Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel recept

Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel recept

A Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel hozzávalói:
A túróhabhoz:
10 dkg fehér csokoládé,
2-3 ek méz,
150 ml mascarpone,
150 g krémes állagú túró,
150 ml habtejszín (tehéntejes),
1 lime,
1 zselatin fix

A gyümölcshöz:
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, ribizli, málna, stb.),
2 dk vaj,
1-2 ek méz,
őrölt fahéj
+ díszítéshez lime reszelt héja


A Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel elkészítési módja:
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a mézzel. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét. A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe. A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe. Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra). A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk. A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket. Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk. Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről. A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény. És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból. Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook