Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fejtett bableves körömmel recept

Fejtett bableves körömmel recept

Elkészítési idő 140 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Fejtett bableves körömmel hozzávalói:
1/2 kg fejtett bab (lehet fagyasztott is)
1 kg sertésköröm
1 db sertésfül
2 pár virsli
1 db nagyobb vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1 szál nagyobb sárgarépa
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
10 dkg levestészta
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, őrölt kömény, fűszerpaprika, babérlevél


Fejtett bableves körömmel

A Fejtett bableves körömmel elkészítési módja:
Először a körmöket és a fület főztem elő kb. másfél óra hosszan. Majd egy nagyobb fazékban a zsiradékokon megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Pár perc dinsztelés után ment bele a fejtett bab és a felszeletelt répa. Néhányszor átkevertem, fűszereztem és felöntöttem az előfőzött köröm levével, a körmöket, a fület és a felszeletelt virsliket is beletettem. Kb. félóra főzés után hozzáadtam a levestésztát. Mikor megpuhult a bab, a tejfölből és a lisztből habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és forrás után még öt percig főztem. Azonnal fogyasztható. Aki szereti, tehet bele egy pár csepp ecetet is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fejtett bableves körömmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook