Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi tormás hús recept

Erdélyi tormás hús recept

Az Erdélyi tormás hús hozzávalói:
1 kg bőrös sertéscsülök
80 dkg sertésfül,orr,farok
10 dkg vegyeszöldség
10 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

egész bors
15 dkg torma


Az Erdélyi tormás hús elkészítési módja:
A sertéscsülköt lefejtjük a csontjáról és olyan darabokra vágjuk,mintha pörköltet készítenénk. Hasonlóan vágjuk össsze a fül,orr és farokrészeket is. Annyi vízzel,hogy ellepje,feltesszük főni. Ha felforrt,hozzáadjuk a borsot,sót,a zöldségeket,hagymát,fokhagymát és a tormát.Az egészet puhára főzzük. (Minden zöldségfélét egészben hagyunk) Tálaláskor szűrőkanállal tálra szedjük a húsokat,kevés lével meglocsoljuk,és frissen reszelt tormával megszórjuk. Köretnek sósvízben főtt burgonyát lehet adni,de kenyérrel is finom.

Ez a recept nem sajátom,de ilyenkor télidőben,disznóvágások idején biztos hasznos lehet.
Különleges,érdekes étel.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi tormás hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook