Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas madártej recept

Fahéjas madártej recept

A Fahéjas madártej hozzávalói:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
kb 2 cm fahéj
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj



A Fahéjas madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórom az őrölt fahéjat és 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Nagyon finom lesz a hab is és nem is esik össze.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook