Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Fagylalt forró csókoládészósszal recept

Fagylalt forró csókoládészósszal recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Fagylalt forró csókoládészósszal hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
30 g átszitált kakaópor
1/2ögre lágy vagy sötét barna cukor
30 g vaj
1 evőkanál kukoricaszirup
4 adag vaníliafagylalt


A Fagylalt forró csókoládészósszal elkészítési módja:
A kakaóport egy bögre forrásban levő vízzel tegyük egy lábasba, keverjük el, majd óvatosan forraljuk fel. Vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyet, s időnként felverve további 10 percig főzzük, vagy míg levének 3/4-ét elfőtte. Kavarjuk bele a cukrot, kukoricaszirupot, valamint a vajat, s lassú tűzön 2-3 percig főzzük, míg a cukor és a vaj elolvadt, s szósz fényes lett. Tegyük a fagylaltot négy tálkába. Öntsünk nyakon a forró csokoládészósszal, s azonnal tálalhatjuk.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A fagylalt forró csókoládészósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook