Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Falusi egresleves recept

Falusi egresleves recept

A Falusi egresleves hozzávalói:
40dkg egres
10-15dkg barna cukor
fahéj
szegfűszeg
darabka citromhéj
2dl tejfől
2 ek liszt


A Falusi egresleves elkészítési módja:
Az egrest megtisztítjuk:a bogyók két végén lévő szárrészt és kocsánylevelet vágd le. Forraljuk fel a vizet a barna cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a bogyókat,s ha újból felforrt,a liszttel elkevert tejfőllel sűritsük be. Jól kiforraljuk. Tálalhatjuk melegen is,de lehűtve az igazi,amikor az ízek összeérnek,s a leves kellemesen savanykásan üdít.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A falusi egresleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook