Érvényes a lakcímkártya, ha aki aláírta (tulajdonos) már elhunyt? (beszélgetés)
Ne fizess az ügyvédnek, írd meg magad a felszólitó levelet. Ha nem használ indíts pert ellene
Nade nem értesz hozzá hogy kell pert indítani, felszólítást írni, fizetési meghagyást sem
Vedd úgy mintha gáz/vízszerelőt hívnál, azt is meg kell fizetni mert nem értesz hozzá. Gondolom a te munkádat is megfizetik, mert más nem ért hozzá
Ilyen az élet!
Tökéletes!
Albérleteztem, kiscsalád nem fizetett. Felszólitás ügyvédi levéllel, elhúztak a fenébe pár százezer tartozást hátrahagyva
Tulaj hagyta a fenébe.
Nem is értem az ilyen, nem egy lerobbant zenész család volt
Azt nem tudhatjuk, hogyan élt ott, tényleg ingyen volt-e, miben állapodtak meg szóban netán.
Feltételezhető,de nem olvastam, hogy így volt.
Többeknek, akik olvassák ezt a fórumot, tanulságos lehet, hogy életünkben kell mindent lerendezni, mert nem tudhatjuk, mikor kell mennünk, az örökösöknek bosszúságot hagyva.
Példának írtam mert a bíróság elött, ha oda kerülne az ügy, mindenki azzal védekezik, bizonyítja jogosságát , amivel tud.
Ennyi amennyit erre a témára írni tudtam
Ha a fóruminditó pontosabb választ szeretne, akkor ügyvéd, vagy
Van ilyen ügy is meg olyan is.
Mennyire rafinált a pasi, milyen ügyes az örökös és a képviselője.
Ne gondold, minden úgy megy mi denkinél, mint nálatok.
Nem lenne annyi per, ha szokásjogon alapulnának a perek.
Jaj, hát ilyen nincs.
Az élettárs semmit nem örököl, nincs alkupozícióba egy kicsit sem.
Volt a családunkba ilyen. El lett adva a ház és neki ki kellett költöznie, semmit nem kapott.
Szerintem ez nem így van.
Amikor bejelentkezett oda más volt a tulajdonos
Neked, nem az élettársad, simán kijelentheted, de ettől még ott lakik, mert ki lesz az aki kiteszi?
Személyes tapasztalat.
Az egyik lakás eladásunknál, hónapokig nem volt időm bejelentkezni az új címünkre, mire sikerült elintéztem, mondták, hogy az új tulajdonos még akkor kijelentett.
Persze, én nem laktam ott, de a lakcímkártyámon még az a cím volt sokáig.
A kijelentés az, amit a legegyszerűbben el tudsz intézni.
A fizikai ottlétének megszüntetése a nehezebb.
Nem tud a hálál esetről?
Nem vette észre, hogy az élettársa már nem él vele?
Villanyt elég kb. 3 hónapig nem fizetni és már ki is kapcsolják.
Milyen alku pozícióra gondolsz? Lehet, hogy mosott, főzött, de ő is ott élt ingyen és bérmentve.
Élettársi jogokra gondolok, ha hivatalosan, önkorminál bejelentve voltak
Akkor a háztartáshoz hozzájárulása képen a hagyatéki eljárásban kérhet bizonyos kielégítést, illetve ha nagy értékű ingóságot vettek akkor annak a felét pénzben megváltva
Ha nem bejegyzett élettárs akkor storno a kommentem. Mivel megvolt a hagyatéki így is idejétmúlta a komment
Bérleti szerződést nem kell aláirni mindkét félnek, ha postázza tértivevénnyel
Mivel úgysem fog fizetni, rövidebb az eljárás, kirakni
Végrehajtás kérhető biróságtól, fizetési meghagyás nem teljesitésekor közjegyző írásbeli felszólitására.
A témabeli lakónem tudom hogy jogcim nélkül lakik. Mondhatja hogy nem tud a halálesetröl, bizonyára nem kapott hivatalos értesitést róla
Ha meg jogímnélküli, akkor jó vagy rosszhiszemű jogcímnélküli
Én megfizetném azt az ügyvédet, mert az a szakirányű tudása
Itt megint említették a kétajtós szekrény kitelepítést
Óva intem tőle a tulajt
Meddig éltek együtt?
Édesanyád beteg volt a halála előtt?
Mert, ha igen, az élettárs jekentős alkupozícióba kerülhet.
Hivatkozhat arra, hogy a család kiadásait csökkentette, házimunja, főzés, takarítás stb. Ha idáig nem tudtad kitenni, tisztában van a jogaival biztos, mivel tudja az időt húzni.
Még arra is jészülj fel, hogy villanyt, gázt , vizet...akármit is neked kell rendezni amíg a lakásban van, nem tudod kikapcsoltstni a szolgáltatást. Szemét dolog, de jogilag őt védi a törvény még.
További ajánlott fórumok:
- Tattoo&piercing tulajdonosok, kedvelőik
- Tacskó és egyéb pici kutyus tulajdonosok ide..
- Így kiderül hogy a lakás tulajdonosa nem adózik?
- Telefonszám tulajdonosának kiderítése!!! Hogyan?
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Átázik a zsindelyünk, ami kb 10-12 éves. A garancia 25 évre szól. Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát, ha második tulajdonos vagyok?