Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Felnőttkori szemtengely ferdülés fórum

Felnőttkori szemtengely ferdülés (beszélgetős fórum)

nov. 22. 00:15
Egyebkent próbáltad már hogy az egyik szemedet letakarod olvasás közben, aztan meg a másikat. Felváltva? Nekem egy időben ezt javasolták. Meg kell dolgoztatni mind a két szemet, mert nem egyformán működnek a fénytörés miatt.
nov. 22. 00:07
Gyerekkorom óta szemtengelyferdülésem van, de én nem vagyok kancsal. Szemüveget se hordok, bár most már lassan kéne, mert érzem hogy romlott a látásom. Én csak abban érzem ezt a "betegséget" hogy gyorsabban elfárad a szemem. A kancsalság meg a szemtengelyferdülés, nem ugyanaz szerintem. Ha mar itt tartunk. Te lehet kancsal is vagy, nem csak szemtengelyferdülésed van.
nov. 21. 22:12

Elsősorban én is orvost javaslok.

Nem konkrétan a telefonozás okozza a problémát, hanem az, hogy sokáig egy helyre nézel. A szemet izmok mozgatják, amik úgy viselkednek, mint az összes többi izom. Ha sokáig egy pozícióban vannak, elgémberednek. Mint ahogy a hátfájás kialakul a túl sok üléstől. Tehát a szemedet is mozgatnod kell. Amikor sokáig nézel valamit (telefon, könyv, monitor), nézz gyakran fel, körbe. Valamimt végezz naponta szemtornát. Nem biztos, hogy megoldják a problémádat, de jót tesz, és megelőzi az ebből származó plusz romlást. A telefont meg nem kell teljesen nélkülözni, de a "mindent", amit "azon intéz az ember", meg lehet oldani napi max egy órában. Azt is több részletben. Úgy nem olyan megterhelő a szemnek. A további képernyő idő csak fb, ami nem létkérdés.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Bichi)
nov. 21. 18:42
Nem attól leszek kancsal, hanem attól drasztikusan befordul a szemem!!!
7. Főnix3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 21. 18:23

“Van valaki más is, aki nagyon erősen kancsal lesz, ha túl sokat mobiltelefonozik és számítógépezik?” Szerintem ez csak akkor történik, ha nem a sajátodat nézed. 😅

Valami más oka lehet ennek, de jobb lenne, ha inkább kivizsgáltatnád az okát!

Lehet egyszerű lenne a kezelésed is!

6. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 21. 17:27
Pici koromban volt ilyen, hogy időnként elkezdtem kancsalítani. Szüleim nagyon megijedtek, mert az egyik unokatestvéremet hiába hordták orvostól-orvosig hasonló tünettel, és ő kancsal maradt. Végül egy öreg szemész bácsi megvizsgált, adott valami szemcseppet - akkor kellett csepegtetni, amikor kancsalítani kezdtem -, és pár hónap alatt végleg elmúlt.
5. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 21. 17:00
Mobiltól/számítógéptől nem leszel kancsal...
nov. 21. 15:05
Gondolom ez születésedtől megvan, miért nem vittek szemészhez! Igen lehet a mozgása rosszabb, mert a két szem ad teljes látómezőt. Egy jó szemorvos, és egy jó szemüveg javíthat rajta. A telefont módjával használni, a jó szem fontosabb!
nov. 21. 14:46
A szemesz mit mondott?
nov. 21. 14:44
És a két szemem különbözőképpen lát, mert a kancsalító szememmel "nem tudom értelmezni" a betűket.
nov. 21. 14:40

Van valaki más is, aki nagyon erősen kancsal lesz, ha túl sokat mobiltelefonozik és számítógépezik?


Engem rettenetesen zavar. Gyerekkoromtól kancsalít a fél szemem, de volt időszak amikor eltűnt, 30-as korosztály vagyok, a szemem elmozdulása "változó mértékű" vagy hogy mondjam, mintha életviteltől, fáradtság, stb ilyen dolgoktól múlna... De mindig rettegek, hogy egyszer végleg így marad. Ráadásul ha már bekancsalít utána 1 hét is lehet mire megjavul. Telefont meg nem tudom letenni, mert manapság már mindent azon intéz az ember.

Van más is aki küzd ezzel???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook