Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fánkocskák baracklevárral recept

Fánkocskák baracklevárral recept

A Fánkocskák baracklevárral hozzávalói:
fél kg burgonya,
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
3 dl tej
4 dkg élesztő,
4 tojás,
bő olaj a sütéshez


A Fánkocskák baracklevárral elkészítési módja:
A héjában főtt burgonyát áttörjük,hozzászórjuk 40 dkg lisztet, belemorzsoljuk a vajat és beleöntjük a tejben megfuttatott élesztőt.Összekeverjük, aztán hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és 1 órán át kelesztjük.Utánna lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, azokat pedig hagyjuk még 20 percet kelni.Forró, bő zsiradékban egyszer megforgatva.Süssük ki úgy, hogy a közepét egy kicsit benyomjuk, körben pedig meghúzzuk.

-


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fánkocskák baracklevárral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook