Evolúció vagy teremtés útján jött létre az élet? (beszélgetés)
"Lélekben" sokkal szegényebb az az élet ami ennyire sérült aggyal élhető.
Szerintem akkor mind várjuk a döntő bizonyítékokat,ha esetleg még nem volnának,vagy csak arról van szó,hogy nincs nyilvánosságra hozva,mert túl nagy horderejű lenne...esetleg egy egész vallásos világot rengetne meg.
Ez is része a tudományos módszernek. Ha mindent elfogadnánk bizonyítékok nélkül akkor az bénítaná meg a fejlődést. Ez szükséges "rossz" ha úgy tetszik.
Megfelelő bizonyítékok mellett senki nem utasít el semmit. Viszont rendkívüli állítás rendkívüli bizonyítékot igényel. Az anekdoták nem bizonyítékok.
Nekem nem alapvetően magával az evolúciós fogalommal van a gondom,amiért is kétkedve fogadom.Hanem a túlmagyarázása,túl nagy jelentőséget fordítva a véletleneknek,melyek számomra meseszerűek,mint neked esetleg a lélek.
Önmagában az evolúció hasonló az anyaméhben megfoganó gyermek kifejlődéséhez,amelyhez értelmes tudat kellett.
Nekem is tetszenek a csontkirakósok. De millió évekre visszamenőleg nehéz hiteles rekonstruálást készíteni. A leletek elhelyezkedése is bizonytan, mert évmilliók során még a kőzetlemezek is csúszkálnak egymáson, kontinensekről válnak le részek stb..
A tudósoknak vannak elméleteik, melyek nem légbőlkapottak.
Mármint nem szó szerint te változol vissza,bocsika,hanem emberi lényeged akkor sem változik,hanem azonnal átveszi a megmaradt agy a hiányzó félteke funkcióit.
Ac evolúciós elméletet nap mint nap alkalmazza a tudomány a gyakorlatban is.
Az igazság az,hogy ha megsérül az egyik félteke,még élhetsz a másikban.Azaz,kisebb agykapacitással is ember maradsz,nem majommá változol vissza.
Az a baj,hogy a tudósok csak saját szűrőjükön képesek érzékelni a világot,saját berendezéseikkel képesek fogni a bonyolult dolgokat.Ők is emberek,és tapogatóznak.Nem,nem vagyok a tudomány ellen,de az ellen igen,amikor mindent kiszórnak csak mert nincs rá eszközük a mérésükre.
Ez azért van, mert sérül az agy. Az sem ritka, hogy teljesen elvesznek dolgok. Nem minden, mert legtöbb emlék több helyen, többszörösen is tárolódik.
Vajon te ezekből mennyit láttál?Hiszen neked is csak előadták,hacsak nem te magad voltál a kutató tudós.
Ha valaki átélt is ilyesmit,a célja csupán annyi,hogy ne utasítsák el mindenféle tudományok mögé bújva az alapvető emberi lényegünket.
Igen,vannak,akik ferdítenek rajta,ahogyan sok tudós is saját előlépése miatt megtesz dolgokat.
Nem kell teljes érzékeinkre hagyatkoznunk,hiszen van agyunk,mely ha megfelelő lelkülettel párosul,nem öl,nem háborúzik,csak teszi a dolgát,élteti a testet,a lélek pedig ettől kivirul.Ép testben,ép lélek.
"A vérbeli kritikus elme elfogadja, amit csak kevesen képesek -- hogy az ember nem bízhat rutinszerűen az emlékezetben és az érzékekben. "
James Alock: A hit gépezete
Akkor ezzel az erővel a tudósok és az ezoterikusok meg a hívők is bevallhatják, hogy fingjuk sincs a világ keletkezésének okáról, lépéseiről.
Az evolúció mellett szóló bizonyítékok száma elsöprő mennyiségű, és kölönböző jellegű.
:)
Mondjuk az is vicces számomra,hogy hányszor ismételték meg vajon az evolúciós elméletet,melyet állítólag bebizonyítottak:))
Soha nem éltem át ilyesmit. Azt viszont tudom, hogy vágyvezérelt emberek gyakran esnek túlzásokba. Elferdítik, kiszínezik a valóságot.
"A vérbeli kritikus elme elfogadja, amit csak kevesen képesek -- hogy az ember nem bízhat rutinszerűen az emlékezetben és az érzékekben."
James Alock: A hit gépezete
Egy jó bélyeg után én is láttam magamat kívülről :)
Igen. A lélek a cd, a test a lejátszó. Attól hogy a lejátszó elromlott a cd-n még ugyanaz van mint azelőtt.
A szívből élés nem szó szerint azt jelenti,hogy ott van a lélek helye.Fejben élve is éppen úgy érző lény az ember,ettől még felesleges érzelmek sorozatával rendelkezünk evolúciós szempontból.
Az agyi műtét után is megmarad a személyiséged,de időbe telik,míg esetleg emlékezni fogsz,ki vagy valójában,ki voltál,vagy esetleg újra tanulni készségeket.
De ami majd később kiválasztódik az szerinted véletlenül keletkezett. Ez a gond az evolúcióelmélettel és a világkeletkezéselmélettel is. A tudósok csak onnantól akarják taglalni, ahonnan már fantáziáltak valamit vagy némi bizonyíték alapján sejteni vélik.
Evolúciós szempontból jóval érdekesebb pl. a szem kialakulása.
Az evolúció több mint egyszerűen véletlenek sorozata. Az evolúció vezérlő elve a kiválasztódás.
A szív az egy viszonylag egyszerű szerkezet. Egy pumpa, egy szivattyú. Nem nehéz műszívet csinálni.
A lélek másfajta tudatosságot jelent.
Szorosan összefonódik a testtel a lélek,felveszi az adott ember agyi kapacitását.Ezért teljesen egynek lehet nevezni a testet a lélekkel,hiszen amikor magunkra gondolunk is a testünkkel együtt vagyunk azok,akik vagyunk,így gondolunk saját magunkra.
Sokszor átmegyünk olyan szakaszon is,amikor úgy mondjuk,nem fér meg a bőrében,háborog a lelke...mindenki átélt szerintem ilyent is.
A testen kívüliség illúziója előállítható egy kábítósszerrel, a ketaminnal is. Kontrollált kísérlettel elvileg ellenőrizhető lenne a teste kívüliség valódisága, de ezt még senkinek nem sikerült meggyőzően, megismételhetően.
További ajánlott fórumok: