Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdész pörkölt recept

Erdész pörkölt recept

Az Erdész pörkölt hozzávalói:
60 dkg marhalábszár
1 sertéscsülök
2 sertésláb
20 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
só, bors, majoránna, kakukkfű


Az Erdész pörkölt elkészítési módja:
A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk. Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk. Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk. A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük. Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdész pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook