Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ételkészítés vokban.... fórum

Ételkészítés vokban.... (beszélgetős fórum)


14. 9c8432d068 (válaszként erre: 13. - Evetke67)
2010. márc. 1. 14:07
Sok sikert az elkészítéshez. :))))
2010. márc. 1. 13:20
Hú, csak most volt időm benézni újra, és látom, nem tétlenkedtél! Nagyon köszönöm a recepteket, megpróbálom majd őket, bár nálunk némelyik hozzávaló beszerzése valószínűleg nem lesz egyszerű. De rajta leszek az ügyön, és evés közben gondolni fogok rád!
2010. febr. 26. 15:42

Triplán fűszeres csirke


Hozzávalók:

1 kg csirkemell

100 g gyömbér

10 gerezd fokhagyma

2 db peperoni paprika (erős, piros)

2 ek szezámolaj

150 ml rizsbor

150 ml szójaszósz

2 ek cukor

10 db bazsalikomlevél

fehérbors

75 ml víz



Elkészítés:


A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk. A gyömbérté és a fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

A wokot közepes lángon felmelegítjük. Beleöntjük az olajat. A gyömbért, fokhagymát és a peperonit megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, a rizsbort és a szójaszószt és állndó kevergetés mellett 2-3 percig sütjük. Cukorral és egy csipet borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a vizet. Jól összekeverjük és felforraljuk.

Lefedve, közepes lángon, 30-35 percig pároljuk. Ha a folyadék jelentős része már elpárolgott, hozzáadjuk a bazsalikomleveletek és lefedve további egy perc alatt készre pároljuk.

Tányérokra rendezve azonnal tálaljuk.


tipp!

Párolt rizst kínálunk hozzá

2010. febr. 26. 15:42

Gyümölcsös-currys rizs


Hozzávalók:


250 g rizs

1 db piros paprika

4 szelet ananász

200 g mandarin (konzerv, lével együtt)

1 ek curry paszta (sárga)

200 ml kókusztej

5 ek tejszín

ananászlé

bors



Elkészítés:


A rizst megpároljuk. A paprikát és az ananászt kockákra vágjuk.

A wokban olajat forrósítunk. Megpirítjuk benne a paprikakockákat és az ananászt. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig tovább pirítjuk.

A kókusztejet, a tejszínt és az ananászlét hozzáöntjük, felforraljuk. Óvatosan hozzákeverjük a mandarint a levével. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a curry pasztát és azonnal tálaljuk.

2010. febr. 26. 15:41

Garnéla üvegtásztával


Hozzávalók:

200 g üvegtészta

3 szál zöldhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olaj

250 g garnéla

2 ek osztrigaszósz

2 ek szójaszósz (világos)

1 tk cukor



Elkészítés:


Az üvegtésztát kb. 10 percig langyos vízben puhítjuk, majd rövid ideig forró vízben főzzük. Lehűtjük és konyhai ollóval felvágjuk, hogy később könnyebben összekeverhessük.

A megtisztított hagymát két cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

Az olajat felforrósítjuk a wokban, hozzáadjuk a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a megtisztított garnélákat, megsütjük és a serpenyő olalára húzzuk.

A zöldhagymát kb. 1 percig pároljuk a wok alján, közben folyamatosan kevergetjük. A wok tartalmát összekverjük, hozzáadjuk az üvegtésztát. Osztrigaszósszal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük.

2010. febr. 26. 15:40

Currys paprikás sertéshús


Hozzávalók:

4 szál zöldhagyma

1 darabka gyömbér (2 cm)

2 gerezd fokhagyma

1 sárga paprika

1 piros paprika

350 g sertéshús

1 db ananászkonzerv (kicsi)

200 ml kókusztej

1 ek curry paszta (sárga)

2 ek olaj

étkezési keményítő



Elkészítés:


A megtisztított hagymát karikákra, a fokhagymát és a gyömbért finomra, a paprikát és a húst kis darabokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, a hagymát, gyömbért és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és néhány percig - állandó keverés mellett - pároljuk.

Beletesszük a húst és addig keverjük, míg minden oldalról megpirul.

Az edény közepére készítünk egy lyukat, abba tesszük a curry pasztát, kicsit pirítjuk, majd összekeverjük az egészet.

Hozzáadjuk az ananászdarabokat és további két percig pároljuk, közben folyamatosan kevergetjük.

Hozzáöntünk kb. 1 dl ananászlét és a kókusztejet és felforraljuk.

Aki kicsit sűrűbben szereti, egy kevés ananászlében elkevert étkezési keményítőt is adhat hozzá.


tipp!

Rizzsel tálaljuk.

2010. febr. 26. 15:40

Csípős sült uborka


Hozzávalók:

500 g uborka

4 db szárított chilipaprika

4 ek szezámolaj

20 szem bors



Elkészítés:


Az uborkákat alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjukat egy kiskanál segítségével kikaparjuk. 5-6 cm-es darabokra vágjuk, melyeket aztán vékonyan felszeletelünk A chilipaprikákat megfelezzük.

Az olajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a borsot és a paprikát és erős lángon addig pirítjuk, míg fűszeres illata lesz. Kivesszük a borsszemeket.

Az uborkát a wokba tesszük és erős lángon kb. két percig sütjük. Sóval ízesítjük.

Tányérra szedjük, kihűtve tálaljuk.

2010. febr. 26. 15:39

Chilis csirke földimogyoróval


Hozzávalók:


500 g csirkemell filé

3 szál zöldhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 darabka gyömbér

4 ek olaj (földimogyoró olaj)

3 szárított chilipapria

80 g pirított földimogyoró

3 ek rizsbor

2 ek szójaszósz

1 ek cukor

1 ek almaecet

2 ek szezámolaj



Elkészítés:


A csirkemellet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk (a világosszöld szárát is). A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. A chilipaprikát felaprítjuk.

A földimogyoró olajat felforrósítjuk a wokban, a fokhagymát, gyömbért és chilipaprikát hozzáadjuk és kb. fél percig folyamatos keverés közben pároljuk.

Beletesszük a húst és a földimogyorót és - ugyancsak állandóan kevergetve - kb. egy percig pirítjuk.

A rizsbort, a szójaszószt, az almaecetet, és egy csipet sót adunk hozzá és felforraljuk. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldhagymát és ismét összeforraljuk.

A szezámolajjal összekeverjük, ha szükséges utánaízesítjük és azonnal tálaljuk.

6. evetke67 (válaszként erre: 5. - 9c8432d068)
2010. febr. 26. 13:28
Imádom a kínai kajákat - összefutott a nyál a számban, ahogy elolvastam! Ha tudsz még ilyeneket, szívesen várom! És köszi!!!
2010. febr. 25. 17:21

Egy recept:


Kínai sült rizs


Hozzávalók:

375 g rizs

2 tojás

1 fej hagyma

3 szál zöldhagyma

200 g főtt, szeletelt sonka

100 g borsó

2 ek olaj

1 ek szezámolaj

2 ek szójaszósz (világos)

bors

250 g apró garnéla



Elkészítés:


A rizst fél liter vízbe megfőzzük. (12 percig, kis lángon, lefedve, míg az összes vizet felveszi.) Ezután jól kihűtjük.

A tojásokat felverjük, sóval, borssal fűszerezzük.

A hagymát megtisztítjuk, 8 darabra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk.

1 ek olajat melegítünk a wokban. A tojást beleöntjük úgy, hogy az edény oldalára is felfusson. Amint a tojásmassza megkeményedik, kivesszük és csíkokra vágjuk, majd félretesszük.

A maradék olajat és a szezámolajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát és kb. 1 percig együtt sütjük. Beletesszük a rizst, a borsót és állndóan kevergetve, mozgatva összemelegítjük (kb. 3 perc).

A tojást, a zöldhagymát és a garnélát hozzáadjuk, felforrósítjuk. Szójaszósszal ízesítjük.

4. evetke67 (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2010. febr. 24. 14:11
Én imádom használni, remek "diétás" kajákat kreálok benne. Főleg párolt zöldségeket, amiket nagy lángon iszonyú hamar el lehet készíteni, és sokkal finomabb, mert ropogósabb marad. De halat is szoktam benne sütni - épp csak egy hangyányi olívaoolajat szoktam alá tenni. (A zöldségek alá pici vizet is öntök, ha szükséges)
2010. febr. 24. 08:37
Nem használ senki vokot? Nincsenek jó receptjeitek??
2010. febr. 23. 18:29

Általában nyers alapanyagokat rakok bele! :)


Na jó vicc...


Szóval minden amit párolni lehet! :)

2010. febr. 23. 18:27

Ha használsz vokot,kíváncsi lennék,milyen ételeket készítesz benne.


Minden jó receptet örömmel fogadok.


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook