Fahéjas diós recept

Elkészítési idő 50 perc

A Fahéjas diós hozzávalói:
1 bögre cukor,
1 bögre darált dió,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 evőkanál natur kakaópor
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
kevés szegfűszeg,
10 dkg lekvár,
maradék télapó


A Fahéjas diós elkészítési módja:
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a dióval, a sütőporral és a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, majd a tejjel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig. Még forrón kend be forró lekvárral, és öntsd a tetejére a mikróban kevés olajjal felolvasztott télapócsokit. Ha megdermedt a csoki a tetején, lehet szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas diós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook