Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Extrém hideg, hó és jég fórum

Extrém hideg, hó és jég (beszélgetés)

1 2
41. libikóka (válaszként erre: 39. - Globus)
febr. 5. 08:48
Meg sem próbáltam cáfolni,,túlhaladt már azon:)
40. ,zumba (válaszként erre: 37. - Papesz)
febr. 5. 08:46

Kontinentális éghajlat a jellemző Magyarországra.

Szétlövik a felhőt....

39. globus (válaszként erre: 38. - Libikóka)
febr. 5. 08:35
"időjárást is úgy gyártották le" 😂🙈
38. libikóka (válaszként erre: 37. - Papesz)
febr. 5. 08:34
Hajjaj.
37. Papesz
febr. 4. 19:49

Mifelénk itt Közép-Európában extrémnek számít a -20 fok! Főleg sík vidéken! Nem a hegyekről van szó! Még januárban is extrémnek számít! Mert itt a min.a -5 fok a normális, de csak hajnalban!

Amúgy meg itt írtátok hogy a földnek jót tett ez a sok hó!? Ez inkább nyáron jött volna jól, ha időnként lejött volna esső formában, és úgy nem lett volna a kiszáradásos talaj! De van olyan bizonyos személy, akinek az a hobbija hogy szétlöveti a felhőket, mert neki valami gabonája elázna! Ja meg van rá sok pénze! Nem számít neki hogy nem volt esső egész nyáron!

Aztán meg írtátok azt is hogy a hideg kiírtsa a kártevőket!? Ez jó nagy hülyeség! Ezt tényleg komolyan gondultátok? Kitől hallottatok ilyen baromságot? Csak úgy elárulom hogy minné kissebb egy élőlény, anná jobban eltud bujni a hidegelől! Pl.: szúnyog, légy, darázs, kullancs,..stb.! Akkor miért nem pusztultak még ki bizonyos fajok? A kis testű állatok a hidegelől a földbe mennek telelni, pl.: a giliszták, a patkányok, a bogár félék,..stb.! Ja meg akkor miért a hidegben leszünk betegek? Miért nem a melegben? Hogyan van ez? Azt is a kis élőlények csinálják! Vagy nem? A vírusok, meg a baktériumok is kis élőlények!

Szerintem meg inkább pont az ilyen kemény hideg miatt leszünk majd betegek!

Az időjárást is úgy gyártották le, mint ahogyan sokmindent! Mesterséges időjárás van mifelénk! Mert ez is biznisz!

Télen észeki hideg + hó jön, és nyáron déli meleg +45 fokos száraz levegő jön!

Furcsa módon fordítva soha se nincs az időjárás hogy télen déli szél hozna meleget pl.: +20 fokot, és nyáron meg északi szél hozna hideget pl.: szintén +20, vagy +25 fokot! Biznisz a fűttés, és a hűttés is! Vagy nem?

36. birebora (válaszként erre: 35. - Lolita2112)
jan. 26. 15:34
Nem irigyellek.
35. lolita2112 (válaszként erre: 34. - Birebora)
jan. 25. 08:06
bar tudom otthon is melegebb van nyaron,mint korabban volt,de ami nalunk van mar tul sok a jobol!holnap meg melegebb nap lesz nalunk!szoval nekem az otthoni nyar egy igazi elvezet.siman setaltunk otthon 35-40 fokban,de itt?szenne eg az ember 10-15 perc utan.
34. birebora (válaszként erre: 33. - Lolita2112)
jan. 24. 08:39
Dehogy jobb, semmi pénzért nem mennék oda. Nyáron azt 3-4 hónapot sem bírom ki a 30+ fokkal. Nekem kell a 4 évszak.
33. lolita2112 (válaszként erre: 31. - Komor)
jan. 24. 08:34
gondolod,hogy a 44c sokkal jobb,mint az otthoni tel?tudod mennyire hianyzik nekem a ho?
32. fincsi5 (válaszként erre: 30. - K-né Zsóka)
jan. 19. 13:46
Tegnapelőtt 2 darázs volt a teraszon. Lesz elég kártevő a hideg ellenére is, hidd el. Ezekre semmi nem hat, ráadásul minden cart hurcolunk be Ázsiából és még sok helyről.
31. komor (válaszként erre: 1. - Papesz)
jan. 19. 13:43

Ha megcsinálják a szervizben a kocsimat, rögtön rokonszenvesebbnek fogom látni ezt a telet is. Így gyalogosan viszont csak a bajt látom benne.

Elkényelmesedtem nagyon.! :(

30. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Papesz)
jan. 19. 13:15
Nekem tetszik. Mielőtt nekem esne valaki, elmondanám, hogy hajnalban kelünk, ha kell havat lapátolunk, gyalogok - fokban és magam gyújtok be, amikor hazaérek. Szóval nem csupán a fűtött szobában élvezem a telet. Mégis azt mondom kell ez a hideg, hogy megtizedelje a kártevőket. Hó pedig háromszor ennyi kellett volna a földeknek.
jan. 19. 12:53
Vegyetek a csizmátokra, cipőtökre ilyen kis gumis, felhúzható szegecseket és nem fogtok csúszkálni, ha gyalog kell menni valahová. Filléres dolog.
jan. 19. 12:52

A természet nagyon szép így. Ma reggelre a dér is ráfagyott az ágakra, csodálatosan szépek voltak.

A növényeknek jót tesz, a kártevőknek rosszat. Ez a természet rendje. Az ember meg alkalmazkodjon.

jan. 19. 12:50
Én nem szeretem a hideget de inkább most januárban legyen hideg ne tavasszal!
jan. 19. 12:06

Nekem igen, tetszik.

Régen nem láttam már ilyen tartós havas telet.

Bár a síkos, jeges utakon nem szívesen megyek.

Nem számít, óvatos leszek.

25. ,zumba
jan. 19. 11:20
Belváros, hőszigetek mindig melegebbek télen, viszont nyáron lassabban hűlnek le. Mivel én a talajon járok, így azt a hőmérsékletet nézem, és az mindig hidegebb 3-4 'C-al mint a hivatalos mérés, mert azt 2 méteres magasságban mérik.
24. ,zumba
jan. 19. 09:32
Attól függ az ország mely részén élsz. Dunántúl nem sok extrém hideg éjjelt kapott még. Sőt, 8-9 fokos meleg volt napközben, míg más részén az országnak -4 -5 fok volt épp abban az időben.
23. 55Judit (válaszként erre: 22. - Papája)
jan. 19. 08:20
Bizony igaz! Egy kis kullancspusztító hidegnek még nagyon örülnék, annak ellenére hogy jobban szeretem ha melegem van mint azt ha fázok. A mostani telet jól felöltözve vígan el lehet viselni.
22. papája (válaszként erre: 1. - Papesz)
jan. 19. 08:00

Egyáltalán nincs nagy hideg. Ami van, az teljesen normális.

Ami nem normális az az áprilisi fagy és hó és az utóbbi 10 év telei.

jan. 19. 07:48
Jóvanazúgy.
20. Chilly Willy (válaszként erre: 1. - Papesz)
jan. 19. 07:28
Igen, tetszik nekem. Most voltam snowboardozni Mátraszentistvánon, és ha marad a hideg, akkor hétvége előtt még visszamegyek 2 napra. Mozogni kell, nem az ágyban feküdni, hogy jajj de hideg van! :D
jan. 19. 07:21
Nekem jó.
jan. 19. 04:18
Nincs extrém hideg. Egyébként nincs bajom vele. Január van.
17. Karmol (válaszként erre: 8. - Fokhagyma)
jan. 19. 02:13
Megintbszeretlek.
16. Karmol (válaszként erre: 1. - Papesz)
jan. 19. 02:11

Nem probléma.

Feloltozok.

15. Karmol (válaszként erre: 14. - Karmol)
jan. 19. 02:03

Ami a déli részen Anglianak, sokszor történik feljebb, nappal később.

Az orkán, az eső, ho.

Itt nem szokott hó esni.

14. Karmol (válaszként erre: 8. - Fokhagyma)
jan. 19. 00:53

Legyen hideg ott.

De nem az fog jönni. Általában ami itt, az lesz később ott. De az csak egy sziget.

13. Karmol
jan. 19. 00:51
Maradjon úgy, az irtja a kullancsokat.
12. Karmol (válaszként erre: 8. - Fokhagyma)
jan. 19. 00:49
Utalom a hideget, a havat, a jeget, de rád szavazok.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook