Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fehér borban pácolt grillezett halfilé recept

Fehér borban pácolt grillezett halfilé recept

A Fehér borban pácolt grillezett halfilé hozzávalói:
4 db halfilé,
fél dl olaj,
1 db babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
őrölt bors,
3 dl fehérbor,
citromkarikák


A Fehér borban pácolt grillezett halfilé elkészítési módja:
A halfiléket megmossuk, ha kell, bőrüket lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a páclevet: A bort és az olajat összeöntjük, belerakjuk a vöröshagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük és beletesszük a halfiléket és 2-3 órán át pácoljuk, közben néha megforgatjuk, a páclevet felkeverjük. A halfiléket a pácléből kiszedjük, leszárítjuk és közepes hőmérsékletű grillsütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A halfiléket előmelegített tálra rakjuk, citromkarikákkal díszítjük,és burgonyasalátát adunk hozzá. Külön mártásos csészében remoulade-mártást kínálunk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fehér borban pácolt grillezett halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook