos ,de egy jó szakember látja/sejti előre.

Ő pluszba ezért nem számol fel semmit . Erre amit leírtál ,azt mondja reális lenne ,attól is függ ,hogy hol. Pesten pl kevés ,itt Baján ok. Nagyon sok mindentől függ. Ezzel nem lettél okosabb gondolom. Számlát ad róla?

11. aileron44 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 18:33
Megbeszéltétek vagy írásban is kötöttetek valami megállapodást, ezt kérdezte már valaki, de nem látom mit írtál rá?
10. kisj (válaszként erre: 9. - Guruljka)
márc. 22. 18:20
igen
9. Guruljka (válaszként erre: 8. - Kisj)
márc. 22. 18:18

Azért azt hadd kérdezzem meg, a két kád anyaga is azonos volt? Mert nem mindegy, hogy öntöttvas vagy akril...


Besétálós kád kapható már 120 alatt is. Ha lesz sok pénzem, olyat fogok venni, amelybe beülve a nyakamig is érhet a víz.

8. kisj
márc. 22. 18:10

Én tételesen elszámoltatnám, hogy hogyan jött ki neki ez az összeg és természetesen kérném a számlát is a megvásárolt anyagokról.


Sok nem túl korrekt szaki van. Például csináltattunk néhány hete kádajtót 120 ezerért. Egy az egyben ugyanazt a kádajtót a földszinti néninek egy másik cég 250 ezerért építette be.

márc. 22. 18:07
költségvetés készült ?
márc. 22. 18:04
A téglát igen. Mondtam neki, hogy a többit is megoldom szívesen, de nem hagyta.
5. kisj
márc. 22. 18:01
Ti adtátok az anyagokat?
márc. 22. 17:56

Amiket csinált:

- 12 m2 járólapozás

- 2 m2 csempézés

- falbontás, felfalazás

- padlásfeljáró létre, ajtó berakása

- 2 db ablakcsere.

Ez került ennyi pénzbe, amit leírtam az első hozzászólásban, arra pluszba el akar kérni pénzt, pedig mind látható volt a felméréskor.

3. vivo44 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 17:52
Ha kötöttetek megállapodási szerződést, akkor nem változhat az ajánlott ár. Ha nem, akkor feketén dolgoztatsz, ami pedig szabadáras (annyit kér pluszba, amennyit a bőre elbír)
2. szőkelédi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 17:51
Ez a munka amit leírtál ez volt 400? Vagy még más is volt mellette?
márc. 22. 17:34

Konyhát újítottam fel, a napokban fog végezni a kőműves. Volt egy 2,9 m x 1,1 m x 0,06 m (0,19 m3) rész, ahol fel kellett szednie a járólaptól kezdve mindent, illetve újra kellett betonoznia, mert mozgott a padló, illetve egy 1,5 m2 részt fel kellett falaznia, mert kiderült, hogy ott a spájz másik oldala, és lyuk lett volna ott. Ő ezt mind láthatta, amikor felmérte, mert minden ott volt, mozgott akkor is a terület, meg akkor is volt plusz egy fal. Ő viszont állítja, hogy ez “rejtett hiba”, és majd fel fogja számolni a végösszeghez.


Mielőtt megegyeztünk, eljött, felmért mindent, mondott egy összeget. Én háromszor rákérdeztem, hogy biztosan ennyi, nem több (400.000 Ft volt). Tételesen részletezte, és azt mondta mindháromszor, hogy ennyi, ezt nem fogjuk túllépni.


Az az érzésem, hogy nőként próbál hülyének nézni, én viszont nem szeretnék ezen felül egy fillért sem fizetni. Jogosan gondolom így?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook