Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fehérborsos fokhagymakrémleves recept

Fehérborsos fokhagymakrémleves recept

A Fehérborsos fokhagymakrémleves hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 evőkanál vaj
2 dl fehérbor
2 dl tej
4 dl víz (vagy ha van, tészta főzőleve)
1 db leveskocka
petrezselyem

őrölt fehérbors
szerecsendió
trappista sajt
toast kenyér


A Fehérborsos fokhagymakrémleves elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágom, egy edényben vajon megpirítom, feleresztem vízzel vagy tészta főzőlevével, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem. Ha megfőtt, botmixerrel összekeverem, öntök bele tejet, keverés mellett felforralom, öntök bele bort, ezzel is összeforralom. A levest tányérokba merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, pirított toasttal tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fehérborsos fokhagymakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook