Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ćevapčići recept

Ćevapčići recept

Elkészítési idő 45 perc

A Ćevapčići hozzávalói:
300 g darált marhahús
pirospaprika (kaliforniai paprika)
ajvár (padlizsános paprikakrém)
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál kömény
őrölt pirospaprika
1 tojás
olívaolaj

A salátaöntethez:
saláta
uborka
hagyma
paradicsom
chili
feta sajt


A Ćevapčići elkészítési módja:
A pirospaprikát (kaliforniai) és egy gerezd fokhagymát darabokra aprítunk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, 1 teáskanál ajvárt (én kihagyom, vagy csak padlizsánt teszek bele), köményt, tojást, sót, borst és sok-sok paprikát.
Gyúrjuk jól össze, és tegyük félre pihenni kicsit.
A darált húsból formázzunk kolbászt. Megpirítjuk egy nagy serpenyőben (olívaolajon), és mindkét oldalát öt percig sütjük.

Saláta hozzá: bármilyen elkészítésű saláta illik hozzá a felsorolt alapanyagokból, de általában tzatzikivel kínálják.
+ a mennyei sajt, amivel megszórjuk a végén:)


JÓ étvágyat ehhez a finom bosnyák ételhez!

(két személyre vannak írva az alapanyagok.)


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. ápr. 6. 16:36
A Ćevapčići elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook