Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ezt a masszát hogy hívják? fórum

Ezt a masszát hogy hívják? (tudásbázis kérdés)


2013. jún. 25. 11:19
akkor ma már tudom,h milyen módon lesz rántva a karfiol :)
20. csak1nő (válaszként erre: 17. - Szonja27)
2013. jún. 25. 10:38

A sörben sült csirke is nagyon finom, attól sem lehet berúgni:)

{mondjuk sütés közben olyan kocsmaszag van a konyhában hogy csak na, de valamit valamiért:D}

19. csak1nő (válaszként erre: 18. - Cslsz)
2013. jún. 25. 10:34
Kb. fél kiló húshoz, vagy pl. egy karfiolhoz elég ez a mennyiség.
18. cslsz (válaszként erre: 9. - Csak1nő)
2013. jún. 25. 10:15
és ez kb mennyi húshoz zöldséghez elegendő?
2013. jún. 25. 09:19

ha elpárolog a sőr belőle akkor jó :)

akkor sörrel készítem.

16. bowie
2013. jún. 25. 09:04
Vízzel készítve párizsi bunda a neve.
15. csak1nő (válaszként erre: 11. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:58

Szerintem nem, ezért is hívják sörtésztának:)

Sülés közben elpárolog a sörből az alkohol, ha ez a gondod vele!

14. bowie
2013. jún. 25. 08:48

[link]


Itt megtalálod a receptjét a masszának. Valahol van egy szóköz, azt töröld vissza, hogy bejöjjön az oldal.

13. c6973617d3 (válaszként erre: 11. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:42
Ki, de attól lesz olyan könnyű buborékos a masszád, ha pótolod akkor szódavíz vagy ásványvízzel.
12. bowie
2013. jún. 25. 08:41
Ki. víz is mehet helyette
11. Szonja27 (válaszként erre: 9. - Csak1nő)
2013. jún. 25. 08:41
és a sört azt ki lehet hagyni???
10. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:40
sörtészta?
9. csak1nő (válaszként erre: 1. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:32

Esetleg a sörtésztára gondolsz?


Hozzávalók:

20 dkg liszt

2 dl sör

3 tojás

0,5 dl olaj

kevés só


Elkészítés:

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.


Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget. Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.

8. bnedora (válaszként erre: 5. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:20
igen
2013. jún. 25. 08:19

és kb arány??

(tudom hülye kérdés,de mégis )

6. bnedora (válaszként erre: 3. - Szonja27)
2013. jún. 25. 08:19
Most már értem mire gondolsz. Ugyanúgy kell, mint ha palacsintát csinálnál, csak cukrot ne tegyél bele, és hígabb legyen a tészta.
2013. jún. 25. 08:19
ezt össze kevered és ebben forgatod meg a dolgokat?
2013. jún. 25. 08:18
Nálam a párizsi bunda tojás liszt só amit palacsinta tészta sűrűre keverek.
2013. jún. 25. 08:16
panír masszának hívják ha jól tudom.valószínű h sós palacsinta tészta szerű dolog.
2013. jún. 25. 08:15
????
2013. jún. 25. 08:14

anno régen már csináltam de most nem jut eszembe h hogyan is kell.elvileg olyan mint a palacsinta tészta amiben meg forgatom a dolgokat és már süthetem is.

Aki tudja h hogy is van ez írja le nekem előre is köszönöm mindenkinek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook