Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Felmondást kézzel írottan vagy nyomtatva illik beadni? fórum

Felmondást kézzel írottan vagy nyomtatva illik beadni? (tudásbázis)

1 2
31. jkhzr
márc. 3. 22:29
Mindegy, csak olvasható legyen.
30. zolo
márc. 3. 11:05
Ezt a munkahely is befolyásolja. Volt olyan hely ahol telefonon elmondtam a főnöknek es küldtem neki egy emailt is. Olyan hely is volt ahol. Személyesen mondtam a főnöknek hogy felmondok. Felmondási időt ledolgoztam. Nem haraggal váltunk el. Sajnalta hogy elmegyek. Én kézzel nem írnék felmondast.
29. Érdekes73 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 13:02
Jó esetben 30 nap ha nincs más a munkaszerződésben.
28. Csillagszem38 (válaszként erre: 27. - Asztanaviszta)
febr. 19. 07:56
Miert hivatkoztal be olyat, ami nem relevans a kerdes megvalaszolasaban? Nem a felmondas lehetseges eseteit kerdezte, ennyi erovel az egesz Mt ide vonatkozo reszeit is idemasolhattad volna, komolyan nem ertem.
27. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Csillagszem38)
febr. 18. 17:45

Elolvastam.

Ha a munkavállaló mond fel, akkor a munkáltató ragaszkodhat ahhoz, hogy a teljes felmondási idejét ledolgozza.

Ha a munkáltató, akkor a felében fel kell mentenie a munkavállalót a munkavégzés alól. (nem kell ledolgoznia)

26. Csillagszem38 (válaszként erre: 19. - Asztanaviszta)
febr. 18. 15:34

😅😅😅😅

Nem olvastad el, amit irt?? Ő munkavállaló, ő szeretne felmondani!!

25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Érdekes73)
febr. 18. 12:50
15 éve vagyok ott. Ezek nem fognak eltekinteni a felmondási időtől.
24. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 18. 11:33
Szerintem előbb beszéljél a közvetlen felettessel mert lehet hogy jó nekik az azonnali közös megegyezés is és akkor nincs felmondási idő se. Próbaidőn belül meg azonnal kiléphetsz indokolni se kell.
febr. 18. 06:13
febr. 18. 05:47

🖨️🖊️(nyomtatva, aláírva)

2 példány: neked és a Főninek!

21. globus (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 19:40
Így nem tudom küldeni.
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Globus)
febr. 17. 18:40
Azt megköszönném ha elküldenéd.
19. asztanaviszta (válaszként erre: 18. - Csillagszem38)
febr. 17. 10:32

Lásd: Mtv. 70§.

Munkáltatói felmondásnál a felmondási idő felét nem kell ledolgozni.

18. Csillagszem38 (válaszként erre: 14. - Asztanaviszta)
febr. 17. 10:19
Nem, nem köteles eltekinteni!!
febr. 17. 10:16
Bárhogy, ahogy módod van rá, a tartalma a lényeg
16. semleges (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 08:58
nem
febr. 17. 08:58
Bárhogy jó.
14. asztanaviszta (válaszként erre: 13. - Anyagi)
febr. 17. 08:33

Ha a munkáltató mond fel, akkor kell a felmondási idő felét ledolgozni, a másik felétől köteles eltekinteni. De megteheti azt is, hogy az egész alól mentesíti.

ha a munkavállaló mond fel, akkor a felmondási időt le kell dolgoznia, de a munkáltató eltekinthet ettől.

Az azonnali felmondásnak (milyen esetben lehetséges) komoly szabályai és következményei vannak.

Ha a munkavállaló mond fel, a munkáltató nem fog végkielégítést fizetni, és a közös megegyezés sem nagyon érdeke.

13. Anyagi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 08:25

Nem kell indokolni egy szóval sem!

Bele kell írni az iratba, hogy milyen dátummal szeretnéd a felmondást!

Ha már engedélyezték a szabit, nem igazán visszavonható - illetve csak "múlhatatlan" üzleti érdek miatt...

Ugye tudod, hogy létezik felmondási idő, aminek a felét le kell dolgozni? A többit ki kell/lehet adni szabadságnak.

A felmondási időd benne van a munkaszerződésben.

De létezik azonnali felmondás is!

Ha már kinéztél egy új munkahelyet és megállapodtál velük, akkor érdemes ezt meglépni.

Ha sikerül megegyezned a munkáltatóval, hogy közös megegyezéssel legyen a felmondás, akkor jár a végkielégítés.

Viszont ilyen esetben nem lehet pl. visszamenőleg munkaügyileg perelni a céget.

Talán ennyi...

12. globus (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 08:22

Hát az én ügyem is így indult, de megtartottuk a viszonyt :)

Ha szeretnéd, szívesen elküldöm a mintát privátban.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Pötibaba)
febr. 17. 07:57
Az indok amúgy is az lenne hogy utálok ott lenni ezt nem iratom oda.
10. pötibaba (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 07:44
Igazad van. Egy ilyen szövegelés után neked se legyen fontos, hogy ő mit kezd a helyzettel.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Globus)
febr. 17. 07:42
Nem az én gondom hogy talál e helyettem mást. Ez legyen az ő gondja. Egyébként is mindig azt mondja hogy van helyettünk más.
8. pötibaba (válaszként erre: 7. - Globus)
febr. 17. 07:36
Munkahely és munkavállaló válogatja, hogy milyen a szitu. Nem mindig tudja az ember előre, mit ad az élet, vagy ha történik valaim olyan a munkahelyen, hogy el akar onnan mielőbb húzni, akkor nem tud előre gondolkodni.
7. globus (válaszként erre: 5. - Pötibaba)
febr. 17. 07:34
Én 3 hónappal korábban beadtam, hogy vegye komolyan, és legyen ideje keresni helyettem. Persze beleírtam a tényleges dátumot, ahogyan szeretném, végül megköszönvén az együttműködést.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Pötibaba)
febr. 17. 07:28
Köszönöm.
febr. 17. 07:16

Ha határozatlan idejű a munkaviszonyod, akkor nem kell indokolni. Én - ha van lehetőség - nyomtatnám, mert nem tudom, te mennyire írsz szépen, de én például macskakaparás szintjén írok kézzel, mert már annyira ritkán kell, teljesen elszokott a kezem tőle.

A felmondásod elfogadásától indul a felmondási idő, ami alatt lehet kivenni szabadságot, ha a munkáltató kiadja és még van. Mert arányosan kell számolni, tehát annyid van, amennyi a felmondási idő végéig, akkor itt március végéig arányosan van.

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
febr. 17. 07:01
Köszönöm
febr. 17. 07:00
A felmondást meg kell indokolni?
2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 07:00
Kinyomtattam és kézzel aláírtam.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook