Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Érvényes a lakcímkártya, ha aki aláírta (tulajdonos) már elhunyt? fórum

Érvényes a lakcímkártya, ha aki aláírta (tulajdonos) már elhunyt? (beszélgetés)

1 2 3
79. birebora (válaszként erre: 77. - Regin_a)
febr. 16. 20:34
Valahogy így, de elhiszem, hogy bosszantó.
78. birebora (válaszként erre: 76. - Mora777)
febr. 16. 20:33
Inkább fizesd ki az ügyvédet mint még évekig ott lakjon és akadályozzon téged. Aztán örülj, hogy ennyivel megúsztad mert lehetne csúnyább vége is.
77. Regin_a (válaszként erre: 76. - Mora777)
febr. 16. 19:23

Ne fizess az ügyvédnek, írd meg magad a felszólitó levelet. Ha nem használ indíts pert ellene

Nade nem értesz hozzá hogy kell pert indítani, felszólítást írni, fizetési meghagyást sem

Vedd úgy mintha gáz/vízszerelőt hívnál, azt is meg kell fizetni mert nem értesz hozzá. Gondolom a te munkádat is megfizetik, mert más nem ért hozzá

Ilyen az élet!

febr. 16. 17:54
Bár ezt akkor is nagyon igazságtalannak tartom, hogy nekem kell azért fizetnem az ügyvédnek, mert a saját házamból nem tudok kitenni valakit, akit ráadásul nem is én jelentettem be. De hát ez a törvény..na mindegy nem idegesítem magam.
75. Regin_a (válaszként erre: 70. - Mora777)
febr. 16. 16:54

Tökéletes!

Albérleteztem, kiscsalád nem fizetett. Felszólitás ügyvédi levéllel, elhúztak a fenébe pár százezer tartozást hátrahagyva

Tulaj hagyta a fenébe.

Nem is értem az ilyen, nem egy lerobbant zenész család volt

74. birebora (válaszként erre: 73. - Globus)
febr. 16. 16:51
Ez is jó ötlet.
73. globus (válaszként erre: 70. - Mora777)
febr. 16. 16:30
Ezalatt nézd meg a szolgáltatóknál, nincs-e közüzemi tartozása. Óraállásokat írasd alá vele, fotózd le.
72. birebora (válaszként erre: 70. - Mora777)
febr. 16. 16:21
Ez jól hangzik.
febr. 16. 15:59
*engedélyezi
febr. 16. 15:59
Beszéltem ügyvéddel. Ő fog írni neki levelet melyben felszólítja, hogy megszűnt a szivességi lakáshasználat, az új tulajdonos (én) nem engedélyi a továbbiakban, hogy ott éljen és 30 napon belül vigye el az ő ingóságait, hagyja el a házat. Azt mondta ez kb 98%-ban sikerrel jár és elhúz a személy, mert megijed az ügyvédi levéltől fél, hogy nem e fizetnie kell vagy büntetést kap. Ha elment onnantól egyszerűen az okmányirodában ki tudom jelenteni a lakcímét, mivel nem él ott. Ha mégse húz el 30 napon belül akkor intézi a továbbiakat vagyis lakáskiürítési pert kell inditanom, amiért fizetni kell. Viszont ezt nem valószínű, hogy megfogja megvárni az ott lakó, mert a végén ezt vele fizettetik meg. Ezt is beleirja neki a levélbe. A héten megfogja kapni ezt a levelet és onnantól lesz 30 napja.
febr. 16. 08:45
Mindenképpen beszélj ügyvéddel.
68. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 55. - Asztanaviszta)
febr. 15. 17:52

Azt nem tudhatjuk, hogyan élt ott, tényleg ingyen volt-e, miben állapodtak meg szóban netán.

Feltételezhető,de nem olvastam, hogy így volt.

Többeknek, akik olvassák ezt a fórumot, tanulságos lehet, hogy életünkben kell mindent lerendezni, mert nem tudhatjuk, mikor kell mennünk, az örökösöknek bosszúságot hagyva.

67. horex (válaszként erre: 56. - Asztanaviszta)
febr. 15. 17:31

Példának írtam mert a bíróság elött, ha oda kerülne az ügy, mindenki azzal védekezik, bizonyítja jogosságát , amivel tud.

Ennyi amennyit erre a témára írni tudtam

Ha a fóruminditó pontosabb választ szeretne, akkor ügyvéd, vagy

[link]

66. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 63. - Channa*)
febr. 15. 17:03

Van ilyen ügy is meg olyan is.

Mennyire rafinált a pasi, milyen ügyes az örökös és a képviselője.

Ne gondold, minden úgy megy mi denkinél, mint nálatok.

Nem lenne annyi per, ha szokásjogon alapulnának a perek.

65. Channa* (válaszként erre: 53. - Horex)
febr. 15. 17:01
Teljesen felesleges lenne, bármilyen bérleti szerződést kreálni.
64. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 62. - Kedvesenfanyar)
febr. 15. 17:00
Engedélyezi, hogy az "élettárs" kifejezetten olyan ápolást nyújtson be, ameky meghaladja a kapcsolatból fakadó szokásos erkölcsi kötelességet.
63. Channa* (válaszként erre: 51. - Kedvesenfanyar)
febr. 15. 16:59

Jaj, hát ilyen nincs.

Az élettárs semmit nem örököl, nincs alkupozícióba egy kicsit sem.

Volt a családunkba ilyen. El lett adva a ház és neki ki kellett költöznie, semmit nem kapott.

62. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 55. - Asztanaviszta)
febr. 15. 16:56
Attól még a magyarjog
61. Channa* (válaszként erre: 20. - Mora777)
febr. 15. 16:51

Szerintem ez nem így van.

Amikor bejelentkezett oda más volt a tulajdonos

Neked, nem az élettársad, simán kijelentheted, de ettől még ott lakik, mert ki lesz az aki kiteszi?

Személyes tapasztalat.

Az egyik lakás eladásunknál, hónapokig nem volt időm bejelentkezni az új címünkre, mire sikerült elintéztem, mondták, hogy az új tulajdonos még akkor kijelentett.

Persze, én nem laktam ott, de a lakcímkártyámon még az a cím volt sokáig.

febr. 15. 16:49
Ja és azt le se írtam, hogy a házban dohányzik, hiába kérem ne tegye.!!
59. asztanaviszta (válaszként erre: 58. - Mora777)
febr. 15. 16:45

A kijelentés az, amit a legegyszerűbben el tudsz intézni.

A fizikai ottlétének megszüntetése a nehezebb.

58. mora777 (válaszként erre: 54. - Elbb)
febr. 15. 16:44
Sajnos nem tartózkodási helye hanem rendesen ez a lakcíme..
febr. 15. 16:42
NEM bejegyzett élettársa, ezt többször leirtam már, hogy csak oda költözött. Kórházba volt anyukám és szinte nem is járt hozzá, tehát nem ápolta vagy ilyesmi. Házon se csinált tudtommal semmit.
56. asztanaviszta (válaszként erre: 53. - Horex)
febr. 15. 16:41

Nem tud a hálál esetről?

Nem vette észre, hogy az élettársa már nem él vele?

55. asztanaviszta (válaszként erre: 51. - Kedvesenfanyar)
febr. 15. 16:40

Villanyt elég kb. 3 hónapig nem fizetni és már ki is kapcsolják.

Milyen alku pozícióra gondolsz? Lehet, hogy mosott, főzött, de ő is ott élt ingyen és bérmentve.

54. elbb
febr. 15. 16:39
A tartózkodási hely érvényessége 5 év után lejár, szállásadó aláírása nélkül nem újítható.
53. horex (válaszként erre: 40. - Asztanaviszta)
febr. 15. 16:39

Élettársi jogokra gondolok, ha hivatalosan, önkorminál bejelentve voltak

Akkor a háztartáshoz hozzájárulása képen a hagyatéki eljárásban kérhet bizonyos kielégítést, illetve ha nagy értékű ingóságot vettek akkor annak a felét pénzben megváltva

Ha nem bejegyzett élettárs akkor storno a kommentem. Mivel megvolt a hagyatéki így is idejétmúlta a komment

Bérleti szerződést nem kell aláirni mindkét félnek, ha postázza tértivevénnyel

Mivel úgysem fog fizetni, rövidebb az eljárás, kirakni

Végrehajtás kérhető biróságtól, fizetési meghagyás nem teljesitésekor közjegyző írásbeli felszólitására.

A témabeli lakónem tudom hogy jogcim nélkül lakik. Mondhatja hogy nem tud a halálesetröl, bizonyára nem kapott hivatalos értesitést róla

Ha meg jogímnélküli, akkor jó vagy rosszhiszemű jogcímnélküli

Én megfizetném azt az ügyvédet, mert az a szakirányű tudása

Itt megint említették a kétajtós szekrény kitelepítést

Óva intem tőle a tulajt

52. elbb
febr. 15. 16:38
Van egy szervezet, akik ilyen helyzetekben segítenek. Bűnvadászok. Van jogi tanácsadás is, meg effektív gyakorlati segítség. Talán velük lehetne felvenni a kapcsolatot.
51. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 44. - Mora777)
febr. 15. 16:36

Meddig éltek együtt?

Édesanyád beteg volt a halála előtt?

Mert, ha igen, az élettárs jekentős alkupozícióba kerülhet.

Hivatkozhat arra, hogy a család kiadásait csökkentette, házimunja, főzés, takarítás stb. Ha idáig nem tudtad kitenni, tisztában van a jogaival biztos, mivel tudja az időt húzni.

Még arra is jészülj fel, hogy villanyt, gázt , vizet...akármit is neked kell rendezni amíg a lakásban van, nem tudod kikapcsoltstni a szolgáltatást. Szemét dolog, de jogilag őt védi a törvény még.

50. mora777 (válaszként erre: 49. - Birebora)
febr. 15. 16:30
Ez nem rossz ötlet. Én nevemre megy minden csekk anyum után, ezeket átirattam.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook