Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fahéjas gyümölcsleves recept

Fahéjas gyümölcsleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Fahéjas gyümölcsleves hozzávalói:
1 édes alma
1 körte (nem túl lédús, mert azt nem lehet szeletelni)
1 barack (szintén nem túl érett)
pár szem szőlő (fehér vagy piros, bármelyik megfelel)
1 csapott kévéskanál fahéj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt a habaráshoz


Fahéjas gyümölcsleves

A Fahéjas gyümölcsleves elkészítési módja:
Az almát, a körtét és a barackot megtisztítjuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról. Amennyiben nagyon nagy szemű a szőlő, akár félbe is vághatjuk. A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk!

Gyümölcsből bármit használhatunk, csupán ízlés (és évszak) dolga! :)
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fahéjas gyümölcsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook