Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Felháborító modortalanság fórum

Felháborító modortalanság (beszélgetős fórum)


1 2 3
68. Zarahell (válaszként erre: 48. - 031d5c7fc0)
2008. dec. 27. 14:18
Én is azt hittem, hogy nincs olyan orvos, akinél nem kell várni, de van. A háziorvosomnál olyan profin meg van szervezve, hogy bejelentkezek, és szinte másodpercre pontosan hív be. Ha nem vagyok bejelentkezve, akkor sem kell 10-15 percnél tovább várnom. Csillog-villog minden, kedvesek, és nem magánrendelés.
2008. dec. 1. 11:51

Kulfoldon valamivel jobb a helyzet, de azert itt sem rozsas...

Tortent, hogy a paromat elkisertem a haziorvoshoz, mivel ambulans mutet elott allt. Jo sokan varakoztunk a varoban, mire jott egy 60 koruli ferfi, es mikor nyilt az ajto, egyenesen becsortetett rajta, pont a parom elott. Mikor kijott, a parom mondta, hogy ha mi itt turelmesen varunk, akkor o is varja ki a sorat. Mire a ferfi visszaszolt, hogy "Mit pattogsz itt nekem kolyok?!" A parom erre azt mondta, hogy ha valami gondja van az urnak, akkor varja meg, es kint lerendezhetik. Erre a ferfi nem tudott egy szot sem szolni, csak bamult mint a moziba...

A lakasunk mellett van egy pizzeria, oda ugrottunk le vacsizni, de mivel elotte a varosban voltunk, meg utana is keszultunk menni szorakozni, igy kocsival parkoltunk a pizzeria ele, odaig pedig egy hosszabb ut vezet, ami elejen ott van a parkolni tilos tabla. Mivel sokan voltak a pizzeriaban, ezert nem tudtunk megfordulni a kocsival, es tolatva kellett visszafele jonni. Persze 2 auto ott parkolt a tilosban, es muszaj volt szolnunk neki, hogy alljanak arrebb minimum, de inkabb ne is parkoljanak oda. Mire a no sofor turelmetlenul megjegyezte, hogy nekik muszaj az arujukat kipakolni (a kozeli uzlet az oveke). S mindezt szombat este 9-kor, megjegyzem nem pakoltak, hanem raerosen cigiztek a kocsi mellett...

66. lányom (válaszként erre: 65. - Dundy)
2007. nov. 11. 22:41

Ma nagyon erősnek ,kitartónak kell lenni, hogy ilyen téren sikert lehetsen elérni!

Szerintem elsősorban a gyerekek nevelésénél kellene keresni a hibákat, vagyis jó lenne itt is a prevenció!

65. dundy
2007. nov. 11. 10:07
Sajnos nagyon kevés az olyan ember, aki tud bánni az emberekkel.
2007. nov. 9. 02:44

Nem is háborgni kellene, tenni valamit a modortalanság ellen! De mi a csudát! Egy -két fecske tud nyarat csinálni?

Legfeljebb tavaszt, bár az is kellemesebb a téli hidegtől! :) :)

63. gizmóka (válaszként erre: 62. - E71af41436)
2007. nov. 8. 17:18
:))
62. e71af41436 (válaszként erre: 57. - Gizmóka)
2007. nov. 8. 07:16
sőt!kefirt is kellett volna adni mellé :DDDD
2007. nov. 8. 03:20
Igen ez sajnos napról napra többet, többször tapasztalható. Kétségbe ejtő! Jó lenne közös erővel küzdeni ellene, de sajnos nincs már igazán olyan, hogy: " fogjunk össze"! Csak a saját érdek, saját célok..... ,de azért ezek az emberek háborognak később a legjobban.Ez is félelmetes!
2007. nov. 1. 12:43
A kétfüles megoldás, pont a napokban tapasztaltam a HOXA-n nem is olyan könnyű. Pedig aránylag nekem szokott menni, na de ugye, senki sem tökéletes, és az alvó oroszlánt is fel lehet ébreszteni!
2007. okt. 31. 20:29
Egyre jobban a "kétfüles megoldás" a legjobb sokak szerint. Vagyis egyik fülünkön be, másikon ki. Na de akkor merre fajul el az egész emberiség? Vagy az sem baj? Kétlem én azt!!!
2007. okt. 27. 01:41

Egyre jobban tapasztalom, hogy a modortalan emberek, képtelenek belátni viselkedésük aroganciáját. Az emberek lasan elfelejtik a bocsánat,- megbántam szót kiejteni a szájukon. Sőt itt aHOXA-n tapasztaltam, hogy túlreagáltam, félreértelmeztem,: mindegy szerintem nem igazán döntöttem helyesen ,amikor leírtam pár sort amiben próbáltam először finoman, majd nem tagadom lehet hogy kissé arogánsabban kikérni az igazamat.

Az illető aki egyébbként valóban megsértett, de én meg túlfokoztam, nem fogadta, sőt lebecsmérelte levelemet, amiben úgymond bocsánat kéréssel ill. békés szándékkal leírtam véleményemet és felajánlottam ,hogy fejezzük be mert nincs értelme, igen én is hibáztam.


Reakció : talán sértőbb volt mint amivel kezdte, és a lényeg hogy érezhető volt ,hogy ő erre a keménységére határozrottan büszke. Hát ennyit a modortalanságról, és arról hogy aki belátja hbáját és kész a bocs . kérésre egy modortalan embernél süket fülekre talál. Én úgy érzem ők azt hiszik erős a jellemük, pedig szerintem csak az önbecsülésük van egy kicsit magasan a mércén!

Nem igazán nagy erény az önteltség! Még ha azt keménységnek hiszik is embrek.

2007. okt. 8. 16:41

nálunk egyszer egy pasi azon akadt ki,hogy 36 forintért fel kell váltania a kétezresét!

talán arra gondolt,hogy meghívom két zsemlére?

56. LoLiNa
2007. okt. 8. 07:08
hozzáteszem, munkahelyről, bevérzéssel kórházba kerültem 12 hetes terhesen.. onnantól tp
55. LoLiNa (válaszként erre: 45. - 2bc7365ec9)
2007. okt. 8. 07:06
ez rendszeres erre felé, na ilyenkor szoktam én kinyitni a számat..
54. LoLiNa
2007. okt. 8. 07:06

én is falun dolgoztam egy non- stop boltban. szerettek a vevők, semmi gond nem volt. mai napig hallom, hogy hiányzok a boltból (gyás-on vagyok). mégis voltak olyan esetek, mikor a hajam égnek állt. szörnyű az, amit meg mernek tenni azon a címen, hogy "mindig a vevőnek van igaza".. büntettek itt eladót azért, mert 18 év alattinak cigit adott.. onnantól kezdve mi sem adtuk ki, mert senki nem akar fizetni ugye.. én voltam e témában a legszigorubb, mert 6unk közül csak én tartottam be egyedül.. hogy én mit kaptam aa szülőktől emiatt.. volt hogy a főnökeinket hivogatták... hiába mondtam, hogy kiadom, de leteszi a büntetés árát, ami itt marad.. az ördög nem alszik.. a másik verzió, mikor a kis 10-12 éves fiúk iskola elött alkoholért jönnek, és mikor én voltam a kasszás közöltem, hogy na azt nem.. bepróbálkoztak baccardival, abban is van alkohol.. nem engedtem, majd jöttek az energia italok.. igaz abban nincs alkohol, de nem hiszem, hogy az kellene nekik iskolába, meg amúgysem.. elvettem, vigyenek kakaót vagy üditőt.. pár napra rá balhézva jött egy szülő be, hogy állitólag a kisfia itt kap alkoholt.. ehh.. elmeséltük neki a reggeleket.. nézett értelmesen.. hozzáteszem, pár nap alat leszoktak a reggeli próbálkozásokról..


a másik verza, mikor a vevőnek rossz kedve van és az eladón vezeti le, ez a halálom.. én is ember vagyok könyörgöm..

vagy mikor az ember megy segíteni, és modortalanul kioszt, pedig csak azt kérdeztem meg tisztelettudóan, hogy "segíthetek e valamiben" , és persze nem az ajtóban , hanem miután 10perce korzózik a polcok közt..

segit az ember, ahol tud, de az is a halálom, mikor azt várják el, hogy kinyaljam a s@ggét szó szerint.. szörnyűek tudnak lenni az emberek..

tudta jól mki, hogy kismama vagyok.. nem kéne cipelni nehezeket és pláne nem egész nap.. erre jön a fiatal faszi és a kezembe nyomja a rekesz sörét.. és ezt minden nap, vagy épp a jómódú 45 körüli pasi, és elvárja, hogy ugráljak..holott a sörök mellet állt.. gyűlölöm az ilyet.. azért néha ránk, eladókra is lehetnének tekintettel..

2007. okt. 8. 00:21
A modortalanság szerintem azon embereknél mutatkozik leginkább, akik érdemleges tetteikkel, munkájukkal , életvitelükkel nem tudnak elérni semmit. Viszont azt hiszik ,modortalan viselkedéssükkel elért, úgymond rájuk való odafigyelés csuda jó dolog, hisz most ők a valakik. Hát igen minden modortalan ember egy igen " NAGY CSUDA VALAKI". Egy felháborítást keltő bunkó alak, akinek képességei csak az aroganciában,nagyképűségben, elnézést de sokszor pofátlanságban kimerül.FELHÁBORÍTÓ amikor pont olyan munkahelyekre is betesznek, és MEGTŰRNEK ilyen ebereket, akik sok más embert alaptalanul megsértenek modortalanságukkal. Rendszeresn szembesülök egy miskolci bevásárlóközpont recepcióján, egy ilyen hölggyel. Ő még ott van! Állítólag parányi hibázás miatt pedig elküldték a másik kolléganőjét. Ő egy figyelmes, kedves, szolgálatkész hölgy volt, aki munkáját maximális inteligenciával végezte. De Uram bocsájtsd, egyszer egy parányi szakmai dologban , amiből állítólag senkinek semmi kára nem esett hibázott , ŐT ELKÜLDTÉK! Hát , akarunk mi akkor változtatni a modortalan emberek viselkedésén? Itt a példa amit az előbb leírtam , aki maradtnem egyszer hibázott, valami oknál fogva undorító modortalanságával együtt ,mégis Ő MÉG OTT VAN!!!
52. 031d5c7fc0 (válaszként erre: 51. - Mandy78)
2007. aug. 15. 07:59
Én azért egy pár szót ráértem volna velük beszélni, falu, nem falu, valószínű lett volna hozzájuk 1-2 keresetlen szavam.
2007. aug. 1. 22:52
Sziasztok!Én eladóként dolgozok egy kis faluban.Szerintem elég kedves,türelmes vagyok az emberekkel annak ellenére ,hogy vannak páran akik elég fárasztóak tudnak lenni.Lemegyek a dokihoz reggel 8ra mind a 3 gyerek hányás ,hasmenés magas láz(2 5éves és 1 8éves).Vannak elöttünk vagy 3-an(nyugdíjasok)Jön a doki befut utánna az első,megy a másokdik.Közben érkezik egy nénike a fő ajtón ,egyenesen befut a dokihoz fél 9kor be.9kor jön ki és mondja a másik maminak hogy siet a buszra.Eltépet bemegy az elöttem váró mamika hogy ő hamarosan kint lesz csak receptet irat fel erre fél 10kor jön ki.(A gyerekeimmel közben felvátva futkoztam be a wc-be)Nagy nehezen beértünk 5 perc alatt végeztünk!!A buszos néni kint traccsol az úton a másik mamival!Erre megkérdik na jobban vannak a gyerekek..Beszélgetni akartak volna velem ,de mivel már egy picit ideges voltam csak annyit mondtam nem elég betegek,elnézést sietnem kell(a gyerekek újra belázasodtak).Erre azt mondták a főnöknek rólam ,hogy én milyen udvariatlan és pofátlan vagyok..Nem vagyok eladónak való..Mindezt csak azért mert nem értem rá velük beszélgetni..
2007. júl. 23. 15:44

A másik dolog: én nagyon toleráns autós vagyok, sőt udvarias is. Kivéve, ha a mögöttem állók azért nem fognak átjutni mondjuk a zöld lámpán, mert én balról magam elé engedek 3 autót. Én is szoktam szidni (kisgyerekkel) a túlzott udvariast, aki miatt nekem kell eggyel több lámpaváltást megvárnom.

De ha nekem van elsőbbségem, és valaki úgy tolja be elém az autója orrát, hogy rám se néz, azt útálom, és lehetőség szerint nem engedem. Ha rámnéz, és jelzi, hogy segítsek, mert az életben nem jön ki onnan, segítek. Szerintetek ez hülyeség?

A múltkor 2 nagydarab kopasz gyerek tolta elém az autó orrát, de végig beszélgettek, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog, én meg kikerültem őket a bal oldali kanyarodósávból, mire mutogatták a középső ujjukat.

Én le se Sz...tam őket, majd ők kerültek ki a másik sávban, és a lányom mesélte (2 gyerek persze hátul), hogy NEKIK mutogatták ugyanazt.

SZerintetek miért gondolja a legtöbb autós, hogy ő jobban únja a dugót, neki sürgősebb dolga van, vagy egyszerűen fontosabb ember a másiknál?

Tegnapelőtt meg a szupermercis csákó jött belénk majdnem oldalról a körforgalomban persze hogy balról, ellentétes irányból, aztán megtorpant tekintetünket látva nagyvonalúan intett, hogy menjünk csak, ő majd utánunk jön.

2007. júl. 23. 15:31

Szerintetek miért kérnek meg az óvónénik minket szülőket, hogy a 4-6 (nálunk 6) hetes leálláson kívül lehetőleg, ha megtehetjük, ne vigyük egészen szeptemberig a gyereket oviba, mert túl nagyra sikerült az összevont csoport létszáma?

Nekik nem elég 6 hét szabi? Pedig utána is csak váltva kellene menniük, hiszen sokan az iskolás gyerekkel együtt leküldik az ovis gyerkőcöt is a vidéki mamákhoz, ha tehetik.

2007. júl. 23. 15:27

Ti láttatok már olyan orvost (nem magán), aki időben ott van a rendelés kezdetére?

Lehet akár gyerekorvos is. RITKA!

2007. jún. 8. 07:55

Ha kocsival vagyok, mindig figyelek, hogy úgy parkoljak, hogy babakocsival kényelmesen el lehessen menni mellettem. Ha babakocsival vagyok és olyat tapasztalok, hogy a lejtősített járda elé áll a barma, simán behajtom mindkét tükrét és kikerülöm...kicsit sétálgasson ő is a kocsija körül, ha már parkolni nem tanították meg...én meg toljam kia gyereket a főútra miatta :P

Érdekes, egy fehér furgonnal 3x játszottam ezt el 3 hét alatt hétfőnként, hazafele a babatornáról, és 4. héttől már nem ott állt meg...érdekes...

Autóval kedvencem az öngyilkosjelült leugrálós nénibácsi, aki még fel is háborodik, ha rádudálok!

2007. máj. 27. 10:07
vagy keresztbe parkol a járdán az autóval:(
2007. máj. 22. 12:00
Az én "kedvencem" amikor a járda közepén megállnak beszélgetni az emberkék. Ha van babakocsi, amit keresztbe lehet fordítani, az még jobb. Az, hogy senki nem tud elmenni mellettük, fel se tűnik nekik.
2007. máj. 17. 03:30
Idős nénikről vagy jót vagy SEMMIT alapon most inkább talán nem irok ...meg babakocsis és nagypocakos dolgokról :)
2007. máj. 17. 03:26

Én az olyan eladóktól mászok a falra, akik vagy a nyakadon vannak, és nem lehet tőlük nézelődni -ez a ritkább, régebben volt ez- ,vagy baromira sértésnek veszik, ha valaki betévedt az üzletbe :)

Látni rajtuk,h valami nagyon utálnak ott vagy egyáltalán dolgozni.


Mi egyszer gyorsbüfében vettünk volna hamit,mert napi 2-3 óra alvásokkal az újszülött mellett ez aznap pont jó ötletnek tünt.


Kértünk kaját, a párom fizu után volt, 10 000-ezressel akart fizetni az amúgy baromira forgalmas helyen, mire a nő közölte, hogy nem tudja felváltani.


Mi nézünk rá, épp ellógtunk a pici babától, akire anyu vigyázott mig aludt, mondjuk, jó, és akkor mi mit csináljunk? (mert ilyenkor ugye elszokták külldeni a másik 3 látványosan unatkozó fiatal kollégát felváltani, vagy a futártól kérni,mert az is volt ám ott) de a nő erre azt mondta, h őt nem érdekli, neki csak nagyobb pénze van, mire én poénból,tökaranyosan mondtam,hogy az is jó lesz, erre ő baromi gáz stilusban,h neked biztos,nekem nem..


Nos, én akkor azt voltam képes bevallom őszintén mondani,hogy akkor zabáld meg te a szarodat, és ott hagytuk a 3 speckósan elkészitett hambit meg 4 palacsintát és amig végig mentünk a mögöttünk álló 6-8 ember között, addig fennhangon felháborodva dumáltam a történtekről.


Négyen ! kiálltak a sorból, azzal,hogy akkor mennek máshová,mert nekik sincs kisebb, és milyen hely az ilyen.


Most sem tennék másképp, habár vétek volt kihagyni az arcába dobni a hambit :)


Én kérek elnézést,h venni akartam valamit!


És mielőtt azt hinnétek: nem, nem vagyok az eladók réme, álltalában nagyon jól kijövünk,tudom,h ők is emberek-már amelyik.


De én akkor ott nem voltam hajlandó elmenni váltogatni a büdös nagy pesti éjszakában, mert őnaccsága elfelejtette,hogy az ő dolga.


:)

2007. ápr. 28. 19:49
én akkor szoktam kiakadni,amikor kedvesen,segítőkészen megkérdezem a kedves vásárlót,hogy:segíthetek valamiben?ekkor simán keresztülnéz rajtam és szó nélkül faképnél hagy :(
41. Erás (válaszként erre: 24. - ZITA9770)
2007. ápr. 27. 22:24
Én még akkor szoktam kiakadni, mikor a botot lóbálva magassarkú cipőben szaladnak a busz után, aztán ahogy felszállnak, mint akik a halálukon vannak (elnézést), mindenáron le akarnak ülni...
2007. ápr. 27. 10:14

Elnézést uram, de ez itt a női WC!

-Az mindegy, csak hányni jöttem!

2007. ápr. 26. 20:46
A nyolcadik hónapban voltam a második gyerkőccel. Már akkora hasam volt, hogy nem fértem bele apa pólóiba sem. Gondoltam veszek magamnak néhány 6XL-es pólót otthonra, de nem akartam sokat beruházni rá, ezért egy kiárusításra mentem el. Ezer nyugdíjas, 2km-es sor a pénztárnál. Hátulról kedvesen előreküldtek, hogy ne kellejen annyit ácsorognom. Elöl egy öreg papi rámripakodott, hogy takarodjak vissza a sor végére (ebben a stílusban(, mert ha ő ki tudja várni a sorát, akkor én miért nem. Szerencsére a pénztáros ráripakodott, hogy engedjen csak előre, mert ekkora hassal nem olyan egyszerű órákat ácsorogni!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook