Feláll a szőr a hátamon, mert közelít a karácsony és én... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Tavaly, tavalyelőtt is fehér karácsony volt.
Magyarországon.
Dobtam egyet neked:)
Majd alkalomadtán várjuk a fotókat⛄️☃️
Pocsék telek járnak az utolsó 20 évben !
Hajlott korom dacára szeretnék infantilis módon hógolyózni és hóembert építeni !
Csomó ötletem lenne mindeféle alternatív hóember figurára ! :):):):):)
😅Bocs kicsit nevettem de tudom akkor nem volt vicces.
Viszont szívemből szóltál ,, legyen hóóóó.
Legalább lenne nagy hó !!!
Nem is tudom mikor volt utoljára fehér karácsony.
A Covid előtt egyszer elmentem Svédországba, hogy na majd Északon hatalmas hó lesz !
+ 10 fok volt és szakadt végig az eső :(
Nem jön ez össze nekem...
Érdekes, hogy a Karácsony többféle ünnepet magába olvaszt, amely elképzelések békésen megférnek egymás mellett. Elsősorban a Megváltó születését ünnepeljük, de mellette ez a szeretet ünnepe is. A kettő valahogy össze is tartozik. Hasonlóképpen az új fény ünnepe is, amikor elkezdődnek hosszabbodni a nappalok, de valahogy ez is hozzátartozik a Jézus születéséhez.
Mindezekhez párosul a fenyőfa díszítése, az ünnepi asztal, az ajándékozás öröme, esetleg a havas táj szépsége, amiből mostanában egyre kevesebbszer van részünk.
Ezt nehéz elmagyarázni a magányos embernek, aki ebből az ünnepi körből esetleg kirekesztődik. Ő csak a felhajtást látja, meg hogy a kalmár szellem elhatalmasodik. És hát egyre többen vagyunk magányosak.
Csak azért írtam ,,mert nem hiszem ,hogy jobb a közérzeted tőle ha ennyire "kivagy" ,,és nem is változik tőle semmi.
Maradjon meg mindenkinek ami jó,,teljen mindenkinek ahogy szereti,,persze a morgáshoz való jogot sem vitatjuk el:))
Azt kell mondanom, hogy tök igazad van.
Tényleg túltolom ezt az egészet.
A dörgedelmeim már tényleg rigorózusabbak, mint a Megváltóé :):)
Pironkodva bevallom, hogy nem tudom, mit jelent az hogy "grincseskedés " Le vagyok maradva.. :(
Csak tényleg torkig vagyok a kereskedelmi nyomulással,
ami mindenhol utolér.
Tulajdonképpen csak ezt akartam megosztani itt veletek.
Karácsonyozzon mindenki úgy, ahogy jól esik neki !
Van aki(szerintem sokan) csak simán Karácsonyozik.
Ünnepel a szeretteivel,vagy épp akár egyedül is,,kikapcsolódik,élvezi az évnek ebben sötétebb időszakában a fényeket,a fenyőillatot.
Igen az ajándékozást is,, ha épp szokás valakinél.
Kicsit túltoltad fejben az "antikarácsonyozást" ,,de ha jobban érted így akkor Grincseskedést:)
Ezzel sincs baj,,de olyan dörgedelmes vagy ,,ahogy még az általad emlegetett Krisztus sem :D
Én ezt egész máshogy élem meg.
Nekem nem tetszik, hogy a pénzről szól az ünnep, és
erre teszik félre a pénzüket az emberek.
A story ugyebár eredetileg Krisztus születéséről szól,
és a vallási mozgalomról, amelyet ő indított el. Pont a pénz hatalma által uralt világnézetettel ment szembe.
Ne érts félre, nem vagyok kommunista vagy ilyesmi, nem megyek szembe a pénz világával.
Csak pénz-pénz-pénz dominancia és a szegénységet hirdető Krisztust ünneplő évforduló kombinációja az, ami disszonáns nekem.
Nem kell karácsonykor mást sem csinálnod, mint sütni és főzni.
És nem csak akkor érezheted azt, hogy jól sikerült a nap, miután szanaszét dolgoztad magad és leroskadhatsz végre.
Felnőtt ember vagy: olyan karácsonyod kell legyen, ami neked is jó, nem csak másoknak. Gondolom, nem vagy rab, azt teszel, amit akarsz.
Ez igaz, viszont én rafináltan olyan helyekre megyek - ha tudok - ahol nincs ilyesmi.
Amúgy is kerülöm a tömegturizmus célpontjait, akár tél van, akár nyár.
Trópusi helyeken is karácsony van.
Sőt, számítva a megnövekedett turizmusra, pont felviszik az árakat, mintegy "szezonnak" nevezve. Sokan nem azért utaznak karácsonykor, mert menekülnek, hanem akkor van együtt a család több napra. Év közben nehezebb összehozni. Ez is egyfajta karácsonyi ajándék lehet.
Ha jól értelek, szerinted a lényeg: "A kufárok ünnepévé alacsonyodott a "karácsony" ."
Szerintem meg az, hogy amióta az eszem tudom, mindig is ilyen volt. Mert mindenki a legjobbat, a legtöbbet akarja nyújtani a szeretteinek. Mindenki Karácsonyra teszi félre a pénzét, hogy örömöt szerezzen minden téren a szeretteinek, értelem szerűen ilyenkor vásárol mindenki. Ez az ünnep nem a "kufárok" jóvoltából van, hanem a mi szeretetünk működteti. Ha ez nem lenne, akkor ünnep sem lenne.
Ami a mondandódat illeti, a húslevest is lehet hulla teának is nevezni, amint lehet "halott kis fenyők"ről írni. Mindennek ki lehet csavarni az értelmezését. Ki lehet a Karácsonyét is, de az fütyül erre.
Nem kell vendégségbe járni, vagy össze kell veszni a rokonsággal. 👍
Békés, boldog Karácsony!
Nincs képmutató ájtatoskodás!
Béke és nyugalom!
Ha úgy érzed sok amit vállaltál oszd meg a feladatokat a családdal.
A sütiket el lehet készíteni napokkal Karácsony előtt. De minden mást is csak a frissen sülteket kell aznap.
Hány személyre főzöl?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?