Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. recept

Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. recept

A Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. hozzávalói:
1 kg megmosott lecsepegtetett, szarait eltavolitott feketeteribizli,
70-80 dkg /izles szerint/ befözö cukor,
1 citrom leve,
1 deciliter viz,


A Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. elkészítési módja:
A gondosan megtisztitott gyümölcsöt a vizzel, citromlevel es a cukorral lassutüzön, gyakori keveressel addig fözzük amig a teteje börösödni kezd. /Nagyon praktikus teflon fazekban fözni./ Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük, a szemeket felaprozzuk. Melegen, mikroban sterilizalt üvegekbe töltjük. Az elözöleg kifözött csavaros üvegtetöket rahelyezem, röviden fejre allitom öket, majd hütötaskaban /meleg dunszt/ helyezve hagyom kihülni.

Szeretem ha a lekvarban gyümölcs darabkak maradnak es a magok is benne vannak. Nekem igy a termeszetes es jobban is izlik, mintha leszürve hej es magok nelküli leböl keszülne. Ez persze izles dolga. A tisztitas idöbe tellik, de megeri, mert nagyon finom.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A feketeribizli lekvar egyszerüen, .. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook