Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának? (beszélgetés)
Eszembe nem jutott volna...
Valami főzős hapsi rémlik, de ő sem hagyott mély nyomot bennem.
Nálunk a suliba van egy Ariel nevű fiú.
Számomra ez a név teljesen elfogadhatatlan egy fiúnak.
Annyira ledöbbentem amikor meghallottam h így hívja az anyja(én ezt még sosem hallottam eddig csak a mesében)hogy megkérdeztem tőle:Ez fiú név?
Na azt a nézést sosem felejtem😂pedig csak egy ártatlan kérdés volt
Én szintén.
Még hallani is utálom amikor a lányom szerintem szép nevét becézik a bnői.
Az első nagylélekszámú Bencék felnőttek, nekem is furcsa egy Bence nevű bíró vagy mérnök. ( Isten bocsássaa meg de azonnal eszembe jut a kemence )
Más lenne, ha a Benedek nevet kapták volna .
Ellenben német Bencét ismerek.
A fene se tudja.
Ki így ki úgy.
Mások vagyunk és ez így jó.
Sosem azt nézem mi a neve. Hanem milyen az a gyerek.
A lelke nagyon nem mindegy.
😂
De milyen agyafúrt értelmes kölyök volt! 😉
Nekem is tetszik a Kevin név, de inkább akkor lett volna a fiam Kevin, ha külföldön születik meg.
Viszont a Bence például nagyon divatba jött Németországban. Ismerős család fia megnősült, magyar a felesége, de kint élnek. A nagyfiuk Bence, és ez nem okoz gondot. Még annak is tetszett a Bence név, aki ott, a baba-névadós oldalon kérdezte meg, hogyan is kell ejteni. :D
Köszönöm!
Nincs olyan név amit ne lehetne becézni, de ha mégis ott jön képbe a carmadzag . 😂
Vagy a szokásairól ráragadt becézés.
A lent említett Kevin. Sokszor hívom csákánynak, mert bárhol összefutunk teli torokból így köszön.
Én helyből tudnék kettőt mondani :D, de szerintem becézetlenül is szép.
Az egyik nagybátyám gyerekei rövid nevet kaptak, mint Janka és Luca, hogy ne lehessen becézni. Hát nagyon nem jött be a sompolygás! :D
Mert szerintük nem lehet becézni! 😂 Ahhoz képest nekem sikerül!
Apjával meg jól jártam. 9 éves a leányzó, de az apjának önálló névötlete még mindig nincs. 😂
Nálad a lényeg.
Lehet bármilyen neve a gyereknek, felnőttnek a kisugárzása a lényeg. Egy jófejnek sosem a neve kerül előtérbe.
Volt egy főnököm, Nemoda Buda a neve. A gyereke is ezt a nevet kapta. Szerettük, sosem volt téma a neve.
Szóval, a nagyon idegen vagy idegen csengésű nevek a bohóc nevek számodra.
Rengeteg gyereket ismerek akinek ilyen neve van és mind egytől egyig értelmes értékes cuki kölykök!
A név csak egy adott tényező!
Helyes. Különben sem értem, hogy miért verte ki a biztosítékot a Daniella, mert hát végül is ez a Dániel női párja olaszosan. Szerintem nagyon szép név.
Nálunk az első, ha megszületik, Fiona lett volna. Elvben nem rajongom a kelta nevek, mint Ryan, Bryan vagy Kevin, Jennifer +magyaros hangzású vezetéknév komboért, de valahogy az exem nevével szépen harmonizált és különben is londoni baba lett volna.
Nekem a legfuribb egy pufók, szőke 4 éves Keanu volt eddig. Kevésbé Hawai külsejű gyereket el sem lehetett volna képzelni.
További ajánlott fórumok:
- Írd le azt a szót ami idegesít, vagy nagyon nem tetszik :P
- Van egy nő a Hoxán, aki nagyon tetszik nekem, de fütyül rám
- Mit tennétek ebben a szituációban? Nagyon tetszik az egyik kollégám.
- Mit tegyek!? Nagyon tetszik!!!
- Kinek melyik keresztnév tetszik nagyon, és melyik nagyon nem?
- Van egy lány, aki nagyon tetszik, de NEM-et kaptam. Szerintetek van értelme?