Evolúció vagy teremtés útján jött létre az élet? (beszélgetés)
Kérdezz bátran :-)
Ha kicsi a fejed, told meg egy emaillel:-):-)
Valóban,
Amit tudunk,jól kellene tudnunk :-)
Így juthatsz egyre előbbre :-)
no problem
összeborulás, taps, függöny!
Akkor ne engem kritizálj,hanem aki ezt állította.Én csak pislogok rá amúgyis,kvázi így:
Hm?Mi van?
És még mindig csak kérdezek.Persze sosincs kitől.
Rakás kérdés,ami nem fér bele a fejembe.
És az engem nem zavar,ha nem tudunk mindent,na de amit tudunk???Elég ahhoz,hogy legalább bizonyos hipotéziseket kizárjunk.Vagy legalábbis talonba tegyünk.
Engem zavar,ha hülyegyerek vagyok miatta,akkor is!
Megkérlek,hogy mellőzd a szokásos retorikai fogásokat.Most felém beszélj.
"na most ez akkora zagyvaság, hogy hol is a kérdés"
Kérdés:"Szerinted ilyen létezik???"
Zagyvaság azt állítani,hogy eltérő szekvenciájú fehérjék "halálpontosan" ugyanazt csinálják.Nem hozok magyarázó példát neked,meguntam a jóindulatot.De segítek:a hangsúly a "halálpontosan" kifejezésen van.
Te hozz példát arra,hogy ilyen van,hadd tanuljak.
Következő kérdés arra irányult,hogy szegény replikátor kettészakadt:
Eltérő szekvencia -> nincs meg a funkció.Nos?
Azt állítod,hogy ha egy funkcióval bíró fehérjét kettévágunk,akkor giliszta módjára ugyanúgy funkcionál tovább,mit neki???
Nem vagyok benne biztos,hogy érted a kérdést.
na most ez akkora zagyvaság, hogy hol is a kérdés
az úgynevezett "másolás" során gondolom történhetett számtalan hiba, külvilági behatás, mely módosította a "replikátort" mely már így másolta magát. Idő aztán éppen volt rá
:DDD
Csak nekem senki nem válaszol a kérdéseimre.Sőt!Biztos egy jó nagy troll vagyok...Agyatlan,vagy ilyesmi.
Hm...Kérdezhetek?Kérdezek...
Ja-ja.Csak mind ugyanúgy néz ki.Márpedig fehérjék alapvető funkcióbeli különbségét az eltérő szekvencia adja.
Hány hibának kellett történnie vajjon,hogy újabb ugyanolyan funkciójú replikátor jöjjön létre más szekvenciával?Szerinted ilyen létezik???Hangsúlyozom:ugyanaz a funkció,más szekvenciával...Hát...ez amennyire én tudom:ad abszurdum!Ugyanolyan nem lesz.Semmi baj...Keressünk eltérést!Másol,de nem önmagát mondjuk,hanem egy másikat...Ez oké.Más szekvencia,szintén másol,de nem önmagát a funkció.
Na de az a másik ugyanolyan,mint a legelső.Vagy másolhat más, replikátornak hibás fehérjét,aminek csak később,de kiderül a funkciója,ha szabad így fogalmaznom.Vagy másképp:későbbiek során nyer magának teret.Érthető?Tudsz követni?Ez elképzelhető útvonal.Miért én mondom?Dawkins...Na jó,nem mondok semmit!
"Ugyanakkor a két lánc ketté is hasadhat, s ekkor már két replikátorunk van,"
Eltérő szekvencia -> nincs funkció.Enzimek így inaktiválnak például:acetilkolin-észteráz.
Nos?Most beszéljek veled úgy,mint ti a hívőkkel?Igen?Micsoda dolog ez???Nem beszélek úgy.Azért,mert legalább olvastam tőletek.Mégha ilyen is...
:)
Esszé?Esszé???Hát jó...
"mindenekelőtt aminosavakat, a fehérjék építőköveit"
1)20 speciből mennyi volt benne?Volt egyáltalán belőle?
2)Még ma is komoly munka folyik egy sejten belül,ha fehérjét akar belőlük.Ez látod konkrétan igazolt.Vagy ez az:
"A szerves anyagok egyes helyeken összesűrűsödhettek, talán a partokat övező megszikkadó tajtékban vagy kicsiny, lebegő cseppecskékben. További energia - például a Napból származó ibolyántúli fény - hatására nagyobb molekulákká kapcsolódtak össze."
Hm...Ok,rendben.
Újabb kérdés:
3)A nagy bumm előtt...nagyon pici helyen minden együtt...Na és az anyagsűrűség?Minden együtt nagy energiával és nem reagálnak?Ja de:felrobbant - ok.De és előtte?Öröktől fogva volt egybezsufizva?És nem volt reakció,hanem egyszer csak?Kérdezlek.
Vagy fokozatosan sűrűsödött és végül bumm?De csak icinkepicinke méreten?Már sokkal előbb reakció kellett volna történjen-nem ezt tudjuk ma az anyagokról/elemekről?Kérdezlek.
Nyomnál össze ma bármi gázt...Nem,nem megyek el ezen a koncentrátumon.Állítólag mint egy érme,olyan kicsi volt.
Apropó.Tudtad,hogy ha neutront hasítasz,akkor ami keletkezik az nagyobb méretű?Akkor mégis milyen formában volt az egész mindenség tárolva?Kérdezlek csupán...Újabb kérdés:
Most tágulunk,vagy sűrűsödünk?(nem tudom)Mert sűrűsödhetnénk és akkor volna értelme egy univerzális periodicitásnak.Nem kell beszólni,hogy mit keresgélek értelmet.Az anyagok is -ilyen szempontból- intelligensen "viselkednek" és utalok itt a természeti törvényekre.
Replikátor.Létrejöhet véletlenül, ez tök reális.Csupán a mai tRNS-k akkor csököttek:mRNS-re vannak utalva.Na meg rRNS-re.Ez már...necces.
"Most már azonban létükből csak vulkán-kitörésekre, napsütésre vagy viharos időjárásra, no meg arra következtethetünk, hogy a légkörben jelen van néhány egyszerű gáz."
Az aminosavakból?Ehhez nem értek.Miért csak ennyire?
Az őslevesnek minden bizonnyal citoplazmatikusnak kellett lennie a nyugalom szigetével(ős-dER?),különös tekintettel a fehérjeszintézis résztvevőire...Ez...nagyon necces ugye tudod...Hm?
Bocsánat,ha valamit rosszul tudok,még csak huszadjára tanulgatom és lehetnek hiányosságaim.(még mindig)És beszélhetek hülyeségeket is.Akkor meg mondd meg.
Nem kívánok semmit sem tudományosan állítani.Hangsúlyozom:
EZEK NEM ÉRVEK,HANEM KÉRDÉSEK.
Aki ismer egy icikepicikét is,annak ezt tudnia kell rólam.