Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eszterházy torta recept

Eszterházy torta recept

Kalória sok

Az Eszterházy torta hozzávalói:
A tésztához:
5 tojásfehérje /8.5-9
15 dkg cukor/25
15 dkg darált dió/25
csipet fahéj
5 dkg liszt/8.5
A krémhez:
4 dl tej/7
1 csomag vaníliás pudingpor/ 1 és 3/4
5 dkg cukor/8
10 dkg porcukor/17
20 dkg vaj/30
rum ízlés szerint/aroma
Díszítéshez:
darált dió
10 dkg fehér csokoládé/17*
4 dkg étcsokoládé/7
2 evőkanál olaj/3.5
tejszínhab ,1 habfix


Az Eszterházy torta elkészítési módja:
tészta : a tojásfehérjét habbá verjük, és amikor kb. nagyjából felvertem, l hozzászórtam cukrot. Kemény habbá kell verni. Összekevertem a diót ,a fahéjat, a lisztet és a habba forgatjuk .Ne törjön össze. Egy 18-20 cm/26 cm átmérőjű kört rajzolunk sütőpapíron. A tésztamasszát öt egyenlő részre osztjuk, és akkora köröket kenünk belőle, amekkorákat rajzoltunk. 190 fokos sütőben egyenként kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük őket. Én előre megmérem a tálat üresen és akkor is, amikor kész a massza. Ebből pontosan tudom, hogy 1-1 laphoz mennyit szedjek ki. Krém: A tej egy részével elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig felforraljuk a cukorral. A forró tejet besűrítjük az elkevert pudingporral. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a kihűlt pudingot hozzá adjuk. Simára keverjük, és hozzákeverjük a darált diót és a rumot is. A kihűlt tésztalapokat töltjük a krémmel, az oldalára is kenünk, amit darált dióval szórunk be. Diszítés: a fehér csokoládét 1-2 evőkanál olajjal megmelegítjük(mikró) Rákenjük a torta tetejére .Az étcsokoládét is felolvasztjuk, majd kis nylon zacskóba töltjük, nagyon picit kivágjuk a csücskét, ezzel rajzolunk csigavonalat. Fogpiszkálóval „pókhálózzuk”. Mivel nem lett szép a máz, ezért átkentem vékonyan tejszínhabbal és úgy ment rá a csoki csiga. ami maradt a felvert tejszínhabból, abból körben kis rózsákat nyomtam rá.

A lapokra oda kell figyelni, mert könnyen megéghet. Én kapásból elégettem egyet. Így csak 4 lapból készült. Kicsit lapos volt, de finom.
Van, amikor nem vajas, hanem tejszínhabal készül a krém. Akkor van.cukrot habfixet rakok bele.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eszterházy torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook