Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Felháborító eljárás cikk

Felháborító eljárás

Mi lett volna ha egyáltalán nincs pénzünk, se segítségünk? Tudom, nem nagy összeg, de akkor is... Olvassátok el a történetem!
Felháborító eljárás

Sürgősen kellett költöznünk, így albérletünk sem volt ahova be tudtunk volna jelentkezni 3 hónapig. Nehéz volt találni egyáltalán valamit. A párom apjánál laktunk, augusztus közepén költöztünk át az új lakásba és szeptember 4-én jelentkeztünk be.


Postára kaptam eddig a családi pótlékot és a GYES-t. Mivel a régi lakóhelyemen nem tudtam volna átvenni, ezért felhívtam az ottani postát, mi a teendő ilyenkor és ők ajánlották, hogy vezettessem át az új postára, amíg nem lesz lakcímem.


Ez nagyszerűen működött 3 hónapig.

Majd szeptember 8-án sétálok be a postára és a pénz sehol... Felhívták az itteniek a másik postát. Először azt állították, hogy oda nem érkezett semmiféle pénz az én nevemre és hát jaj szólni akartak ez miatt, csak nem működött a telefon... Mivel a párom sem kapta meg még addig a fizetését, ezért szinte az utolsó pénzből töltöttem fel a kártyámat és telefonáltam a MÁK-hoz, hogy mégis mi történhetett. Ők azt mondták, hogy kiutalták elsején. Utána hívtam a postát, hogy akkor mégis mi az igazság. A hölgy akivel beszéltem nem tagadta, hogy ott van, csakhogy nem fogja utánam küldeni, mert ez szabálytalan és eddig sem lett volna szabad nekem így megkapnom. Hiába kérleltem bárhogy, nem küldték. Azt felajánlották, ha kötök egy 3 hónapos szerződést 4500 ft-ért, akkor küldik egy hónapon belül plusz mindent, ami oda megy az én nevemre... Tök jó, mert semmi nem megy oda, csak a családi pótlék és a GYES.


Bementem újra az itteni postára, hogy legyenek szívesek valamit csinálni, de nekik se ment. Panaszt tettem a korábbi postahivatal ellen és már hívtak is. Azt mondták, kivizsgálják az ügyet és jogos a panaszom, mert már akkor is el kellett volna küldeniük a pénzt, ha én telefonon szólok oda és nem a másik postát kérem meg.


Mondjuk azóta semmi hír felőlük, fogalmam sincs mi lesz, de gondolom egy "elnézést kérünk"-kel intézik el a dolgot. Közben küldtem levelet a MÁK-nak, hogy megváltozott a lakcímem és számlára szeretném kapni ezentúl a pénzem és a múlt havi összeget is, amit nem tudtam átvenni.

Most sem egyszerű a dolog... Szeptember 26-án felhívtam a MÁK-ot, hogy visszaérkezett-e már a postától a pénzem és várhatóan mikor küldik. Az ügyintéző nem látott bele, mikor érkezett meg, csak azt látta, hogy a bérszámfejtésben a GYES-nél dupla összeg volt. Annyit mondott, hogy küld rá sürgetést és problémamegoldást kér. Ma újra hívtam őket, mert volt egy rossz előérzetem, hát nem véletlenül... Most azt mondták, hogy csak tegnap érkezett meg a pénz a postától és nem fogom megkapni 2-án, hanem csak később..


Hát gratulálok mindegyiknek. 18-án kellett vissza küldenie a pénzt a postának, mert mondták, hogy 10 munkanapig tartják ott és ha nem veszem át, megy vissza a pénz a MÁK-hoz. Az egyik azt mondja, látja a dupla összeget, a másik azt mondja, csak tegnap érkezett vissza a pénz. Ez azért nagyon-nagyon bosszantó!
Írta: asha, 2014. október 17. 09:08
Fórumozz a témáról: Felháborító eljárás fórum (eddig 34 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook