Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ex-depressziósok ------ ex-pánikosok ide! Csak sikertörténeteket írjatok! fórum

Ex-depressziósok ------ ex-pánikosok ide! Csak sikertörténeteket írjatok! (beszélgetős fórum)


8. hahota1 (válaszként erre: 6. - Rising Sun 1)
2011. máj. 22. 22:58

Talán itt lehet a lényeg?!


Lehet hogy nem is lenne depresszió, ha sok vitamint ennénk és megfelelően étkeznénk.

Régen is volt stressz, még sem volt ennyi depressziós beteg.

7. hahota1 (válaszként erre: 3. - Jomami)
2011. máj. 22. 22:39

Szia!

Igaza volt annak az orvosnak aki azt kérdezte, hogy mért akarsz beteg lenni.

Valószínű ő már tudta, hogy sokan a depresszió által kialakult betegsége miatt akar valamit elérni, vagy menekülni valami elől, de ezt ő maga sem tudja. Bölcs orvos volt.

Köszönöm, hogy leírtad a történetedet, és örülök hogy sikerült legyőznöd a betegséget.

2011. máj. 22. 12:32

Koreai kollégista lányok taurin és tápanyag felvétele, táplálkozási szokásaik és depresszió által kiváltott stressz. Eset-kontroll tanulmány.


"Az átlag A vitamin (p<0. 05), β-karotin (p<0. 01), C-vitamin (p<0. 05), folsav (p<0. 05), és rost (p<0. 05) bevitel a depressziós pácienseknél szignifikánsan kevesebb volt, mint a kontroll csoportban. "


"Konklúzió: Az eredmények szerint a depressziós páciensek étkezési szokásai kiegyensúlyozatlanok és a stresszel kapcsolatos pontszámaik magasabbak. A kollégiumi diákok számára a rendszeres táplálkozás oktatása, a kiegyensúlyozott étrend, a megfelelő táplálkozási szokások és tanácsadás szükséges a depresszió megelőzésére. "

2011. máj. 22. 12:31

D vitamin kiegészítés hatása a depresszió tüneteire túlsúlyos és kövér pácienseknél: vizsgálat véletlenszerű mintavétellel és kettős vakkal.


Jorde R, Sneve M, Figenschau Y, Svartberg J, Waterloo K.

Klinikai Orvostudományi Intézet, Tromso-i Egyetem. Tromso, Norvégia


Absztrakt:

Célkitűzések: megvizsgálni a keresztmetszeti összefüggéseket a szérum 25-hydroxyvitamin D [25-(OH) D] szint és a depresszió között túlsúlyos és kövér pácienseknél és megállapítani D vitamin kiegészítés hatását a depresszió tüneteire


Kísérlet tervezése: Heti 20, 000 vagy 40, 000 IU D vitamin kezelés hatásának vizsgálatára szolgáló, egy évig tartó keresztmetszeti tanulmány, véletlen mintavétellel, kettős vakkal és placébóval.


Fő kiértékelési módszer: Beck Depressziós Pontszámkészlet 1-13 és 14-21 skálabeosztással.

Eredmények: Azoknál a pácienseknél akiknél a szérum 25(OH)D szint < 40 nmol L(-1), a teljes BDI [6. 0 (0-23) (középérték és tartomány), a BDI pontszám 1-13 [2. 0 (0-15) volt a depressziót értékelő pontszám szignifikánsan magasabb volt (több depressziós tünet), mint akiknél a szérum 25(OH)D szint > vagy= 40 nmol L(-1), a teljes BDI 4. 5 (0-28), a BDI pontszám 1. 0 (0-29. 5)] volt (P < 0. 05).


Egy év után a placébó csoporthoz hasonlítva az a két csoport, amely a D vitamint kapta, a BDI pontszám szignifikáns javulást mutatott, és a szérum mellékpajzsmirigy-hormon szint szignifikánsan csökkent anélkül, hogy a szérum kalcium-szint csökkent volna.


Következtetések: Az eredmények szerint kapcsolat van a szérum 25(OH)D szint és a depressziós tünetek között.


A nagy dózisú D vitamin kiegészítés javítja ezeket a tüneteket, arra utalva, hogy okozati összefüggés van a D vitamin szint és a depressziós tünetek közöt

4. d62762eb79 (válaszként erre: 1. - Hahota1)
2011. máj. 22. 08:29

és veled mi van, kedves hahota1 nick?

mi a te történeted?

gondolom, kijöttél a betegségből-- esetleg leírhatnád, hogyan.


(ismerős a nicked...)

2011. máj. 22. 07:39

Szia, kb.15 éve volt utoljára, hogy éjjel arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, ijedtség nélkül.


Azelőtt egy évig szedtem gyógyszereket, amitől más tüneteim is lettek és eldöntöttem, hogy nem akarok gyógyszerrel együtt élni, meg találtam a Tündér hegyet ahol segítettek a gyógyszer elhagyásban és hogy, másképp is lehet látni a világot.


Eleinte nehéz volt a gyógyszer nélkül, de sikerült, egy évig tartott, hogy néha éjjel arra ébredtem, hogy fulladok, igazán most sem és akkor sem tudtam, hogy miért. De a nappali rosszul léteket elég jól tudtam kontrollálni. Éreztem mikor kezdődni fog, nem éltem bele magam, az ijedtségemet nem fokoztam a gondolataimmal, hiszen tudtam biztosan, hogy nem lesz semmi bajom.


Arra emlékszem pontosan, mikor egyszer porszívóztam és érzetem, hogy kezdődik nem ijedtséget éreztem hanem elfogadást, mondtam magamban, hogy akkor jöjjön aminek jönnie kell és nem lett semmi, ez elgondolkoztatott és a másik eset amikor az orvosnál ültem és épp fulladási rohamom volt és az orvos nyugodtan ült, én akkor nagyon haragudtam rá, de valahol mélyen csodálkoztam, persze akkor méh nem fogtam fel a dolgot, de utólag sokat segített a történtek.


Egyszer megkérdezte az orvos, miért akarok beteg lenni, ez a kérdést akkor furcsának találtam és nagyon utáltam érte, gondolataimban sokszor előjött és sok időnek kellett el jönnie, hogy rájöjjek, hogy igaza van.


Persze van akinek gyógyszerrel sikerül a tüneteit gyengíteni vagy teljesen abba is marad, ki miben hisz.


Én abban hittem, hogy a gondolataimat figyelem amiből érzések és testi tünetek lesznek, akkor tudok rajta segíteni.

2011. máj. 21. 14:07
senki? :((
2011. máj. 21. 11:19

Sziasztok!

Erre a fórumra csak olyanok írjanak akiknek sikerült megszabadulni a depressziótól, szorongástól vagy pánikbetegségtől. Írja le milyen módon, milyen segítséggel gyógyult ki belőle.

Hátha segítünk azokon, akik még javában benne vannak ezekben a betegségekben!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook