Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Erika féle keksz recept

Erika féle keksz recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Erika féle keksz hozzávalói:
2 nagy vagy 4 kicsi Albert keksz
25 dkg porcukor
5 púpok ek. liszt
2 csapott ek. kakaópor
3 dl tej
25 dkg (1 kocka)RAMA margarin
5 dkg kókuszreszelék - díszítéshez


Az Erika féle keksz elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat egy lábosban elkevered. Hozzáöntesz kb. 1 dl tejet és csomómentesre kikevered, majd hozzáöntöd a többi tejet. A masszát lassú tűzön folyamatos kavarás mellett addig melegíted, amíg csomóssá nem válik, azaz összeáll. Ekkor a tűzről levéve hozzákevered a margarint, a végén egy kenhető csokikrémet kapsz. Ha kész, ezzel egymáshoz ragasztod a kekszeket, a maradék krémmel bekened az oldalát és megszórod kókuszreszelékkel. Egy éjszakányi állás után ferdén szeleteled, így dekoratív csíkos lesz.

Fontos, hogy a krémnek nem szabad folynia! Ha folyik, amíg el nem kevered teljesen a margarint, a megolvadt részből önts ki egy keveset.

A keksz bekenhető étcsokis tortabevonóval is, de az kicsit macerásabb, mint így.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az erika féle keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook