Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eredeti olasz Tiramisu recept

Eredeti olasz Tiramisu recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 400 kcal
Zsírtartalom 75 gramm
Szénhidráttartalom 250 gramm

Az Eredeti olasz Tiramisu hozzávalói:
kb.100 db babapiskóta
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 doboz/tégely Mascapone krémsajt
eredeti olasz eszpresszó kávé kb. fél liter
Amaretto likör
fél liter habtejszín(folyékony)
csipet só
kevés citromlé


Az Eredeti olasz Tiramisu elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojásokat.A fehérjét kemény habbá verjük a citromlé és só hozzáadásával.Majd a sárgáját a cukorral is habosra keverjük. Mindkettőt hűtőbe helyezzük.A tejszínt is habbá verjük.Hűtjük. Előveszünk egy tepszit(magasabb fala legyen,téglalap alakú),vagy üveg-,műanyagtálat és a hirtelen kávéba mártott piskótákat kettesével(egymás mellé)helyezzük.A kávét 1 órával előtte lefőzzük,ízlés szerinti mennyiségű AMARETTO-t öntünk hozzá(isteni illata van). A piskótarétegek közé krémet kenünk.A tejszín és fehérjehabot valamint a sárgájából vert masszát a MASCAPONE-val összekeverjük.3 rétegnél többet ne csináljunk,mert összeeshet.A legfelső krémréteget kakaóporral meghintjük.Hűtőbe helyezzük.

a piskótákat csak hirtelen mártsuk a kávéba,különben eláznak
csak igazi olasz eszpresszó kávét főzzünk,egyébként nem lesz meg az igazi ízhatás


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eredeti olasz tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook