Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas bundás alma recept

Fahéjas bundás alma recept

Elkészítési idő 25 perc

A Fahéjas bundás alma hozzávalói:
4 db alma,
1 bögre tej (de lehet rizstej vagy mandulatej is),
1 darab tojás,
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt (de lehet rizsliszt is),
fél tk. sütőpor,
1 csipet patikasó,
fél tk. fahéj,
2 ek. cukor (vagy édesítőszer),
étolaj (a sütéshez)
fahéjas porcukor a forgatáshoz


A Fahéjas bundás alma elkészítési módja:
Egy serpenyőben olajat hevítettem, annyit, hogy ellepje majd az almaszeleteket. Egy tálban összekevertem a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a nedveseket (a tejet és a tojást). Majd utána alaposan összekevertem a kettőt. Sűrű, homogén, palacsintatészta-állagú masszát kaptam. Az almákat meghámoztam, de akár rajta is maradhat a héja. Felszeleteltem kb. 1 cm vastag szeletekre. A szeletek közepéből kivágtam a magházat. Az almaszeleteket belemártottam a palacsintatésztába, úgy, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd a forró olajba tettem. 2-3 percig sütöttem, egyszer megforgattam amíg mindkét fele aranybarna nem lett. Ezután konyhai papírtörlőre szedtem, hogy lecsöpögjön a felesleges étolaj. Végül megforgattam a szeleteket fahéjas porcukorban és jókedvvel elfogyasztottam. :)

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 9. 20:12
A fahéjas bundás alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook