Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Feláll a szőr a hátamon, mert közelít a karácsony és én... fórum

Feláll a szőr a hátamon, mert közelít a karácsony és én... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
dec. 7. 13:57
Nagyon szegény családból jövök és szó szerint régebben minden fillér számított az utolsó 5 forintig, de az ünnep volt az egyetlen az évbe amikor kitettünk magunkért még ha csórón is de mindig sütöttünk a leg olcsóbb recepteket és a legolcsóbb hozzávalókból. A karácsony és a készülődés olyan boldog gyerekké tett hogy elfelejtettem legalább arra a pár napra hogy otthon egyébként áll a bál anyám és apám között mert valamin mindig tudtak veszekedni, hol a pénz hol más miatt. De legalább ez az ünnep békésen telt gondolom valahol nekik is hiányzott ez a békesség érzés. Mindenesetre köszönöm hogy megosztottad ezt a vallomást néha tényleg nehéz de amikor kész az 'alkotás' és ízlik mindenkinek, akkor örömmel esel az asztalhoz hogy ez is meglett és jó lett minden. :) A közös sütésről főzésről nem is beszélve. Kellemes ünnepeket kívánok. :)
36. Ruslan (válaszként erre: 3. - Fokhagyma)
dec. 5. 00:11
Ez igaz. Megéri a munkát, jó mulatság barátokkal.
35. yeti70 (válaszként erre: 34. - Pumpkin.)
dec. 4. 10:01
Hát itt Budapesten nem tavaly nem volt semmi hó, tavalyelőttet nem tudom, akkor messzire barangoltam.
34. Pumpkin. (válaszként erre: 29. - Yeti70)
dec. 4. 08:55

Tavaly, tavalyelőtt is fehér karácsony volt.

Magyarországon.

33. yeti70 (válaszként erre: 32. - Libikóka)
dec. 3. 22:46
Köszi megkaptam, pont telibe talált, ahogy kell ! 😂❤❄
32. libikóka (válaszként erre: 31. - Yeti70)
dec. 3. 20:18

Dobtam egyet neked:)

Majd alkalomadtán várjuk a fotókat⛄️☃️

31. yeti70 (válaszként erre: 30. - Libikóka)
dec. 3. 20:05

Pocsék telek járnak az utolsó 20 évben !

Hajlott korom dacára szeretnék infantilis módon hógolyózni és hóembert építeni !

Csomó ötletem lenne mindeféle alternatív hóember figurára ! :):):):):)

30. libikóka (válaszként erre: 29. - Yeti70)
dec. 3. 17:47

😅Bocs kicsit nevettem de tudom akkor nem volt vicces.

Viszont szívemből szóltál ,, legyen hóóóó.

29. yeti70 (válaszként erre: 26. - Libikóka)
dec. 3. 15:56

Legalább lenne nagy hó !!!

Nem is tudom mikor volt utoljára fehér karácsony.

A Covid előtt egyszer elmentem Svédországba, hogy na majd Északon hatalmas hó lesz !

+ 10 fok volt és szakadt végig az eső :(

Nem jön ez össze nekem...

28. komor (válaszként erre: 27. - Ildi992)
dec. 3. 14:41

Érdekes, hogy a Karácsony többféle ünnepet magába olvaszt, amely elképzelések békésen megférnek egymás mellett. Elsősorban a Megváltó születését ünnepeljük, de mellette ez a szeretet ünnepe is. A kettő valahogy össze is tartozik. Hasonlóképpen az új fény ünnepe is, amikor elkezdődnek hosszabbodni a nappalok, de valahogy ez is hozzátartozik a Jézus születéséhez.

Mindezekhez párosul a fenyőfa díszítése, az ünnepi asztal, az ajándékozás öröme, esetleg a havas táj szépsége, amiből mostanában egyre kevesebbszer van részünk.

Ezt nehéz elmagyarázni a magányos embernek, aki ebből az ünnepi körből esetleg kirekesztődik. Ő csak a felhajtást látja, meg hogy a kalmár szellem elhatalmasodik. És hát egyre többen vagyunk magányosak.

27. ildi992 (válaszként erre: 18. - Komor)
dec. 3. 14:07
Karácsony olyan amilyenné MI tesszük. Nem a valós vagy képzelt helyzet határozza neg a karácsonyt. Ha nem veszünk egymásnak ajándékot akkor is szép tud lenni. Jézus születési ünnepeljük. Aki nem hisz annak csak külsőségekről szól amit a világ rátesz egy lapáttal. Igazatok van. Nem erről szól, hanem a megváltonk születéséről.
26. libikóka (válaszként erre: 25. - Yeti70)
dec. 3. 13:49

Csak azért írtam ,,mert nem hiszem ,hogy jobb a közérzeted tőle ha ennyire "kivagy" ,,és nem is változik tőle semmi.

Maradjon meg mindenkinek ami jó,,teljen mindenkinek ahogy szereti,,persze a morgáshoz való jogot sem vitatjuk el:))

25. yeti70 (válaszként erre: 24. - Libikóka)
dec. 3. 13:44

Azt kell mondanom, hogy tök igazad van.

Tényleg túltolom ezt az egészet.

A dörgedelmeim már tényleg rigorózusabbak, mint a Megváltóé :):)

Pironkodva bevallom, hogy nem tudom, mit jelent az hogy "grincseskedés " Le vagyok maradva.. :(

Csak tényleg torkig vagyok a kereskedelmi nyomulással,

ami mindenhol utolér.

Tulajdonképpen csak ezt akartam megosztani itt veletek.

Karácsonyozzon mindenki úgy, ahogy jól esik neki !

24. libikóka (válaszként erre: 23. - Yeti70)
dec. 3. 13:23

Van aki(szerintem sokan) csak simán Karácsonyozik.

Ünnepel a szeretteivel,vagy épp akár egyedül is,,kikapcsolódik,élvezi az évnek ebben sötétebb időszakában a fényeket,a fenyőillatot.

Igen az ajándékozást is,, ha épp szokás valakinél.

Kicsit túltoltad fejben az "antikarácsonyozást" ,,de ha jobban érted így akkor Grincseskedést:)

Ezzel sincs baj,,de olyan dörgedelmes vagy ,,ahogy még az általad emlegetett Krisztus sem :D

23. yeti70 (válaszként erre: 18. - Komor)
dec. 3. 13:06

Én ezt egész máshogy élem meg.

Nekem nem tetszik, hogy a pénzről szól az ünnep, és

erre teszik félre a pénzüket az emberek.

A story ugyebár eredetileg Krisztus születéséről szól,

és a vallási mozgalomról, amelyet ő indított el. Pont a pénz hatalma által uralt világnézetettel ment szembe.

Ne érts félre, nem vagyok kommunista vagy ilyesmi, nem megyek szembe a pénz világával.

Csak pénz-pénz-pénz dominancia és a szegénységet hirdető Krisztust ünneplő évforduló kombinációja az, ami disszonáns nekem.

22. Pumpkin. (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 11:48

Nem kell karácsonykor mást sem csinálnod, mint sütni és főzni.

És nem csak akkor érezheted azt, hogy jól sikerült a nap, miután szanaszét dolgoztad magad és leroskadhatsz végre.

Felnőtt ember vagy: olyan karácsonyod kell legyen, ami neked is jó, nem csak másoknak. Gondolom, nem vagy rab, azt teszel, amit akarsz.

21. yeti70 (válaszként erre: 20. - Globus)
dec. 3. 11:30

Ez igaz, viszont én rafináltan olyan helyekre megyek - ha tudok - ahol nincs ilyesmi.

Amúgy is kerülöm a tömegturizmus célpontjait, akár tél van, akár nyár.

20. globus (válaszként erre: 8. - Yeti70)
dec. 3. 11:10

Trópusi helyeken is karácsony van.

Sőt, számítva a megnövekedett turizmusra, pont felviszik az árakat, mintegy "szezonnak" nevezve. Sokan nem azért utaznak karácsonykor, mert menekülnek, hanem akkor van együtt a család több napra. Év közben nehezebb összehozni. Ez is egyfajta karácsonyi ajándék lehet.

dec. 3. 10:04
Na én ezért nem csinálok semmit 🤷🏻‍♀️
18. komor (válaszként erre: 17. - Yeti70)
dec. 3. 09:48

Ha jól értelek, szerinted a lényeg: "A kufárok ünnepévé alacsonyodott a "karácsony" ."

Szerintem meg az, hogy amióta az eszem tudom, mindig is ilyen volt. Mert mindenki a legjobbat, a legtöbbet akarja nyújtani a szeretteinek. Mindenki Karácsonyra teszi félre a pénzét, hogy örömöt szerezzen minden téren a szeretteinek, értelem szerűen ilyenkor vásárol mindenki. Ez az ünnep nem a "kufárok" jóvoltából van, hanem a mi szeretetünk működteti. Ha ez nem lenne, akkor ünnep sem lenne.

Ami a mondandódat illeti, a húslevest is lehet hulla teának is nevezni, amint lehet "halott kis fenyők"ről írni. Mindennek ki lehet csavarni az értelmezését. Ki lehet a Karácsonyét is, de az fütyül erre.

17. yeti70 (válaszként erre: 16. - Komor)
dec. 3. 09:19
Nem konkrétan az eladott TV-k száma az érdekes, elhiszem, hogy foci VB-k idején több fogy. Hanem az általános vásárlási dühről beszélek.Sok kereskedés az éves forgalmának 30-35 %-át csinálja meg az Advent (Adventus Domini =az Úr Eljövetele) alatt. A kufárok ünnepévé alacsonyodott a "karácsony" .Gondolom te is láttál plázákat karácsony előtt, láttad a hisztérikus vásárlási örjöngést.
16. komor (válaszként erre: 13. - Yeti70)
dec. 3. 08:45
Miért, mi a magva az üzenetednek?
dec. 3. 02:40
Talán nem is a karácsonnyal van a baj. A munka túl nehéz sajnos, így csak pihenésre vágysz ami érthető.
dec. 3. 01:18
Tedd azt. És mindenki tegye azt ami neki jól esik.
13. yeti70 (válaszként erre: 11. - Komor)
dec. 3. 00:43
bocsáss meg, de nem értetted meg az üzenet magvát ..
dec. 3. 00:34

Nem kell vendégségbe járni, vagy össze kell veszni a rokonsággal. 👍

Békés, boldog Karácsony!

Nincs képmutató ájtatoskodás!

Béke és nyugalom!

11. komor (válaszként erre: 8. - Yeti70)
dec. 3. 00:29
Tv-k százezreit foci vb-re, meg olimpiára vesznek, nem Karácsonyra!
10. fokhagyma (válaszként erre: 8. - Yeti70)
dec. 3. 00:01
Én nem figyelek ezekre, nem érdekel, ezért nem is idegesítem magam.
9. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 2. 23:03

Ha úgy érzed sok amit vállaltál oszd meg a feladatokat a családdal.

A sütiket el lehet készíteni napokkal Karácsony előtt. De minden mást is csak a frissen sülteket kell aznap.

Hány személyre főzöl?

8. yeti70 (válaszként erre: 4. - Fokhagyma)
dec. 2. 22:55
Arra értem, hogy az plázák, amik kínai gagyiságokat sóznak a balekokra, elkezdik a karácsonyi készülődést szeptemberben. A vásárlók rohama a kapitalizmus szentélyeiben.Látom a halmokba rakott, csemete korukban kivágott, halott kis fenyôket..a hisztériát a vàrosban, a féktelen zabálást, a várost elborító giccs-cunamit.A Megváltó születése ürügyén eladott TV-k százezrei.A gyomorkavaró Last Christmas bömbölése minden étteremben, a karácsonyi vásárok ízléstelen förtelme, ahol 4ezer Forintért adnak egy lángost. A perselycsörgető hamis papok álszenteskedései Éjféli Mise örve alatt. Látom hogy olyan emberek hurcolják el a gyerekeiket a Diótörőre, akik amúgy sosem teszik be a lábukat az Operaházba.Ha tehetem, elhúzok jó messzire valami trópusi helyre ilyenkor,ne is lássam ezt az agyrémet. De nem mindig sikerül persze.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook