Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Év kezdés..á..... fórum

Év kezdés..á..... (beszélgetős fórum)

2007. aug. 23. 17:29

Én sem merném elengedni egyedül a gyerekeket... hiába laksz a belváros közelében Miskolcon, sajnos már nappal sem biztonságos, lásd. a villanyrendőrnél fényes nappal verekedés....

Bár fölösleges még augusztusban is ezen a történeten rágódni, azért leírom, hogy (gyerekek nélkül!) a párommal lementünk a városba (merthogy én is miskolci vagyok) éjfélkor megnézni a tüzijátékot, és ezt az időszakot végigrettegtem, hogy vajon mikor dobnak rám egy petárdát... :(

Na, soha többé nem megyek utcára szilveszterkot!

2007. máj. 6. 13:38

Nagyon nagy hiba,hogy elengedted a kislányodat.Vagy legalább megbeszéltétek volna az időpontot,hogy valamelyikőtök érte ment volna.

Mi mindíg csak így engedtük el őket.Sokszor mondták a gyerekeim,hogy ez olyan égő.De nem érdekelt,csak így voltam nyugott.Azóta már nagyok a gyerekeim,és a lányom már mondta,hogy milyen jó volt,hogy nagyon odafigyeltem rájuk.Inkább akkor emlegeti,ha valami szörnyűséget hall a tv-ben,rádióban.Mindíg köszöni,és azt mondta,hogy ő is így fog figyelni a gyermekeire,ha égő,ha nem.

2007. máj. 6. 13:24
sok pénz kell hozzá
20. virkina (válaszként erre: 19. - Pandáné)
2007. jan. 12. 13:43
semmi gond. nem olyan könnyű engem megbántani.
19. pandáné (válaszként erre: 18. - Virkina)
2007. jan. 11. 20:37
Én nem konkrétan a te lányodról írtam ,hanem általánosságban.Mivel én is fiatal vagyok, ezért kicsit nagyobb rálátásom van a mai fiatalságra.Az elkurvulás szó tényleg elég erős,de nem találtam rá jobb szót,tényleg ez történik.12-14 éves lányok már disco-ba járnak,isznak,komoly kapcsolatuk van stb.És ezt most már senki sem találja furcsának,teljesen elfogadott és ezért a szülők is egyre engedékenyebbek(hisz' minden szülő megengedi...)Szerintem a lányod korosztálya még ráérne az ilyesmivel.Nálunk néha olyan dolgokat mesélnek hogy kiráz tőle a hideg és olyankor mindig elgondolkodom,hogy ezek a lányok-fiúk velem egyidős fiatalok(csak ezt ők és a felnőttek is hajlamosaK elfelejteni).Nem állt szándékomban megbántani,csak kifejtettem a véleményem./Ha erősre sikerült akkor bocs.../
18. virkina (válaszként erre: 16. - Pandáné)
2007. jan. 10. 15:40

Bármilyen furcsa nem érzem, hogy " kurvulna" a lányom. 4-5 tanuló, suliból egyenesen haza jön, segít mindenben ami a korából adódik. Néha eljár korizni a barátaival, sőt 1 éten egyszer beesnek a plázába is. Ruhát együtt veszünk, és szerencsére csak úgy mint a fiam, mindent megbeszél velem, tanácsot kér. Még " fiuja" sincs csak plátói vonzalom egy 8-iránt ( 7-es).

Mellette tanulmányi versenyeket nyer táncolni tanul. Szerintem azért a neveletetésen sok múlik. Igaz én az őszinteséget is szeretem. Így egy kicsit erősnek érzem a leveled, de ez a Te véleményed és tiszteletben tartom.

A lányom még nem jár discoba, csak az iskola rendezvényeire. Röviden ennyi. Azért köszönöm az összes hozzászólást mert tanultam belőle. Több szem többet lát.

17. szika
2007. jan. 3. 13:45

Én nem mondom, hogy túl korán engedtek volna "bulizni". De itt ha jól olvasom koncertekről volt szó. És még csak nem is arról, hogy azért, hogy ne tűnjön maradinak kurvát nevel a lányából. Kicsit erő kifejezéseket használtok. Persze nyilván nem jó dolog egyedül hazaengedni, de a kísérő szülők baromsága volt, hogy nem tudta 2 percet rászánni a hazakísérésre.

Az elkurvulás szótól meg egyenesen vörös köd ereszkedik az agyamra....apóstól én is végighallgattam, hoyg aki lakkozza a körmét, az mind elkurvul, aki festeni meri magát, az szintén... Én nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna. Az otthonról hozott értékeken már inkább. Ismerek olyan "elkurvult" hölgyeményt is, aki 18 éves koráig sehova nem mehetett....aztán elkerülnek egyetemre, fősulira...és a szülők háta mögött ugye szabad a pálya---- míg nekem ez soha nem fordult mega fejemben, pedig kicsi lánynak is imádtam festegetni magam otthon, lakkoztam a körmöm..persze csak hétvégére...és 16 évesen engem is elengedtek bulizni, értem jöttek ugyan, és el is vittek, de ettől még se kurva nem vagyok, se más.


Azzal viszont egyetértek, hogy nagyon sok mai 12-14 éves lányka sacc velem egyidősnek néz ki. És nem az éjjeli kóborlásuk a legfőbb baj, hanem az, hogy a hasznos időtöltés = a plázában csavargással. Akár suli helyett is. Ez szerintem sokkal aggasztóbb.

2007. jan. 2. 18:38
Nekem is van egy 12 éves kishúgom és még csak eszembe se jutna(és a szüleimnek se),hogy este elengedjük valahova!Még egy szimpla hétfőn se nemhogy szilveszterkor.Ez a baj a mai szülők hozzáállásával:túl korán önállóságra szoktatják a gyerekeiket akik 14 évesen felnőtt nőnek képzelik magukat(ebben az esetben 12 évesen).Nyugodtan higyjenek valakit maradinak és konzervatívnak ha ebben a szituációban nem így dönt mint te.Azoknak a szülőknek pár év múlva hálás lesz a kislányuk amiért vigyáztak rájuk és nem hagyták "elkurvulni".
15. 363d535da9 (válaszként erre: 6. - Virkina)
2007. jan. 2. 14:22

28 évig laktunk Miskolcon, most 4 éve Felsőzsolcán lakunk (+2 km), tehát ismerem a helyzetet. Én akkor is úgy gondolom, hogy nem az számít mit gondol rólad a többi szülő. Én nyugodt lélekkel felvállalom, hogy konzervatív nevelési elveket vallunk. Ez nem azt jelenti, hogy bezárjuk a fiúkat a 4 fal közé... sőt! De vannak bizonyos alapszabályok amiket megbeszéltünk velük és ezek betartása kötelező! Pl. Mindig tudjuk, hogy mikor, hol és kivel van. Mikor és hogy jön haza. A 18 éves fiam ha azt mondja: Reggel hat óra körül jövök, mert ide és ide megyünk, ezzel és ezzel, akkor a válasz: Rendben! Kulcsot vigyél! Érezd magad jól!

A 14 évesnél viszont volt, hogy azt mondtuk, szó se lehet róla! (Edelénybe egy művelődési házba akart menni éjszakai bulira. Vagy pl. az egyik keleties presszóba vizipipát szívni, vagy a PLázába biliárdozni stb.) Tisztáztuk, hogy ezek a helyek, programok nem neki valók. Viszont nyugodtan elengedtük a Nyéki tó mellé "ott alvós bulira", igaz elvittük, hogy megnézzük hova is megy. Én most is azt mondom, a szülő felelőssége, hogy mikor, kivel és hova engedi el a gyerekét.

Viszont, ha csak azért hagysz rá dolgokat, hogy ne tűnj maradi anyukának, később sokkal nagyobb problémáid lesznek!

14. cc319350e7 (válaszként erre: 13. - Daroki)
2007. jan. 1. 22:14
Es amikor ez tortent, akkor hol voltak azok a felnottek? Ha rambiznak egy gyereket, akkor en azt hazakiserem...
13. daroki
2007. jan. 1. 19:12
Virkina leírta,hogy nem egyedül volt a lánya az "utcai buliban"hanem felnőttek kíséretében.Tehát akkor az adott pillanatban az ő felelősségük volt a kislány.Persze ha rájuk lett bízva a kislány.Ettől függetlenül nem értem azokat a szülőket sem,hogy miért az utcára vitték ki bulizni a 12 éves korúakat,ha ennyire bulizni akartak miért nem lehetett volna szervezni az egyik osztálytárs lakásán egy lightosabb összejövetelt?Nekem is van egy hasonló korú fiam,de eszembe nem jutna még felnőtt kíséretében sem,hogy az utcára engedjem szilveszterezni.Így is a lakásból hallgatva iszonyú nagy durrogtatásokat lehetett hallani,a híradóban most néztem az összefoglalóban azt a rengeteg részeg embert.Nem is értem,hogy mi abban a buli,hogy kimegyek a sok részeg közé,azon parázzak egész este,hogy mikor repül a közelembe egy petárda?Ez tényleg elég ááááááááááá.Soha!Még ha fizetnének se mennék.És nem azért mert maradi vagyok,de fontosabbnak tartom,hogy egészséges maradjak,én is és a gyerköim is.Sajnos elég sok petárdás balesetről hallottam az elmúlt évekből,totál letudok döbbeni és felháborít,hogy vki élvezi,hogy eldobálja ezt a sok hangos,balesetet okozó nyavalyát!
2007. jan. 1. 18:56
legalább nem vagyok egyedül a véleményemmel.
11. Ekka (válaszként erre: 10. - 7130b15964)
2007. jan. 1. 17:58

Persze, de az éjszaka az csak éjszaka marad.. Szerinem 12 évesen még "kicsit" korai elkezdeni az éjszakázást.

Mindenki azt enged a saját gyerekének amit akar. Az ő felelőssége!

10. 7130b15964 (válaszként erre: 9. - Ekka)
2007. jan. 1. 17:51
Szerintem majdnem mindegy, hogy hány óra volt. Sajnos már ott tartunk, hogy ez fényes nappal is megtörténhet. Az arra járók meg látnak egy csapat civakodó gyereket, bele meg nem fognak avatkozni, mondván nem az ő dolguk más gyerekét megnevelni.
9. Ekka
2007. jan. 1. 17:42

Szerintem inkább tűnjön az ember maradinak mint felelőtlennek!!! Attól, hogy a mai 12-14 éves lányok sokkal érettebbeknek néznek ki a koruknál nem jelenti azt, hogy agyban is felnőttek. Egy 12 éves még gyerek, és nem az utcára való, nem az éjszakába!!!! Én 27 éves vagyok mégsem mászkálok éjszaka egyedül az utcán.

Kérdezem én: ha ne adj Isten valami történik a lányoddal akkor azt szajkóznád, hogy: Baja esett, de legalább nem vagyok maradi!!!!!!!!

A Te lányod, úgy neveled ahogy akarod, de szerintem durva egy 12 éves lányt az utcára engedni az éjszakába!!!

8. cc319350e7 (válaszként erre: 6. - Virkina)
2007. jan. 1. 17:39
Engem nem igazan erdekelne, h. maradi anyukanak tartanak. Egy 12 eves kislanynak otthon a helye a szulei mellett. Nekem 14 eves a fiam, de eszembe nem jutna elengedni este-akar csoportosan, akar nem-plane egy kislanyt! Azon meg nem kell csodalkozni,h. 14-15 eves lanyok reszegek voltak. Gondolom ok is 12 evesen kezdtek a bulizast.
7. virkina (válaszként erre: 3. - F772199837)
2007. jan. 1. 17:36
voltak velük szülők. Osztálytársak szülei, ez a hazafelé úton történt.Ennyit tudok róla, de igazad van.
2007. jan. 1. 17:34

Nekünk is tanulságos volt. Nem tartom vakmerőségnek, mert a barátnőjén kívül voltak többen, és volt aki szülővel ment. Ez inkább a hazaútról szólt.Közelebb van a belváros mint az iskola, ráadásul jó helyen lakunk.Engem inkább az döbbentett meg hogy 14-15 éves lányok részegek lehetnek.Sajnos a mai világban ki se lehetne őket engedni az utcára. Már összefutott délután 4-kor mutogatós bácsival is, aki molesztálni akarta fényes nappal az utcán. Nagyon megijedt, én pedig feljelentést tettem, el is kapták a szemetet. Sok mindenre felkészítettük őket,18-éves fiam is van.

Sokszor sok mindent átértékel az ember. Jár korizni is ugyan ezzel a csapattal ( szülökkel is, ahogy itt is voltak), szerencsére ott sem volt még baj.Az persze igaz mindig, figyelni kell a gyerekre. Nekem tanulságos volt.

A fiam 18 elmúlt, mégis végig idegeskedtem a szilveszteri pesti buliját, pedig ott is házibuli volt, szuper felnőtekkel, de mi Miskolciak vagyunk, és ha tehetném még a széltől is óvnám Őket. De azt sem akarom, hogy maradi anyukának tünjek, mert a többi szülőhöz képest,én az vagyok.

5. 363d535da9 (válaszként erre: 1. - Virkina)
2007. jan. 1. 16:32

Vakmerőségnek találom részetekről, hogy pont szilveszterkor elengedtétek a 12 éves lányotokat egyedül a városba. Nekünk fiaink vannak ( A nagy 18, a középső májusban tölti a 15-öt.) A középsőt 2 éve engedtük el először szilveszterezni az egyik osztálytársához úgy hogy este elvittük, reggel hazahoztuk, pedig fiú és 8 éve karatézik.

Szilveszterkor annyiféle ember megfordul az utcán. És nem azért kell félteni, mert nem talál haza, vagy mert rosszat csinál, hanem azért mert korából kifolyólag még nem érett arra, hogy (pl. mint az általad leírt esetben,) bizonyos krítis helyzetekben tudja, hogy hogyan kell viselkedni, megvédeni magát. Örüljetek neki, hogy "csak" ez történt velük, és pl. nem egy 16-17 éves fiúkból álló banda próbált velük szórakozni. Attól, hogy ők felnőttnek érzik magukat, szerintem a szülőnek kell/ene, épp ésszel felmérni, hogy milyen helyzetbe kerülhet a gyerek. Bízom benne, hogy nemcsak a lányoknak volt tanulságos ez a hajnal!

2007. jan. 1. 16:21
12 éves gyerek, szilveszter éjjel az utcán?Nagy felelőtlenség:( Mi lett volna ha nem elég gyorsak?Ez egy szülőnek is tanulságos kis hajnal lehetett...
2007. jan. 1. 15:49

egyetértek.

felelőtlenség 12 éves gyerekeket szilveszter éjjelén szülői felügyelet nélkül utcára engedni.

2007. jan. 1. 15:43
nem vagyok még szülő.de az fix,hogy a gyerekemet nem fogom egyedül elengedni 12 évesen az éjszakába.igen,pont az ilyen esetek miatt. na meg mert én fogok érte felelni.
2007. jan. 1. 15:24
Kislányom a városban töltötte barátaival és barátnőivel a szilvesztert. Volt sok-sok koncert, utcabál, éls sok sok részeg tizenéves. A lányom 12 és a barátai is. Mi közel lakunk nagyon a belvároshoz kb. 5 perc séta, ezért mertük elengedni. Jöttek haza a lányok, amikor két részeg 14-éves lány, mert rossz napuk volt kikaptak a zsebükből 1-1 kést és meg akarták a lányokat késelni "leckéztetni". Az én lányom nem rokker sőt semmilyen bandába nem tartozik mint ezek a lányok.És itt talán ez volt a baj. Szegények nagyon megijedtek és a lélek jelenjlétükön és a gyorsaságukon múlott, hogy nem lettek a két tizenéves áldozatai.Tanulságog kis hajnal volt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook