Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ezt hogy értelmezzem a buszmenetrendben? fórum

Ezt hogy értelmezzem a buszmenetrendben? (tudásbázis kérdés)

12. 273206364e (válaszként erre: 9. - Juc777)
2014. jan. 22. 10:44
Tanitäsi idoszakra vonatkozik,ertelemszeruen,nyäron nincs tanitäs
11. emagdi (válaszként erre: 9. - Juc777)
2014. jan. 22. 10:40
tehát nyári vakáció ideje alatt elvileg fog járni az a busz (hacsak addig át nem variálják a menetrendet:))
10. emagdi (válaszként erre: 9. - Juc777)
2014. jan. 22. 10:38

de akkor biztos azért nincs ez a járat, mert betettek két másikat a sok iskolás fuvarozására (akik mennek vissza a suliba).

szóval normál esetben csak 1 busz van, de sulikezdés előtti napon meg több, vagy esetleg más időpontban, igazodva az iskolába (kollégiumba) visszautazó diákokhoz.

9. Juc777 (válaszként erre: 8. - 273206364e)
2014. jan. 22. 10:28

Igen, ez mind logikus.

Szóval ha azt nézem, nyári szünetben mondjuk egyik sem iskolai előadási nap, tehát azt megelőző nap sincs, amikor ne közlekedjen, tehát ilyenformán nyári szünetben vasárnap is megy. Már ha nem variálják át. De ha igen, akkor nekem gáz...

2014. jan. 22. 10:25

Nézzük az alapot:

- Hetek első iskolai előadási napja: hétfő

- Azt megelőző munkaszüneti nap: vasárnap

- Ennek kivételével munkaszüneti napokon.


Azaz ez leginkább ünnepekkor és munkanap áthelyezésekkor fordul elő.


Pl: Kedd az első tanítási nap, hétfő munkaszüneti nap, így az a busz vasárnap közlekedni fog.


Meg a hét első iskolai napja kedd lesz, az azt megelőző munkaszüneti nap a hétfő, annak kivételével munkaszüneti napokon, így vasárnap menni fog azon a hétvégén.

7. globus (válaszként erre: 1. - Juc777)
2014. jan. 22. 10:24
Azért írják így, mert az iskolai előadások nem mindig hétfővel kezdődnek.
2014. jan. 22. 10:18
Szerintem, éppen, hogy ez az iskolai időszakon kívüli menetrendre szól. Legalábbis nekem így tűnik egyértelműnek. hisz azt írja,"első iskolai előadási napját megelőző napok kivételével naponta". Tehát, lefordítva, az első iskolai előadási nap Szeptember 1 hivatalosan, ha a nyári szünetet vesszük alapúl. De leegyszerűsítve, használjuk ezt az időpontot. Pl Június 17, és Augusztus 31 e közötti időintervallumra vonatkozik, továbbá azt írja "naponta", nem azt, hogy munkaszüneti napok kivételével, tehát, hétvégén is ugyan ezekben az időpontokban jár. De ugyan ez érvényes gondolom a nagyobb szünetekre is mint pl a téli szünet. Bár lehet erre a kis időre nem mondósítanak menetrendet, csak a nyári szünet erejéig. De ez függ a járat kihasználtságától. Tehát, hogy mennyien veszik igénybe ezt a buszjáratot abban az időben is amikor nincsenek diákok..Remélem tudtam segíteni, de azért utána nézek énis, nehogy hülyeséget mondjak:)
5. Juc777 (válaszként erre: 2. - Silany)
2014. jan. 22. 10:12

Szóval az ilyen jelölésű buszokat átvariálják a szünidőre?

Elmondom a sztorit, azért érdekelne, mert most hívtak egy állásinterjúra. Erre a munkahelyre tömegközlekedéssel csak úgy tudnék bejárni, hogy hazafele csak egy ilyen jelölésű buszom lenne. Viszont ha ezt nyárra beszüntetik vagy átvariálják, nem biztos, hogy vállalható a bejárás.

2014. jan. 22. 10:11
Lehet hülyeséget írtam, akkor meg bocsi:) De az én olvasatomban ez tűnt törvényszerűnek, ami nem biztos, hogy jó is:P
2014. jan. 22. 10:10
Szerintem iskola idő megkezdésére vonatkozó időszak. Tehát szünidő. Az A hetek meg gondolom két csoportra van osztva A meg B? Szokott ilyen lenni.. Tehát ritkított esetben jár. Nem jelzi, hogy munkanapokon, tehát érvényes hétvégére is. Ha munkanapra gondolna azt írná, hogy "az iskola előadási napját megelőző munkaszüneti napok kivételével naponta". Szóval szerintem amit írtál az H-V napig szól, kivétel ugye az iskolai szezon.
2014. jan. 22. 10:07

Igen, vasárnap nem jár.

De ha mondjuk kedd nemzeti ünnep és emiatt hétfő sem munkanap, hanem valamikor máskor (szombaton) kell ledolgozni, akkor a kedd minősül az iskolai napot megelőző napnak.

Nyári szünetre új menetrend szokott lenni

2014. jan. 22. 10:04

"A hetek első iskolai előadási napját megelőző napok kivételével naponta"

Értem én, hogy a vasárnapról van szó, akkor nem megy, de akkor miért nem vasár- és ünnepnapok kivételével naponta? Szerintetek ez azt jelenti, hogy pl nyári szünet idején, mikor nincs iskolai előadási nap, akkor is közlekedik minden hétköznapon, vagy kimondottan az iskolától függ??? (Már vagy 5x próbáltam hívni a volánt, de vagy foglalt, vagy nem veszik fel.)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook