Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ész és értelem fórum

Ész és értelem (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Ész és értelem

23. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 22. - 973d9d6ecf)
2013. jan. 7. 20:57
:).
22. 973d9d6ecf (válaszként erre: 21. - Jennifer87)
2013. jan. 6. 11:46
Nekem is erre lenne......
21. Jennifer87 (válaszként erre: 20. - Wolveryne)
2013. jan. 5. 14:19
Mindenestre most nagyon boldog vagyok Robival :), annyira masabb ez az erzes :D es igen nekem erre volt szuksegem :)
2013. jan. 2. 09:58

Azt mondanám, hogy ez jó példa arra, hogy nem csak az emberek különbözőek, hanem a szerelmek jellege is.


Egy szerelem nem attól lesz az ideális szerelem, mert a többség véleménye szerint az kellene legyen, és nem a másik, hanem attól, hogy a belső struktúránk sokkal inkább megegyezik azzal, mint egy másikéval.


Kétségkívül létezhetne olyan személy is, aki a helyedben Robi helyett Tibit választaná, mert az ő stabil, egyenletes, de ugyanakkor ingerszegény karaktere jobban passzolna az ő igényeivel, míg neked egy tüzesebb és érzékibb románcra van szükséged.

Ez az, ami számít és itt lehet a legjobban elrontani: amikor valaki el kell döntse, hogy mit is akar valójában. Egy döntés nem önmagában rossz, hanem akkor, amikor rossz elgondolás áll mögötte.

19. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 17. - Blackpgm)
2013. jan. 1. 10:15
Köszönöm szépen :)!
18. 973d9d6ecf (válaszként erre: 15. - Jennifer87)
2012. dec. 31. 18:25
Igazad volt, a SZERELEM mindenekfelett.
2012. dec. 31. 02:01

Linda!! Háromszoros hurrá a józan tanácsért!!!!

Yeeeah!

16. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 15. - Jennifer87)
2012. dec. 27. 21:27
Szegény Robi :),jól meg lifteztetted a gyomrát ,mielőtt őt választottad :).
15. Jennifer87 (válaszként erre: 14. - 8b7e22b4a7)
2012. dec. 27. 20:08

Köszönöm mindenkit, hogy a véleményét és a tanácsát :),főként neked Linda, az idő téged igazolt :D.

Hát pár mondatban elmesélem mi történt: úgy döntöttem adok még egy esélyt nekem és Tibinek...és megpróbálom vele külföldön... Ha meg nem megy hazajövök (mentségemre szóljon, hogy nehéz úgy lezárni egy kapcsolatot, hogy nincs melletted az illető). Robinak nagyon nehezen mondtam meg...de megtettem. Rá 2 napra születésnapom volt...Robi fel se köszöntött pedig voltaképp én csak az ő köszöntésére vártam...már este volt, mikor csengettek, ajtót nyitok és egz ajándék hever a küszöbömön. Robi volt, tudtam. Leszaladtam a lépcsőházba, még az ajtót se zártam be magam után, de már sehol se láttam Őt. Mikor belépek a házba ott áll Ő, mindenkinek át kell élnie egyszer ezt a boldogságot :). Azok után, hogy Tibit választottam eljött hozzám. Nagyon örültem neki, de nem tettem le arról, hogy elmenjek. Majd találkoztam Tibivel Karácsony első napján...és semmi...egz barát...egy ismerős idegen...ennyi volt már nekem. Még mindig tartottam magam a döntésemhez, de a kételyeim nem hagytak nyugodni. Rá 2 napra meg találkoztam Robival és rájöttem, hogy nem tudok elmenni, mert nekem a Robi csókja kell, ha megbánom megbánom, de nem tudok az eszemre hallgatni amég a szivem mást diktál...

2012. dec. 27. 09:33

Ha én a párom mellett bele tudok szeretni másba, akkor nem őt választanám mert nem ő az igazi,bármilyen is a szituáció.

Maradnék azzal akiben megtaláltam azt ami ezek szerint belőle hiányzott,akibe bele szerettem..valamiért csak meg történt,és ez nem csak a távolság miatt volt.Nem is érdekelne,hogy az ő hibája is volt,mert ez egyébként is egyértelmű..a sokadjára felmelegített leves felposhad.

Egyszerűen maradnék azzal akire rátaláltam és mindennel együttvéve újra boldog tudtam lenni mellette.Tök mindegy milyen dolog, az érzelmeknek nem mi parancsolunk, valami nagyon nem lehetett jó,ha ez meg tudott történni, ezért nem is vágynám vissza,az akkori szép a múlté,több mint valószínű egy ideje már nagyon más volt mint rég.

13. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 11. - 38c05a6ad0)
2012. dec. 27. 09:22
Hülyeség :),miért választana az ember emiatt harmadikat.A harmadik már tuti jó ,maga a mega tökély:)?
2012. dec. 25. 11:07

Szia(sztok)!


Értelemmel szerelmet választani; az régen rossz. Bizonyos megfontolás nyilván nem árt, mikor még kialakulóban van egy kapcsolat. De később egyre inkább az érzelmeknek kell dominálniuk. (Nem vakká válni persze, s nem hagyván, hogy kihasználjanak.) Nem hátrány, ha rendelkezel megfelelő önismerettel, és az sem, ha érzelmeid nem szélkakasként váltakoznak. Különben nehéz lesz hosszú távon boldogulni.


Keserű a valóság, de sok esetben (ahogy most is), olyan, hogy helyes döntés, nincs. Csak optimálisnak, helyesnek tűnő van. Az idő mondja meg egyes választásaink jóságát. Lehet, hogy jelen esetben két rossz döntés között őrlődsz, csak még nem tud(hat)sz róla. Félre ne érts, nem elkedvetleníteni akarlak, vagy arra biztatni, hogy ne próbáld meg mindig a lehető legjobbat kihozni egy adott szituációból, hanem csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy a lehetséges következményeken nem érdemes túl hosszan rágódni. Fontosabb (lehet), mit érzel, kihez vonzódsz jobban, kit szeretsz jobban, és aszerint cselekedni. Így ha rosszul is sül el a dolog, utólag nem tehetsz szemrehányást magadnak, mivel a legbelsőbb akaratod alapján választottál, megadván a lehetőséget magadnak, hogy igazán boldog lehess. Talán legközelebb több szerencséd lesz.


Mindenesetre, ha nehezen teszed le a voksod egyértelműen bármelyikük mellett is, akkor meglehet, hogy egyikük sem az igazi számodra...

Bárhogy is döntesz, ne húzd túl sokáig az időt, mert mindhárman úgy csak egyre jobban sérültök...

2012. dec. 23. 01:46
Én úgy gondolom, hogyí a szituációban az lenne a legjobb, ha egy harmadikat választanál!
10. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 2. - Krisz42)
2012. dec. 22. 20:13

Ez nagyon igaz!!

Érdemes elgondolkodni rajta!!

9. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 4. - Tündi66)
2012. dec. 22. 20:08

Eddig eszébe sem jutott?

És az,hogy egyre ritkábban beszélt veled mi volt?Érdekes számomra.Én biztos azt gondolnám,meglehetőse tudatosan piszkálhatja,hogy találtam valakit,véget akar vetni ennek a kapcsolatnak,elvárja,hogy őt válasszam azért ennyire megértő.Talán már régebb óta tudja egy közös baráttól.Talán akkor kapom vissza,ha kimegyek hozzá és rövid időn belül ő szakít.Vagy ő miket tehetett,hogy ennyire megértő, a férjem a fogait is kiverné Robinak :),engem pedig látni sem akarna.

Vajon akarom én tudni Tbi miket csinálhatott azalatt az idő alatt?

Tibi mellett mindenkitől elszakadnál,teljesen rá lennél utalva,idegen ország stb.Tökéletes termőtalaj a kiéleződő vitákhoz,kivel shoppingolnál,lelki fröccs a barátnőkkel és sokmindent sorolhatnék?


De ezt csak te érezheted, én és ezt csak a magam nevében mondom,magamat ismerve,ha képes voltam Tibi mellett újra szerelmesnek lenni,sőt ennyire,nem is érdekelne Tibi,eddig is jól ment nélküle,úgy szakítanék mint a vihar,hogy felszabaduljon a lelkem,és csak Robival foglalkoznék!

A férjem is Robinak hívják :)!

8. 8b7e22b4a7 (válaszként erre: 6. - Pirosbegre)
2012. dec. 22. 19:47
Így van .Miért nem akkor vitt ki magához?Nhogy ha kint te nem találsz munkát más fordulatot vegyen a kapcsolat,főleg ilyen tüskével.
2012. dec. 22. 19:46

Én Robit választanám,őt úgymond még nem csaltam meg,hisz tudta mi a helyzet.Tisztább lap.Valahogy tartok attól ,hogy egészséges férfiként ennyire megértő a megcsalás miatt.Ebben lehet az is,hogy esetleg ő is túl van egyen már,vagy többen.Minden kapcsolatban adódnak viták és ez egy hatalmas robbanás lehet,egy nyílt seb ez a tett és történet.Tartanék a majdani szemrehányástól,pedzegetéstől,ami szépen lassan mérgezhet egy kapcsolatot.

A nyugodt szerelem mellett mindig hiányozni fog az a mindent elsöprő.


Az elsöprő szerelem az igazi,nem a tudatos.Ha nincsenek a korán kívül más hibái Robinak,összeköltöznék vele és jobban megismerném miként megy ez nekünk :)!

Jobb egy tüzes szerelmeskedés,mint egy langyos és kimért.Nem hiányozna az a szenvedély Tibi mellett?Nem jutna eszedbe olyan pillanatokban?

Tibi Robi mellett maximum akkor jutna így eszembe,ha össze vitatkozunk,mert izgulnék,hogy jaj és,ha vége??,mert Tibi mellett ettől nem félek..az az igazi amikor én is úgy félek mint ő!

De Tibi mellett viszont több minden hiányozna Robiból.

Választás az érzelmi alapokon fekvő szerelem és a tudatosan megválasztott biztonságos szerelem között.

Mindegyik mellett vannak érvek és ellenérvek.

Csak azt tudom mondani:

Ne lelkiismeret alapon válassz,hanem az alapján amitől a legboldogabb volnál,aki mellett igazán önmagad vagy,nem kell megfelelni,hanem teljesen kitörhetsz.

Ne munka és egyebek legyenek az érvek,a kor és sorolhatnám, hanem ki mellett érzed azt,hogy igazán szeret, és ezt te is ugyan azzal a hévvel tudod viszonozni.

Hogy Tibiben biztos vagy..de miért,honnan tudhatod?Robiban pedig miért nem vagy annyira,mert friss??

Volt egy 2,5 éves kapcsolatom,annyira betegesen ragaszkodott ,mérget is mertem volna venni rá,hogy soha nem csalna meg,még jó,hogy nem tettem:),csak az utolsó pillanatban derült ki,hogy előfordult,pedig azt hittem alkalma sincs :).

2012. dec. 22. 18:56
Miért nem akkor hívott Tibi mikor munkanélküli voltál? Miért most mikor találtál valakit? Mindíg fejedhez fogja vágni Robit. Mondja ezt egy racionális beállítottságú:D. Szóval Robi. Fiatal vagy még. Tibi összetörne lelkileg egy idő után.
2012. dec. 22. 17:18

Robi!

Ráérsz még lekötni magad

2012. dec. 22. 14:48

Eddig miért nem lehetett kiköltözni Tibihez?

Csak miután lett más,akivel boldog vagy?

A boldogság a lényeg.

3. fairytalentum (válaszként erre: 1. - Jennifer87)
2012. dec. 22. 10:25
Valami azt súgja hogy ezek után már a Robival sem olyan felhőtlen a dolog.Tibi a kitartó,és szerintem bebizonyította hogy tényleg szeret,még akkor is ha szarvakat kapott. Mindíg az eszedre hallgass inkább.Sok szerencsét! :)
2012. dec. 22. 10:12
Az én párom is 5évvel fiatalabb nálam és 7éve együtt vunk.Imádom,h szenvedélyes,mindennap kíván,igazán nőnek érzem magam mellette,nagy az önbizalmam.Mellette családapa-3gyerek,akikből csak 1az övé,de mind az apjának tekinti-de persze ez az én példám.Ne az eszeddel válassz,mert akkor később megbánhatod és ha Tibi is hibás volt,akkor később is megtörténhet,h eltávolodik.Nem akarok rosszindulatú lenni,de mi van,ha kinn azét távolodott el,mert neki is volt kapcsolata,csak fútò lett és azért nem mondta el,mert jobban hangzik,h ő hűséges volt.Azt sem értem,h miért nem hívott maga után előbb.Szerintem azért ő is élte kinn az életét.Mi a fontosabb?Kit szeretsz jobban?Ne úgy dönts,h mi lesz,ha szakít velem,mert még fiatal.Ha most vele jobb,akkor Robival legyél.Ha szeretné,h hozzá költözz,akkor neki is vagy annyira fontos,mint Tibinek.Ráadásul ha kinn hagynak el,sokkal kiszolgáltatottabb leszel-tapasztaltam,bár engem nem elhagytak Kanadában,de nem volt hova mennem 2gyerekkel,persze végül rákènyszerítettem,h kimehessünk az országbòl,de nagyon durva volt-itthon pedig biztosabb talajon mozogsz.
2012. dec. 22. 09:08
Biztosan sokan lesznek majd akiknek a történetem olvasása közben egy saját emlékük elevenedik fel. Ez a történet régi és mégis mindig más valahogyan.
Tibivel 2009-ben ismerkedtem meg, egy közös barátunk által. Akkor voltam 21 éves. A kapcsolatunk barátinak indult, végül szerelem lett.

Ugrás a teljes cikkre: Ész és értelem

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook