Felmondást kézzel írottan vagy nyomtatva illik beadni? (tudásbázis)
Elolvastam.
Ha a munkavállaló mond fel, akkor a munkáltató ragaszkodhat ahhoz, hogy a teljes felmondási idejét ledolgozza.
Ha a munkáltató, akkor a felében fel kell mentenie a munkavállalót a munkavégzés alól. (nem kell ledolgoznia)
😅😅😅😅
Nem olvastad el, amit irt?? Ő munkavállaló, ő szeretne felmondani!!
🖨️🖊️(nyomtatva, aláírva)
2 példány: neked és a Főninek!
Lásd: Mtv. 70§.
Munkáltatói felmondásnál a felmondási idő felét nem kell ledolgozni.
Ha a munkáltató mond fel, akkor kell a felmondási idő felét ledolgozni, a másik felétől köteles eltekinteni. De megteheti azt is, hogy az egész alól mentesíti.
ha a munkavállaló mond fel, akkor a felmondási időt le kell dolgoznia, de a munkáltató eltekinthet ettől.
Az azonnali felmondásnak (milyen esetben lehetséges) komoly szabályai és következményei vannak.
Ha a munkavállaló mond fel, a munkáltató nem fog végkielégítést fizetni, és a közös megegyezés sem nagyon érdeke.
Nem kell indokolni egy szóval sem!
Bele kell írni az iratba, hogy milyen dátummal szeretnéd a felmondást!
Ha már engedélyezték a szabit, nem igazán visszavonható - illetve csak "múlhatatlan" üzleti érdek miatt...
Ugye tudod, hogy létezik felmondási idő, aminek a felét le kell dolgozni? A többit ki kell/lehet adni szabadságnak.
A felmondási időd benne van a munkaszerződésben.
De létezik azonnali felmondás is!
Ha már kinéztél egy új munkahelyet és megállapodtál velük, akkor érdemes ezt meglépni.
Ha sikerül megegyezned a munkáltatóval, hogy közös megegyezéssel legyen a felmondás, akkor jár a végkielégítés.
Viszont ilyen esetben nem lehet pl. visszamenőleg munkaügyileg perelni a céget.
Talán ennyi...
Hát az én ügyem is így indult, de megtartottuk a viszonyt :)
Ha szeretnéd, szívesen elküldöm a mintát privátban.
Ha határozatlan idejű a munkaviszonyod, akkor nem kell indokolni. Én - ha van lehetőség - nyomtatnám, mert nem tudom, te mennyire írsz szépen, de én például macskakaparás szintjén írok kézzel, mert már annyira ritkán kell, teljesen elszokott a kezem tőle.
A felmondásod elfogadásától indul a felmondási idő, ami alatt lehet kivenni szabadságot, ha a munkáltató kiadja és még van. Mert arányosan kell számolni, tehát annyid van, amennyi a felmondási idő végéig, akkor itt március végéig arányosan van.
További ajánlott fórumok:
- Emelt családi, meghosszabbított GYES kérelem nyomtatványokat postán vagy személyesen érdemes beadni?
- Letöltöttem a 0953-as nyomtatványt, de a fejlécen a 2009. év szerepel. Ezt kell kitölteni erre az évre, vagy még várjak?
- Munkanélküli járhat-e rendes felmondás esetén. Vagy csak közös megegyezésnél?
- Próbaidő alatt egyből kiléphetek, vagy a felmondási időt le kell dolgozni?
- Ha megváltozik a számlaszámom, amire a családit folyósították, elég telefonon bejelenteni az újat vagy ki kell tölteni egy nyomtatványt?
- Államkincstár nyomtatvány keresek, hogy nem vagyok egyedülálló mostantól a családipótlék járulék miatt. Tud valaki segíteni, hol találom?